Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Η «σφήνα» της Βέροιας και το τηλεφώνημα του Μπεν Μοχάμεντ στον Γιουσούφ του Εργοτέλη!/ Αίτημα αναβολής της έναρξης του πρωταθλήματος, επεξεργάζονται ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός, λόγω του «κασέτα – Gate 2» / Πλεξίδας καλεί Νέρι Καστίγιο στη Λάρισα! - To ξενέρωμα του Μεξικανού επιθετικού με τον «μνημονιακό» ΟΦΗ / Τα… πτυχία τους σκίζουν στην Ομόνοια με τον «Αγρινιώτη» Μαλεζά/ Ο Γερμανός στόπερ Μαρσέλ Απια, στο «μικροσκόπιο» του Πλατανιά / Το γερμανικό fund «πάγωσε» την «250άρα» στον Πανιώνιο και ετοιμάζει επίσκεψη στη Νέα Σμύρνη / Ο κοινός «πνευματικός» των Μπεν Μοχάμεντ (Βέροια) και Νικολά Ντιγκινί (Πανθρακικός)










Διαβάστε όλα τα θέματα του «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ» από την στήλη του στην «ΩΡΑ των σπορ» την Τρίτη 15 Ιουλίου.

Deal χωρίς σασπένς και ίντριγκα, παραπέμπει σε σούπα χωρίς αλατοπίπερο! Αμέτρητες οι υποθέσεις μεταγραφών οι οποίες κρύβουν από πίσω ένα «ζουμερό» παρασκήνιο, ενίοτε κι ένα θρίλερ, από εκείνα όμως που χρειάζεται να… σκαλίσει κανείς για να ανακαλύψει και να διαπιστώσει την άγρια ομορφιά των μεταγραφών. 

Μια τέτοια περίπτωση, αποτελεί και ο κρητικός «γάμος» του Μοχάμεντ Γιουσούφ με τον Εργοτέλη. 

Ως γνωστόν, ο 26χρονος διεθνής επιθετικός  ανακοινώθηκε χθες από τον Εργοτέλη, με την σκούφια του να κρατάει από τις Κομόρες, τις οποίες αν μπείτε στην περιέργεια να αναζητήσει στο Google, θα διαπιστώσετε ότι πέφτουν κάπου μεταξύ Μοζαμβίκης και Μαγαδάσκαρης.


Παρεμπιπτόντως, από το ίδιο μέρος κατάγεται και ο επιθετικός της Βέροιας Μπεν Μοχάμεντ και συμπαίκτης του Μοχάμεντ Γιουσούφ στην εθνική ομάδα της χώρας τους. Οσο για το backstage της μεταγραφής του Γιουσούφ στον Εργοτέλη…;


Από την στιγμή που συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπό του πάτησαν το πόδι τους στο Ηράκλειο, μέχρι την ώρα που πέρασαν το κατώφλι των γραφείων του Εργοτέλη, δεν έπαψαν να δέχονται έναν… βομβαρδισμό κλήσεων από την Βέροια σύμφωνα τουλάχιστον με όσα διέρρευσαν από τους ίδιους στις ιδιαίτερες συζητήσεις τους στο νησί. 


Εν ολίγοις, η Βέροια και ο μεγαλομέτοχος της ημαθιώτικης ΠΑΕ Γιώργος Αρβανιτίδης φέρονται να μπήκαν «σφήνα» στις κατ΄ιδίαν συζητήσεις με τον Εργοτέλη και επιχείρησαν να «κλέψουν» τον Γιουσούφ, δελεάζοντας τον με ένα υψηλότερο συμβόλαιο από το αντίστοιχο που του προσέφερε η ομάδα του Ηρακλείου.
 

Μάλιστα ο 26χρονος ποδοσφαιριστής άφησε να εννοηθεί πως δέχτηκε τηλεφώνημα ακόμη και από συμπαίκτη του στην εθνική και άσο της Βέροιας Μπεν Μοχάμεντ, προκειμένου να μην ρίξει άγκυρα στην Κρήτη και να ακολουθήσει το δρομολόγιο Ηράκλειο – Βέροια!

Μην απορείτε. Στον έρωτα, στον πόλεμο και στις μεταγραφές, τα πάντα επιτρέπονται!
 

Εν τέλει ο παίκτης και ο μάνατζερ του δεν επηρεάστηκαν από τις ημαθιώτικες «σειρήνες» και ολοκλήρωσαν την συμφωνία τους με τον Εργοτέλη, την ώρα που στην κρητική ομάδα είναι κάτι παραπάνω από αισιόδοξοι για την υπόθεση της μεταγραφής του Γιουσούφ. 

Κάποιοι σύντεκνοι μάλιστα, προβλέπουν πως θα αποδειχτεί στην πορεία ακόμη και καλύτερος του συμπατριώτη του, «Big Ben» της Βέροιας. Ιδωμεν…



Πλεξίδας καλεί Καστίγιο!
 

«Σκίζει» από υψηλούς στόχους και φιλοδοξίες o Βαγγέλης Πλεξίδας στη Λάρισα το φετινό καλοκαίρι. Κι επειδή είναι ένας από τους λίγους δακτυλοδεικτούμενους ιδιοκτήτες ομάδων που το… φυσάνε το χρήμα στη μεταγραφική εγχώρια μνημονιακή αγορά, τρώγοντας ανοίγει και η όρεξη. 

Το «ναυάγιο» των διαπραγματεύσεων του Νέρι Καστίγιο με τον μνημονιακό ΟΦΗ, έβαλε ιδέες στο αφεντικό της ΑΕΛ. Να΄ρχόταν άραγε ο Μεξικανός επιθετικός στον Πηνειό, με ένα ετήσιο συμβόλαιο της τάξεως των 150.000 ευρώ  και τα 100 χιλιάρικα «κασέρι» αμέσως μετά τις υπογραφές….; 

Ετσι, για να γλυκαθεί ο 30χρονος επιθετικός και να μην θυμάται πως η θεσσαλική ομάδα παίζει στην Football League και όχι στην Super League.



Τρελάθηκαν με Μαλεζά
 

Τα πτυχία τους σκίζουν στην Ομόνοια… ελέω Στέλιου Μαλεζά! 

Η μεταγραφή του 29χρονου αμυντικού στον Παναιτωλικό, προκάλεσε τεράστια έκπληξη (και κάτι παραπάνω) στους ανθρώπους της κυπριακής ομάδας. Βλέπετε, οι «τριφυλλοφόροι» προσέφεραν κλειστό διετές συμβόλαιο στον Ελληνα στόπερ με συνολικές αποδοχές 320.000 ευρώ(160 το χρόνο). 

Σύμφωνα με το οικονομικό ρεπορτάζ των «κουμπάρων» ο Ελληνας κεντρικός αμυντικός έκλεισε στο Αγρίνιο με αρκετά λιγότερα χρήματα  απ΄όσα προσέφεραν οι ίδιοι και για αυτό τρελάθηκαν στο άκουσμα της μεταγραφής! Αβυσσος (και) η ψυχή των ποδοσφαιριστών.


 
Μαρσέλ Απια για τον Πλατανιά
 

Εκτός από την Ουκρανία, ο Γιάννης Χριστόπουλος εξετάζει υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους κι από άλλες ευρωπαϊκές αγορές, χωρίς φυσικά να΄ναι κολλημένος με το… shopping made in Ukraine. 

Ενας από τους παίκτες που έχουν κεντρίσει τελευταία το ενδιαφέρον του τεχνικού της κρητικής ομάδας, αγωνίζεται στη Γερμανία. 

Ο λόγος, για τον 26χρονο κεντρικό αμυντικό Μαρσέλ Απια. Ο Γερμανός στόπερ προέρχεται από την Αρμίνια Μπίλεφελντ, με την φανέλα της οποίας είχε την περασμένη σεζόν 32 συμμετοχές στην Τσβάιτε Λίγκα ενώ στην εφηβεία του πέρασε από τις ακαδημίες της Σάλκε και της Μπόχουμ. 


 


στο ψαχνό 



@    «Κίνδυνος καθυστερημένης έναρξης του νέου πρωταθλήματος…» έγραψε η στήλη το Σάββατο (12/7) κάτι για το οποίο ασφαλώς και θα΄ναι ενήμεροι στα επιτελεία του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού. Δεν αναφέρω τυχαία τις δύο ΠΑΕ, δεδομένου πως είναι αυτές που επεξεργάζονται την ιδέα να καταθέσουν από κοινού επίσημο αίτημα αναβολής έναρξης του νέου πρωταθλήματος και να το ρίξουν στο τραπέζι σε ένα από τα επόμενα ΔΣ της διοργανώτριας αρχής. Τα… απόνερα του «κασέτα – gate 2» ακόμη δεν έχουν χτυπήσει την οδό Αστροναυτών.
 


@    Τον ιδιόρρυθμο και κυκλοθυμικό Νέρι Καστίγιο «φοβόμασταν» για την ολοκλήρωση της μεταγραφής στον ΟΦΗ, ο Μάνθος Πουλινάκης την τίναξε στον… αέρα! Το κατ΄ιδίαν ραντεβού της περασμένης Τετάρτης (9/7) στο ξενοδοχείο «Sofitel» απέναντι από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» (όπως αποκάλυψε η στήλη) και το «κούρεμα» της αρχικής προσφοράς του ΟΦΗ (100.000 συν 30.000 ευρώ μπόνους, αντί για 120 χιλιάρικα) ξενέρωσε τον Μεξικανό επιθετικό και «ναυάγησε» την μεταγραφή στην κρητική ομάδα. Αβυσσος όχι μόνο η ψυχή των ποδοσφαιριστών, αλλά και των παραγόντων.  


   
@    Εκπνέει σήμερα η διορία («show me the money») που έχει δώσει η διοίκηση του Πανιωνίου στο γερμανικό fund, το οποίο εξέφρασε επενδυτικό ενδιαφέρον, με αντάλλαγμα την εξασφάλιση ποσοστού μεταπώλησης πέντε νεαρών παικτών. Ο Ελληνας εκπρόσωπος (ο βορειοελλαδίτης μάνατζερ και όχι ο Νο.2 που εμφανίστηκε στην πορεία) επέστρεψε από το Βερολίνο όπου βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες. Μια φορά οι Γερμανοί αντί για την αποστολή των πρώτων 250.000 ευρώ, ετοιμάζονται να έρθουν οι ίδιοι στη Νέα Σμύρνη, τέλη Ιουλίου, αρχές Αυγούστου. 



@    Βοά ο τόπος πως άλλαξε γαλλικό γραφείο μάνατζερ ο Μπεν Μοχάμεντ της Βέροιας. Και έτσι πράγματι είναι, εδώ και κάτι μήνες όμως και όχι πρόσφατα. Μάλιστα ο νέος εκπρόσωπος (ονόματι Λόγκαν) έστειλε προ ημερών με «φύλλο πορείας» στον Πανθρακικό τον Νικολά Ντιγκινί. Σημειωτέον, πως ο 26χρονος μέσος υπήρξε στο παρελθόν συμπαίκτης με τον Μπεν στη γαλλική Βαν και στην Κομοτηνή, ελπίζουν να αποδειχτεί το ίδιο αποτελεσματικός και χρήσιμος, όσο και ο επιθετικός της Βέροιας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: