Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

«Κόκκινο» της ΑΕΚ στον Νέρι Καστίγιο! – Προτάθηκε και απορρίφθηκε από την Ενωση – Πλήρης επιβεβαίωση (δια στόματος Βαγγέλη Πλεξίδα) της αποκάλυψης (15/7) του «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ» για την κρούση της Λάρισας στο Μεξικανό επιθετικό / «Κασέτα - gate 2013» στο βάθος του ορίζοντα / Ανοιχτό... κανάλι Παπαστεριανού - Νίκη Βόλου / Ο «επταψήφιος» Αργεντινός Φακούντο Περέιρα και το deal με τον ΠΑΟΚ / Η Μπάγερν Μονάχου, ο Μανωλάς και το... δίδυμο Κουτσολιάκου - Ρέσκε / «Φιρμάνια» της εφορίας σε φυσικά πρόσωπα για τις αμαρτίες των ΠΑΕ / Κάτι περιμένει από την Αυστρία, ο ελεύθερος Στέλιος Ηλιάδης / Ο «Αγρινιώτης» Κέβιν Μαρτίν Γκαρθία Μαρτίνεθ, ο ΑΠΟΕΛ και τα 250 χιλιάρικα!

 








Διαβάστε όλα τα θέματα του «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ» από την στήλη του στην «ΩΡΑ των σπορ» το Σάββατο 19 Ιουλίου.

Κατά πόδας… ακολουθεί ο «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» τον Νέρι Καστίγιο, από την στιγμή που έπεσαν τίτλοι τέλους στη συνεργασία του Μεξικανού επιθετικού με την Ράγιο Βαγιεκάνο και η επιστροφή στη γλυκιά Ελλάδα, αποτελεί αποκλειστικό μεταγραφικό στόχο του άλλοτε ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού και του Αρη.
 

Να θυμίσω πως η στήλη αποκάλυψε στις 2 Απριλίου το ενδιαφέρον του ΟΦΗ για τον Καστίγιο, ενώ κατέγραψε καρέ καρέ τις «μαντινάδες» που αντάλλαξε ο 30χρονος ποδοσφαιριστής με τους σύντεκνους από το Ηράκλειο.

 

Τις διαπραγματεύσεις, το τετ α τετ με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Μάνθο Πουλινάκη στο ξενοδοχείο «Sofitel» στα Σπάτα το πρωινό της 9ης Ιουλίου και το κρητικό «ναυάγιο» της μεταγραφής στον ΟΦΗ.

 

Το γαϊτανάκι των αποκαλύψεων με πρωταγωνιστή τον Νέρι Καστίγιο, συνεχίστηκε στις 15 Ιουλίου. 

15/7
Ο «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» έφερε στο φως τις «σειρήνες» που έφτασαν στα αυτιά του ποδοσφαιριστή από την Λάρισα και το «150άρι» (150.000 ευρώ) συμβόλαιο που του προτείνει ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΛ, με σούπερ προκαταβολή (100.000 ευρώ).
 

Αποκάλυψη που επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά από τον ίδιο τον Πλεξίδα μέσω των δηλώσεων που έκανε δύο ημέρες αργότερα (17/7) σε τοπική εφημερίδα της Λάρισας.


«Συζητώ για τον Νέρι Καστίγιο και μέχρι τη Δευτέρα (21/7) θα γνωρίζουμε εάν θα είναι παίκτης της ΑΕΛ» τόνισε ο γαλαντόμος πρόεδρος της θεσσαλικής ομάδας, ο οποίος αναμένεται εντός του Σαββατοκύριακου να΄χει το καθοριστικό ραντεβού με την πλευρά του ποδοσφαιριστή, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω, μετά την προσφορά της Κρουζ Αζούλ και μιας ακόμη ομάδας από το Μεξικό, εσχάτως απέρριψε πρόταση (και )της βουλγάρικης Λοκομοτίβ Πλόβντιβ με ετήσιες αποδοχές 350 χιλιάρικα! 


Είπαμε, το παλικάρι είναι ερωτευμένο με την Ελλάδα!
 

Για την ιστορία όμως του φετινού μεταγραφικού καλοκαιριού αξίζει και πρέπει να γίνει μία ακόμη αποκάλυψη. Προτού ο Καστίγιο ανοίξει κανάλι επικοινωνίας με τον Πλεξίδα και ξεκινήσει να κάνει homework για της Λαρίσης το ποτάμι που το λένε Πηνειό, προτάθηκε και σε άλλες ελληνικές ομάδες.
 

Και δεν αναφέρομαι στον Λεβαδειακό και την Καλλονή, δεδομένης της πρόσφατης «παρέλασης» του ονόματος του από τα ρεπορτάζ των δύο αυτών ομάδων, αλλά την ΑΕΚ!
Ναι, ναι, ο τρελό – Νέρι θέλετε από εμπιστοσύνη στον εαυτό του, θέλετε από άγνοια κινδύνου προτάθηκε στην Ενωση, ωστόσο η απάντηση δεν ήταν αυτή που περίμενε να ακούσει από τα «κιτρινόμαυρα» χείλη.
 

Μάλιστα «κόπηκε» και με συνοπτικές διαδικασίες δεδομένου πως το όνομά του δεν έκανε εξ αρχής «γκελ», λόγω της πτωτικής πορείας του τα τελευταία χρόνια και φυσικά της πειραιώτικης προϊστορίας του. Επτά χρόνια στον Ολυμπιακό ήταν αυτά, όχι … παίξε – γέλασε!


«Κασέτα – gate 2013»


Εκτός από τους Χιώτες που πάνε δυο δυο, εσχάτως το ίδιο συμβαίνει και με το περιβόητο «κασέτα – gate». Μετά τα πρώτα… επεισόδια που «έσκασαν» το καλοκαίρι του 2011, προ ημερών κυκλοφόρησε και η τελευταία «σοδειά» προερχόμενη αυτή την φορά από την «παραγωγή» του 2012. 

Το λεγόμενο «κασέτα- gate 2». Κι έπεται συνέχεια…; 

Ο χρόνος, θα δείξει. Μια φορά ,στην πιάτσα ψιθυρίζεται τελευταία, πως το «κασέτα – gate 3» (ή αν θέλετε το «κασέτα – gate 2013») κι αν θα΄ναι όλα τα «λεφτά» αφήνοντας εμβρόντητους ακόμη και τους Χιώτες, που είθισται να πηγαίνουν δυο δυο!


Ο… επταψήφιος Περέιρα!
 

Τα εν οίκω μη εν δήμω στον ΠΑΟΚ σχετικά με τους οικονομικούς όρους της συνεργασίας με τους new entries ποδοσφαιριστές. 

Σε ό,τι αφορά πάντως τον Φακούντο Περέιρα, από τα γραφεία της Μικράς Ασίας «αλίευσα» πως το deal έκλεισε σε επταψήφιο νούμερο! 

Μπορεί το συμβόλαιο του Αργεντινού ποδοσφαιριστή στη Χιμνάσια Λα Πλάτα να μην ξεπερνούσε τα 300 χιλιάρικα ετησίως, ωστόσο ποσοστό των δικαιωμάτων του «El Gordo» φαίνεται πως διατηρούσε η Σαν Λουίζ από το Μεξικό, ανεβάζοντας έτσι το κόστος της μεταγραφής.  Πολλά τα λεφτά!


Παπαστεριανός για Νίκη Βόλου
 

Ο Μανόλης Παπαστεριανός επαναπατρίστηκε για λογαριασμό της Ξάνθης και ίσως τη νέα σεζόν βρεθεί αντίπαλος με τον αδερφό του Αγγελο. 

Ο 22χρονος αμυντικός έμεινε ελεύθερος από τον Ηρακλή και βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Νίκη Βόλου. 

Αν και δεν πήγε καλά το πρώτο ραντεβού με την θεσσαλική ομάδα στα ιδιαίτερα διαμερίσματα του προέδρου Ανδρέα Πάτση, εν τούτοις το κανάλι εξακολουθεί και παραμένει ανοιχτό μέχρι και την Δευτέρα (21/7). 

Μετά, το βολιώτικο… πουλάκι θα΄χει πετάξει και ο νεαρός ποδοσφαιριστής θα πρέπει να αναζητήσει σε άλλες πολιτείες την τύχη του.



στο ψαχνό


 

@    Η Μπάγερν Μονάχου φέρεται να ενδιαφέρεται για τον Κώστα Μανωλά, σύμφωνα με πρόσφατα γερμανικά δημοσιεύματα. Να θυμίσω πως χρέη τεχνικού διευθυντή στους Βαυαρούς, ανέλαβε ο Μίχαελ Ρέσκε τον περασμένο Ιούνιο. Παρεμπιπτόντως, ο 56χρονος «ιθύνων νους» των μεταγραφικών θεμάτων της Μπάγερν – όπως έγραψε η στήλη στις 6 Ιουνίου – διατηρεί ισχυρούς δεσμούς φιλίας με τον Πολ Κουτσολιάκο και έχει συνεργαστεί στο παρελθόν σε χρώμα ελληνικό (Γκέκας, Χαριστέας, Σταφυλίδης) με τον ομογενή ατζέντη, την εποχή που ο Ρέσκε είχε το γενικό πρόσταγμα στη Λεβερκούζεν.


@    Κρύος ιδρώτας «έλουσε» πρώην στέλεχος ΠΑΕ της Super League, με το συστημένο… φιρμάνι που έσκασε στο γραμματοκιβώτιο του από την εφορία. Βλέπετε, 17 χιλιάρικα φόρος (!) δεν είναι και λίγο. Εν έτει 2014, οι παλιές οικονομικές «αμαρτίες» των ομάδων κυνηγούν και τα φυσικά πρόσωπα στη μνημονιακή Ελλάδα. Να υποθέσουμε πως εκτός από τον «17άρη» άλλοτε παράγοντα, ανάλογες λυπητερές θα έφτασαν και σε άλλους πρώην συντρόφους και συνοδοιπόρους που δεν έχουν δει ακόμη το φως της δημοσιότητας. Τα άσχημα του ποδοσφαίρου.



@    Ο επαναπατρισμός επέστρεψε στη «μόδα» το φετινό καλοκαίρι και ο Στέλιος Ηλιάδης σκέφτεται σοβαρά το come back στην πατρίδα, έπειτα από την περυσινή θητεία στη Βουλγαρία και την Λοκομοτίβ Πλόβντιβ. Προτού πάντως υψώσει ξανά ψηλά την γαλανόλευκη σημαία, θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή κάτι καλό από το εξωτερικό. Και για να σας πάω ένα βήμα πιο μπροστά, το καλό «παίζει» από Αυστρία μεριά. Ασχημα είναι στην Αυστρία…; 



@    Την απόκτηση του Ισπανού αμυντικού Κέβιν Μαρτίν Γκαρθία Μαρτίνεθ ανακοίνωσε ο Παναιτωλικός, χωρίς φυσικά να δώσει λεπτομέρειες για τους οικονομικούς όρους του μεταγραφικού deal. Μια φορά, ο 25χρονος αμυντικός προτού έρθει για μόνιμη εγκατάσταση στο Αγρίνιο, είχε προταθεί από τον Ισπανό εκπρόσωπό του στον ΑΠΟΕΛ με 250 χιλιάρικα (!) για ετήσιο συμβόλαιο με την κυπριακή ομάδα. Χρήματα που δεν θα πάρει και τα δύο χρόνια της θητείας του στον Παναιτωλικό. Αβυσσος η ψυχή των μανατζαρέων.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: