Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Ηρακλής, σαν να λέμε...ΑΕΚ!


Στην «πρίζα» έβαλε τον Ηρακλή το αίτημα της ΑΕΚ προς τη Σούπερ Λίγκα, σχετικά με την επανεξέταση του ποσοστού εμπορικότητας, το οποίο έγινε αποδεκτό στο τελευταίο ΔΣ.


Διαβάστε στην στήλη «ΟΔΟΣ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΩΝ». 


Ως γνωστόν η «Ενωση» έριξε στο τραπέζι το 3% που της αναλογεί ως νεοφώτιστη (και από το οποίο διαμορφώνεται σε σημαντικό ποσοστό το ποσό που θα εισπράξει από το τηλεοπτικό συμβόλαιο) να αυξηθεί στο 11,5% που ίσχυε όταν υποβιβάστηκε από τη μεγάλη κατηγορία. 

Καλά πληροφορημένες πηγές από την οδό Αστροναυτών αναφέρουν πως το ποσοστό δεν θα φτάσει στο ύψος που θέλει η «Ενωση», αλλά δεν θα είναι και το ποσοστό που αντιστοιχεί στις νεοφώτιστες ΠΑΕ. 

Όπως αντιλαμβάνεστε κάπου στη μέση αναμένεται να βρεθεί η «χρυσή» τομή, με τον Γιώργο Μποροβήλο να παραπέμπει το θέμα της ΑΕΚ στο επόμενο ΔΣ.

«Θα εξεταστεί σε επόμενο συμβούλιο. Επίσης θα κοιτάξουμε και τη δυνατότητα κάποια εταιρεία να αποτυπώσει γενικότερα το πρόβλημά μας, τόσο τις εμπορικές αξίες, όσο και την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος…» τόνισε ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής. 

Ωστόσο η δυναμική τοποθέτηση της ΑΕΚ και προάσπιση των συμφερόντων της έβαλε ιδέες και στον Ηρακλή.  

Ο Γηραιός προβλέπεται να καρπωθεί το ποσό που αναλογεί στους νεοφώτιστους, μιας και -επισήμως τουλάχιστον- δεν διεκδίκησε σε πρώτο χρόνο αυτά που αξίζει ως μία από τις εμπορικότερες ομάδες του πρωταθλήματος. 

Εκτός πάλι κι αν το πρόσφατο παράδειγμα της ΑΕΚ, «σπρώξει» τον Σπύρο Παπαθανασάκη να βαδίσει οσονούπω στα χνάρια της «Ενωσης»! Ποτέ δεν είναι αργά...



Δεν υπάρχουν σχόλια: