Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Ο… δικός μας Χαβιέ Πορτίγιο – Τα… Greek love stories του 32χρονου Ισπανού και υποψήφιου μεταγραφικού στόχου της ΑΕΚ / Τετ α τετ Πουλινάκη – Καστίγιο, σε ξενοδοχείο με φόντο το «Ελευθέριος Βενιζέλος» / Στην Τυνησία - μέσω… Ξάνθης- ο Ράτκο Ντόστανιτς / Η «επίσκεψη» του Φυτανίδη στην Ιταλία / Προσφορά από ομάδα του Κάζακσταν για τον Σίλβα Κλέιτον/ Ο Αργεντινός Χούλιο Σέζαρ Φουρτς για «αντί – Τζιμπούρ» στον ΑΠΟΕΛ/ Ομογενή παίκτη τσεκάρει ο Πανιώνιος στο Καϊμακτσαλάν / Το «μανιάτικο» του Κομπότη στον Περόνε και το άκυρο για Λιβαδειά.

 









 

Διαβάστε όλα τα θέματα του «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ» από την στήλη του στην «ΩΡΑ των σπορ» την Πέμπτη 10 Ιουλίου.

Ο Χαβιέ Πορτίγιο αποτελεί την τελευταία… άφιξη (made in Spain) στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Το άλλοτε «χρυσό παιδί» της Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται στο στόχαστρο της Ενωσης σύμφωνα με την εφημερίδα «Information».

 «Η ΑΕΚ της Αθήνας και η Νουμάνθια θέλουν τον Πορτίγιο, ο οποίος είναι ένα βήμα πριν την ανανέωση με την Έρκουλες» αναφέρει το δημοσίευμα για τον 32χρονο επιθετικό, για τον οποίο έχει χυθεί στο παρελθόν μπόλικο ελληνικό μελάνι. Κι ας μην ήρθε ποτέ στην Ελλάδα κι ας μην «όργωσε» ποτέ τα ελληνικά γήπεδα.

Οι ρεπόρτερ της ΑΕΚ, της Καβάλας και λιγότερο του ΠΑΟΚ, έχουν αφιερώσει στο παρελθόν αρκετές εργατοώρες στο τηλέφωνο για τον Ισπανό επιθετικό.

Το καλοκαίρι του ΄11, ο τότε τεχνικός της Ενωσης Μανόλο Χιμένεθ επιχείρησε να εκμεταλλευτεί τα «κονέ» στην χώρα του και να φέρει στους «κιτρινόμαυρους» τον Πορτίγιο, ο οποίος είχε μείνει ελεύθερος από την Ερκουλες.

Μάλιστα σε δηλώσεις του σε ελληνικά ΜΜΕ, ο Ισπανός επιθετικός είχε δηλώσει εκείνη την περίοδο πως γνωρίζει την ΑΕΚ, τόσο λόγω του Μανόλο Χιμένεθ, όσο και λόγω της «κόλασης» που δημιουργούσαν στο παρελθόν οι φίλοι της με ομάδες από τη χώρα του.

«Ολοι στην Ισπανία γνωρίζουμε τον Μανόλο Χιμένεθ και θα ήταν εξαιρετικό να συνεργαζόμουν μαζί του. Η ΑΕΚ είναι μία από τις σημαντικές και σπουδαίες ομάδες της Ελλάδας.

Θυμάμαι τις αναμετρήσεις της με τις ισπανικές ομάδες και την “κόλαση” που δημιουργούν οι φίλοι της ομάδας. Δεν θα είχα κανέναν ενδοιασμό να αγωνιστώ στην ΑΕΚ», δήλωνε τότε, ωστόσο το οικονομικό και τα σχεδόν επτά κατοστάρικα (700.000 ευρώ) που αξίωνε, στάθηκαν εμπόδιο για την μεταγραφή του στην Ενωση, παρά την κοινή επιθυμία συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Πηγαίνοντας ακόμη πιο πίσω από το καλοκαίρι του ΄11, θα θυμηθούμε τον Μάκη Ψωμιάδη να παίζει τα… ρέστα του για να φέρει στην Καβάλα τον Ισπανό άσο, φτάνοντας στο σημείο να του προσφέρει 750.000 ευρώ για συμβόλαιο διάρκειας 1,5 χρόνου. 

Το όνομα του Χαβιέ Πορτίγιο βρέθηκε παλαιότερα και στη μεταγραφική λίστα του Ζήση Βρύζα, ωστόσο έτυχε σε μια περίοδο όπου ο Πορτίγιο δεν προερχόταν από «γεμάτη» σεζόν κάτι που έκανε τον ΠΑΟΚ να μην πατήσει γκάζι για την απόκτησή του.  



Τετ α τετ Πουλινάκη – Καστίγιο!


Επειτα από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες της περασμένης εβδομάδας, σειρά πήρε η κατ΄ιδίαν συνάντηση του Μάνθου Πουλινάκη με τον Νέρι Καστίγιο, χθες (9/7) το πρωί σε ξενοδοχείο πέριξ του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», κάτι που έρχεται να επιβεβαιώσει τα αποκλειστικά ρεπορτάζ του «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ» σχετικά με το ανοιχτό μεταγραφικό «κανάλι» μεταξύ των δύο πλευρών. 

Ο πρόεδρος του ΟΦΗ τα είπε face to face και σε καλό κλίμα με τον Μεξικανό επιθετικό, χωρίς πάντως στο τέλος να δώσουν τα χέρια. Ο λόγος; 

Η κρητική ομάδα κατέβασε 20 χιλιάρικα (100 αντί για 120) την αρχική προφορική προσφορά της προς τον 29χρονο επιθετικό για τον πρώτο χρόνο του διετές συμβολαίου, κάτι που είχε ως αιτία τη μη ολοκλήρωση του κρητικού «γάμου» από το πρώτο κατ΄ιδίαν ραντεβού των δύο ανδρών. 

Μια φορά, το «κανάλι» εξακολουθεί και παραμένει ανοιχτό. 

 
  
Ο Τυνήσιος Ντόστανιτς


Τι κι αν κράτησε τη Βέροια στη Super League, αντέχοντας για 22 σερί παιχνίδια στον «ηλεκτρικό» πάγκο με τον «προπονητοφάγο» Γιώργο Αρβανιτίδη πάνω από το κεφάλι του; 


Ο Ράτκο Ντόστανιτς δεν έμελλε να συνεχίσει στην ημαθιώτικη ομάδα, αλλά ούτε και να συνεργαστεί με την Ξάνθη στην οποία λίγοι γνωρίζουν πως προτάθηκε και απορρίφθηκε στις αρχές του καλοκαιριού. 

Δύο ημέρες μετά την νίκη της θρακιώτικης ομάδας επί του Ολυμπιακού Βόλου στο μπαράζ του «Κλεάνθης Βικελίδης», ο Σέρβος προπονητής ανακοινώθηκε από την Μπιζερτίν και βγάζει πλέον τον άρτο τον επιούσιο στην Τυνησία. Εις το επανιδείν…  


Ταξίδι στην Ιταλία


Σε ανοιχτή γραμμή με τον ΑΠΟΕΛ εξακολουθεί να βρίσκεται ο Σωκράτης Φυτανίδης, ωστόσο η τύχη της κυπριακής ομάδας στα προκριματικά του Champions League είναι αυτή που θα κρίνει την προοπτική της μεταξύ τους συνεργασίας. 


Η πρόκριση των πρωταθλητών Κύπρου στους ομίλους θα φέρει «χρυσά» πακέτα στους «κουμπάρους» και θα ανοίξει το δρόμο για την απόκτηση των δικαιωμάτων του από τον Ατρόμητο.  


Αν φυσικά μέχρι τότε, ο 29χρονος αμυντικός είναι ακόμη διαθέσιμος. Βλέπετε επίκειται ένα ταξίδι τις επόμενες ημέρες στην Ιταλία. Οχι του Σωκράτη, αλλά του ποδοσφαιρικού «πνευματικού» του!   



στο ψαχνό

@    Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία και ο Σίλβα Κλέιτον δεν έπαψε ποτέ να ελπίζει σε ένα συμβόλαιο «φουσκωμένο» από πετροδόλαρα της Αραβίας. Επί του παρόντος πάντως, ο Βραζιλιάνος μέσος και άλλοτε ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, της Λάρισας και της Καλαμαριάς, το μόνο που κρατάει στα χέρια του είναι μια προσφορά από σύλλογο του Καζακστάν. Αν οι «κελεμπίες» δεν του χτυπήσουν τελικά την πόρτα, τότε θα το σκεφτεί σοβαρά να αλλάξει… δαχτυλίδια με τους Κοζάκους. 


@     Non stop οι δοκιμές νεαρών παικτών στον μη αδειοδοτούμενο και μνημονιακό Πανιώνιο. Στα test events των «κυανέρυθρων» στο Καϊμακτσαλάν όπου διεξάγεται το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας, σειρά πήρε ένας ακόμη (U-24) ποδοσφαιριστής. Η άφιξή του κρατήθηκε μυστική από τα ΜΜΕ, το ίδιο και η ταυτότητά του. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες της στήλης, πρόκειται για ποδοσφαιριστή ο οποίος πήγε για δοκιμή στην ομάδα της Νέας Σμύρνης, έχοντας πάρει προηγουμένως «φύλλο πορείας» από παλαίμαχο παίκτη του Ιωνικού και νυν μάνατζερ. 



@    Ο Ράφικ Τζιμπούρ χάνεται, ο Χούλιο Σέζαρ Φουρτς έρχεται! Από την στιγμή που ο ΑΠΟΕΛ δεν κατάφερε να «ψήσει» τον Αλγερινό στράικερ για την μετακόμισή του στο νησί της Αφροδίτης, ενεργοποίησε το plan B. Ο 25χρονος Αργεντινός Χούλιο Σέζαρ Φουρτς (ανήκει στην Ολίμπο, αλλά την τελευταία σεζόν αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού στην Άρσεναλ Σαράντι) αποτελεί τον εκλεκτό του Γιώργου Δώνη για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής. Οι δύο πλευρές έχουν έρθει σε προφορική συμφωνία και οσονούπω περνάνε στο «παρασύνθημα». 




@    Στη… μισή Super League προτάθηκε ο Εμάνουελ Περόνε, έπειτα από το «game over» στην Καλλονή. Στη Λιβαδειά παρά το γεγονός πως έκανε «κλικ» στον Σάββα Παντελίδη, «κόπηκε» από τον Γιάννη Κομπότη. Ο μεγαλομέτοχος της βοιωτικής ΠΑΕ ο οποίος μεταξύ άλλων διακρίνεται και για την ισχυρή μνήμη του, δεν έχει ξεχάσει τα «γαλλικά» του Αργεντινού επιθετικού τον περασμένο Οκτώβριο στην αναμέτρηση Λεβαδειακός – Καλλονή. Περασμένα ναι, ξεχασμένα όχι! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: