Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Vamos Νέρι Καστίγιο - άκης! - Η «ζαριά» του ΟΦΗ φέρνει τον Μεξικανό επιθετικό στο Ηράκλειο! / Η καταληκτική ημερομηνία για τoν ερχομό του γερμανικού fund στον Πανιώνιο / Νέος Αλγερινός μουντιαλικός στη... σκηνή της Super League / Λαχτάρισαν με τον Βραζιλιάνο Τορμένα στην Τρίπολη / 5,5 ώρες (!) κράτησε το τετ α τετ του Ιβάν Σαββίδη με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ / Το «κανάλι» του agent Ντομίνγκο Σεβιγιάνο με την Καλλονή / Οι… τσικουδιές του Ηπειρώτη Βήτα με τον «σύντεκνο» Χριστόπουλο στα Χανιά / Και ο Καπίνο, θέλει τον Γερμανό του!

 










Διαβάστε όλα τα θέματα του «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ» από την στήλη του στην «ΩΡΑ των σπορ» την Τετάρτη 2 Ιουλίου.

Κάθε χρόνο την 1η Απριλίου αναβιώνει το έθιμο με τα αθώα ψέματα και ως είθισται, οι εφημερίδες ρίχνουν κι ένα ψέμα. Λες και τις άλλες μέρες γράφουν μόνο αλήθειες, αλλά τέλος πάντων.
 

1/4
Σε ό,τι αφορά πάντως τα γραφόμενα της στήλης, το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ» ανήμερα της πρωταπριλιάς, σχετικά με την προοπτική της μεταγραφής του Νέρι Καστίγιο στον ΟΦΗ και το καλοκαιρινό project της συνεργασίας των δύο πλευρών, κάθε άλλο παρά προϊόν πρωταπριλιάτικου ψέματος αποτελούσε. Για να σας φρεσκάρω τη μνήμη, ιδού τι έγραφα τότε επί λέξει:
 

«Το όνομά του Μεξικανού επιθετικού ψιθυρίζεται τις τελευταίες ημέρες στο Ηράκλειο, ως υποψήφιος μεταγραφικός στόχος του ΟΦΗ εν όψει του καλοκαιριού! 
 

Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο μεταγραφικός σχεδιασμός του ΟΦΗ για την επόμενη σεζόν θα καθοριστεί εν πολλοίς από την τύχη της ΠΑΕ στην υπόθεση της αδειοδότησης.  Εφόσον ο σύλλογος καταφέρει όπως και την περασμένη σεζόν να βγει νικητής από την κρίσιμη «μάχη» της αδειοδότησης, τότε σαφώς και θα΄χει μεγαλύτερα περιθώρια μεταγραφικών ελιγμών και κινήσεων».
 

Προϊόντος του χρόνου, ο ΟΦΗ πέρασε με επιτυχία τον σκόπελο της αδειοδότησης, ενώ ο άλλοτε ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και του Αρη έμεινε ελεύθερος από την Ράγιο Βαγιεκάνο.
 

14/5
Και ένεκα που θυμήθηκα τα παλιά, στις 14 Μαΐου η στήλη επανήλθε στο καλοκαιρινό love story ΟΦΗ – Καστίγιο, γράφοντας πως εφόσον ο ελεύθερος Μεξικανός επιθετικός κουρέψει με την «ψιλή» τις οικονομικές απαιτήσεις του (κάτι που σε πρώτο χρόνο του ερχόταν κάπως δύσκολο) τότε κάτι θα μπορούσε να γίνει με τον ΟΦΗ. 
 

Ωσπου (και για να τελειώνω με το «ξεσκόνισμα» του αρχείου) στην στήλη της Τρίτης (1/7) ανέφερα πως εντός της εβδομάδας που διανύουμε «κληρώνει» για την επόμενη ομάδα του εν λόγω ποδοσφαιριστή, βάζοντας στο παιχνίδι όχι μόνο της Μπέτις, αλλά και την μεταγραφική «ζαριά» του ΟΦΗ.

Ε λοιπόν, η κρητική ζαριά έφερε «εξάρες»(!) κι αν δεν αλλάξει κάτι θεαματικά την τελευταία στιγμή (Καστίγιο είναι αυτός βλέπετε και ποτέ κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος) και δεν χρειαστεί να ρίξει πάλι τα ζάρια με τον κίνδυνο να φέρει «άσο δύο», ο Νέρι θα ρίξει άγκυρα στο λιμάνι του Ηρακλείου για λογαριασμό του ΟΦΗ.
 

Αφού βεβαίως προηγουμένως ο ποδοσφαιριστής, χρειάστηκε να «κουρέψει» με την… ψιλή το κασέ του για να γίνει Καστίγιο-άκης! 

 Show me the money!

Μπόλικη… σκόνη σήκωσαν στη Νέα Σμύρνη τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της στήλης, σχετικά με το γερμανικό fund που ενδιαφέρεται να επενδύσει στον Πανιώνιο και το ραντεβού (με φόντο την Αγία Φωτεινή) μεταξύ του Ελληνα εκπροσώπου της ξένης εταιρείας και των μελών της επιτροπής σωτηρίας. Φρέσκα κουλούρια όμως, φωνάζει κάθε πρωί ο κουλουράς. 

Η 15η Ιουλίου είναι πλέον η καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση του deal. Αν μέχρι τότε οι Γερμανοί κάνουν πράξη το «show me the money» και ρίξουν τα πρώτα 250 χιλιάρικα (από τα 500 που προβλέπει το project) τότε θα τους υποδεχτούν μετά βαΐων και κλάδων στην πλατεία! Απλά πράγματα. 


Αλγερινός μουντιαλικός
 

Μεγάλο σουξέ αρχίζουν και αποκτούν το φετινό καλοκαίρι στην Ελλάδα οι ποδοσφαιριστές… made in Algeria. 

Μετά τον all time classic Ραφίκ Τζιμπούρ το όνομά του οποίου κάνει «παρέλαση» από το ρεπορτάζ της ΑΕΚ και τον συνονόματό του αρχηγό της Εθνικής Αλγερίας Ραφίκ Χαλίς («παίζει» ως μεταγραφικός στόχος του ΠΑΟΚ) πληροφορούμαι πως οσονούπω υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να «σκάσει» κι άλλο τραγούδι απ΄το Αλγέρι! 

Σ΄ένα γλυκό όχι αφρικάνικο, αλλά βραζιλιάνικο σκοπό! Νέος, ωραίος, μουντιαλικός και Αλγερινός! Τo be continued…


Λαχτάρισαν με Τορμένα!
 

Δια πυρός και σιδήρου πέρασε η μεταγραφή του Εντερσον Τορμένα στην Τρίπολη. Οχι από κάποια μεταγραφική «σφήνα» του Ατρόμητου, αλλά επειδή ο Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος πήγε να υπογράψει έχοντας ένα τσίμπημα στο ισχίο του αριστερού ποδιού. 

Τελικά και αφού έγιναν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι, εν τέλει οι Αρκάδες έριξαν νερό στο μύλο της μεταγραφής του 28χρονου ποδοσφαιριστή, ο οποίος θα παραμείνει στα «πιτς» για χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων, χάνοντας το πρώτο φιλικό του Αστέρα επί αυστριακού εδάφους. 

Συμβαίνουν κι αυτά. Τέλος καλό, όλα καλά!


 στο ψαχνό 

@    Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά 5,5 ώρες (!) μετρημένες διήρκησε το τελευταίο ραντεβού του Ιβάν Σαββίδη με τους εκπροσώπους των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ στο «Μακεδονία Παλλάς». Το αγωνιώδες ερώτημα των οπαδών που πραγματοποίησαν επίσκεψη στα ιδιαίτερα διαμερίσματα του Ιβάν ήταν αν ο ομογενής επιχειρηματίας βάζει σε προτεραιότητα τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του στην Ελλάδα ή την ενασχόλησή του με τον ΠΑΟΚ. Η απάντηση που έλαβαν; Ο καλός ο μύλος, όλα τα αλέθει!
 


@    Non stop η μεταγραφολογία γύρω από το όνομα του Στέφανο Καπίνο το τελευταίο διάστημα. Ωστόσο σε τέτοιου είδους υποθέσεις, δεν θα πρέπει να παραβλέπουμε τους τυχόν αστάθμητους παράγοντες που έρχονται κι αλλάζουν θεαματικά τα δεδομένα. Στην προκειμένη περίπτωση παίζει να προκύψει κάποια γερμανική έκπληξη, που θα φέρει τα πάνω – κάτω. Σε αυτή την περίπτωση θα επιβεβαιωθεί και το γνωστό σλόγκαν: και ο Καπίνο θέλει τον Γερμανό του!      

 


@    Το μεταγραφικό deal του Τσίμο Ναβάρο με την Καλλονή, έφερε κοντά τον εκπρόσωπο του ποδοσφαιριστή Ντομίνγκο Σεβιγιάνο με την ομάδα της Μυτιλήνης. Ο Ισπανός agent άνοιξε μεταγραφικές παρτίδες με τις «σαρδέλες» κι επειδή τρώγοντας ανοίγει η όρεξη, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να καταγραφούν κι άλλες αφίξεις δικών του ποδοσφαιριστών στο νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου. Αυτά μαθαίνει ο Καϋμενάκης στην Τρίπολη και κάνει κάτι χαρές. Μα κάτι χαρές! Αλλο σας να το γράφω κι άλλο να το βλέπετε!



@    Μπορεί να σμπαραλιάστηκαν οι σχέσεις του Γιώργου Χριστοβασίλη με τον Γιάννη Χριστόπουλο έπειτα από την αποχώρηση του Ελληνα τεχνικού από τον ΠΑΣ Γιάννινα, ωστόσο υπάρχουν και οι Ηπειρώτες οι οποίοι εξακολουθούν να΄χουν στην καρδιά τους τον νεαρό κόουτς. Ενας εξ αυτών και ο άλλοτε δικηγόρος της ΠΑΕ Γιώργος Βήτας. Εκμεταλλευόμενος ο έγκριτος νομικός την επίσκεψη στην Κρήτη, έσπευσε να πιει μια τσικουδιά παρέα με τον κόουτς – Χριστόπουλο και να θυμηθούν τα παλιά. Μια φορά από φτέρνισμα ο Χριστοβασίλης, άλλο τίποτα!
   

Δεν υπάρχουν σχόλια: