Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Νέρι Καστίγιο για τον ΟΦΗ! - Η ρήτρα (1,5 εκατ. ευρώ) και το νέο συμβόλαιο του Κουλούρη



Διαβάστε όλα τα θέματα του «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ» από την στήλη του στην εφημερίδα «ΩΡΑ των σπορ» την Τρίτη 1 Απριλίου.

Τι κι αν ο Νέρι Καστίγιο δεν έχει καμία απολύτως προϊστορία με την Κρήτη…; Το όνομά του Μεξικανού επιθετικού ψιθυρίζεται τις τελευταίες ημέρες στο Ηράκλειο, ως υποψήφιος μεταγραφικός στόχος του ΟΦΗ εν όψει του καλοκαιριού!
 

Εδώ που τα λέμε πάντως η κρητική ομάδα τρέφει ιδιαίτερη αδυναμία στους άλλοτε ξένους παίκτες του Ολυμπιακού, αν κρίνουμε από τους Λουτσιάνο Γκαλέτι, Ντουντού και Λιονέλ Νούνιες και υπό αυτή την έννοια, μάλλον δεν θα πρέπει να προκαλεί εντύπωση τυχόν μεταγραφικό ειδύλλιο με έναν ακόμη άλλοτε ποδοσφαιριστή της πειραϊκής ομάδας.
 

Για όσους αναρωτιούνται που βρίσκονται αυτή τη στιγμή τα ίχνη του Καστίγιο, να σημειώσω πως εντοπίζονται στην Ισπανία με τη φανέλα της Ράγιο Βαγιεκάνο.
 

Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής μετράει μόλις 11 συμμετοχές με 2 γκολ στην Πριμέρα Ντιβισιόν, συν τέσσερις συμμετοχές στο Κύπελλο με την τελευταία του παρουσία σε παιχνίδι να χρονολογείται πριν από δύο μήνες καιν συγκεκριμένα στις 26 Ιανουαρίου στο εντός έδρας παιχνίδι των «φρανχιρόχος» κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης.
 

Το μονοετές συμβόλαιο με τους Μαδριλένους λήγει το καλοκαίρι και ο Νέρι ήδη ψάχνεται για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, εξετάζοντας μεταξύ άλλων και την προοπτική της επιστροφής στην Ελλάδα την οποία πάντα νιώθει ως δεύτερη πατρίδα του.
 

Το κασέ του έχει πέσει θεαματικά συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια και η ιδέα της επανόδου στο ελληνικό πρωτάθλημα ποτέ δεν έπαψε να στριφογυρίζει στο μυαλό του, κάτι που φαίνεται να έχουν υπόψιν τους στο Ηράκλειο εν όψει καλοκαιριού και ακονίζουν τις κρητικές μεταγραφικές… λεπίδες τους!
 

Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο μεταγραφικός σχεδιασμός του ΟΦΗ για την επόμενη σεζόν θα καθοριστεί εν πολλοίς από την τύχη της ΠΑΕ στην υπόθεση της αδειοδότησης.
 

Εφόσον ο σύλλογος καταφέρει όπως και την περασμένη σεζόν να βγει νικητής από την κρίσιμη «μάχη» της αδειοδότησης, τότε σαφώς και θα΄χει μεγαλύτερα περιθώρια μεταγραφικών ελιγμών και κινήσεων.
 

Χωρίς αδειοδότηση θα περιοριστεί στην απόκτηση τριών παικτών άνω των 24 ετών, με τις προτεραιότητες να΄χουν ήδη καθοριστεί: ένας κεντρικός αμυντικός, ένας αμυντικός μέσος και ένας φορ ή καλύτερα «αντί – Παπάζογλου» (θεωρώντας σχεδόν δεδομένη την αποχώρηση του πρώτου σκόρερ της ομάδας το καλοκαίρι) και στην προκειμένη περίπτωση, δύσκολα ο Καστίγιο δεν δύναται να παίξει το ρόλο του «αντί – Παπάζογλου» λόγω διαφορών αγωνιστικών χαρακτηριστικών.  


Η έκπληξη με Καλογερόπουλο!

 

Ούτε Μάνταλος, ούτε Σιδηρόπουλος! Σκίζει τα… πτυχία της η διαιτητική πιάτσα με τον Χαράλαμπο Καλογερόπουλο, εκλεκτό της ΚΕΔ για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη. Βλέπετε, οι εκπλήξεις αποτελούν το «άλας» του ποδοσφαίρου και ενίοτε (και) της διαιτησίας! 

Μια φορά, ο Αθηναίος ρέφερι ξυπνάει άσχημες αναμνήσεις στους Θεσσαλονικείς οι οποίοι τον περασμένο Δεκέμβριο είχαν αγανακτήσει με το πέναλτι που σφύριξε υπέρ του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης.  «Για να πάρουμε πρωτάθλημα έπρεπε να κατακτήσουμε 100 βαθμούς...  Δεν πάει άλλο...» έλεγαν κύκλοι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μετά το τέλος εκείνου του αγώνα. 

Υπάρχουν όμως και οι θετικές γνώμες. Ο Γιάννης Ματζουράκης τον θεωρεί ως μια από τις κορυφαίες ελληνικές σφυρίχτρες και του έχει αποδώσει ιδιαιτέρως τα εύσημα στους «Ζωσιμάδες» έπειτα από τη νίκη της Καλλονής επί του ΠΑΣ.


Ρήτρα 1,5 εκατ. ο Κουλούρης!
 

Κλήση για την υπογραφή νέου συμβολαίου με αυξημένες 
αποδοχές και νέα υψηλότερη ρήτρα (αυτά τα δύο πάνε πακέτο) δέχτηκε ο Ευθύμης Κουλούρης από τη διοίκηση του ΠΑΟΚ. Το εν ισχύι συμβόλαιο του 18χρονου επιθετικού λήγει το καλοκαίρι του 2015 και προβλέπει μηνιάτικο 700 ευρώ (!) και buy out 1,5 εκατ. ευρώ. 

Ο εκπρόσωπος του ποδοσφαιριστή Πολ Κουτσολιάκος που ήταν αγριεμένες τελευταίος βλέποντας τον Βέργο στο Ολυμπιακό να παίζει μέχρι το Ολντ Τράφορντ και τον δικό του «μπόμπερ» να βλέπει την… πλάτη του Χούσεν, έχει λάβει ήδη την σχετική ειδοποίηση και προγραμματίζει επίσκεψη στην Θεσσαλονίκη.  


Ψάχνεται ο Γκρέταρσον
 

Δεν είναι η πρώτη, ούτε ασφαλώς η τελευταία φορά που ο «δικός» Αρναρ Γκρέταρσον έρχεται για scouting report στην Ελλάδα. Κι ας μην του βγήκαν – τουλάχιστον σε πρώτο χρόνο – οι μεταγραφές των Βαλεντίνου Βλάχου και Σπύρου Φουρλάνου στην Κλαμπ Μπριζ. 

Ο τεχνικός διευθυντής της βελγικής ομάδας παρακολούθησε το Σαββατοκύριακο τα παιχνίδια Πανιώνιος – Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος – Παναθηναϊκός, την στιγμή που η ομάδα του βρίσκεται στην αναζήτηση ενός  επιτελικού μέσου, ενός αμυντικό χαφ και ενός δεξί μπακ. Κανένας δικός μας…; 

στο ψαχνό

@    Σε πάγκο ομάδας της Super League θα βρίσκεται τη νέα σεζόν ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, έχοντας ήδη κάνει το κουμάντο του. Ετσι ψιθυρίζεται στην πιάτσα. Οσο για την ομάδα; 


Επειδή ο «Ελέ» ανέκαθεν δενόταν με τους συλλόγους που αγωνίστηκε, κάτι μου λέει πως θα πρόκειται για επιστροφή σε γνώριμα ποδοσφαιρικά λημέρια. Δεν είναι και πολλά αν τα βάλετε κάτω και τα θυμηθείτε… 

@    Ουκρανική «καταιγίδα» έρχεται στο Ηράκλειο! Ο γνωστός και μη εξαιρετέος Ντμίτρι Σέλουκ έχει «φορτώσει» άσχημα με τον περιορισμένο χρόνο συμμετοχής των δικών του παικτών (Μονακέλο, Ιμπραϊμ, Αντελέγε, Κούμπικ) στον Εργοτέλη και οσονούπω θα βγάλει δημοσίως στη… σέντρα τον Μαρίνο Ουζουνίδη και τους υπόλοιπους σύντεκνους της κρητικής ομάδας. 


Και το καλοκαίρι θα τους μαζέψει όλους πίσω, πλην του Ιμπραϊμ βεβαίως, ο οποίος θα ακολουθήσει το δρομολόγιο Ηράκλειο – Πειραιάς.   

@    Πριν από μερικούς μήνες, ένας παράγοντας έστειλε σε έναν άλλο παράγοντα ένα σπέσιαλ «δωράκι» για τη νίκη της ομάδας του σε μια δύσκολη έδρα. Ο παράγοντας που έγινε αποδέκτης του «δώρου» δεν το δέχτηκε και το επέστρεψε (όχι ιδιαίτερα ευγενικά) πίσω. 


Μην ψαρώνετε όμως, διότι φυσικά και δεν θα μπορούσαν να συμβούν όλα αυτά σε ένα αξιόπιστο πρωτάθλημα όπως η ελληνική Super League. Κατά τα άλλα, όλα έχουν μια εξήγηση…

@    Εκτός από την άστοχη (όπως την χαρακτηρίζουν) επιλογή του Νίκου Καραγεωργίου, οι παροικούντες την Ξάνθη εκφράζουν στις ιδιαίτερες συζητήσεις τους και πολλά παράπονα για παίκτες που δεν «τράβηξαν» τη φετινή σεζόν. 


Ενας εξ αυτών είναι και ο Θοδωρής Βασιλακάκης το συμβόλαιο του οποίου με την ακριτική ομάδα λήγει το προσεχές καλοκαίρι και δεν πρόκειται να ανανεωθεί. Παίκτης που έκανε μεγάλο «γκελ» και δημιούργησε υψηλές προσδοκίες τα πρώτα χρόνια στην Ξάνθη, χωρίς όμως την ανάλογη εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: