Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Ο Τορεχόν «έκλεισε» Φορτούνη! – Το καταλυτικό report για τον Τρικαλινό μέσο στον Μίτσελ, από τον Ισπανό στόπερ της Καϊζερσλάουτερν / Ο Πουλινάκης, ο Καστίγιο- άκης και η επιβεβαίωση - Ανεξήγητο μεταγραφικό «φρένο» του ΟΦΗ για τον Κέβιν Βαν Χόβελεν / Η επιστροφή του ελεύθερου Ντουγκλάο στην Ελλάδα / Ο… λαγός του Καπίνο και η Μάιντς / Δεν γεμίζει το μάτι του Μίτσελ ο new entry Γκαζαριάν – Στον «αέρα» ο Κολοβός, προς την έξοδο Διαμαντάκος και Μπουχαλάκης / Ο Μίνο Ραϊόλα ανέλαβε «επ΄ώμου» την «υπερήφανη πώληση» του Μανωλά














Διαβάστε όλα τα θέματα του «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ» από την στήλη του στην «ΩΡΑ των σπορ» την Τρίτη 22 Ιουλίου.

Φορτουν – ιάδα, τέλος! Η… μπίλια έκατσε στο «κόκκινο» με τον 22χρονο μέσο να επαναπατρίζεται για λογαριασμό του Ολυμπιακού, αφήνοντας στα… κρύα του λουτρού τους άλλους δύο εν Ελλάδι «μνηστήρες» (ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό).
 

Οπως κάθε καλοκαιρινό μεταγραφικό σίριαλ, έτσι και στην προκειμένη περίπτωση η συμφωνία του Τρικαλινού μέσου με τους «ερυθρόλευκους», εμπεριέχει «ζουμερό» παρασκήνιο.
 

Μπορεί το κυριακάτικο (20/7) τηλεφώνημα του Γιάννη Βρέντζου στον εκπρόσωπο του ποδοσφαιριστή Πολ Κουτσολιάκο να έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των «ερυθρόλευκων», ωστόσο για να φτάσουμε μέχρι εκεί, χρειάστηκε νωρίτερα ο Μίτσελ να ανάψει το «πράσινο φως» για τον ερχομό του Ελληνα ποδοσφαιριστή στου Ρέντη.
 

Οι ενδοιασμοί (όχι και μικροί) του Ισπανού τεχνικού για την χρησιμότητα της εν λόγω μεταγραφής, κάμφθηκαν όχι από τον Βαγγέλη Μαρινάκη (ανέκαθεν γούσταρε τον Φορτούνη) αλλά από έναν συμπατριώτη του Μίτσελ.
 

Και το όνομα αυτού, Μαρκ Τορεχόν. Κι αν σε μια πρώτη ανάγνωση δεν σας λέει κάτι το εν λόγω όνομα, εδώ είμαστε εμείς για να κάνουμε τις απαραίτητες συστάσεις για το παλικάρι.
 

Πρόκειται για τον 28χρονο Ισπανό κεντρικό αμυντικό και συμπαίκτη του Φορτούνη τα δύο τελευταία χρόνια στην Καϊζερσλάουτερν.
 

Ο Μίτσελ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Τορεχόν και ζήτησε αναλυτικό report για τα συν και τα πλην του Φορτούνη, μέσω της προσωπικής οπτικής… γωνίας του συμπατριώτη του, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω, μπορεί να μην έκανε την μεγάλη καριέρα στα ισπανικά γήπεδα, αλλά δεν είναι «χθεσινός».
 

Και συμμετοχές στις μικρές εθνικές ομάδες της Ισπανίας έχει να επιδείξει στο βιογραφικό του (φτάνοντας μέχρι την U-21) και τις φανέλες των Εσπανιόλ, Μάλαγα και Ρασίνγκ Σαντατέρ φόρεσε στην καριέρα του, έχοντας φάει με το «κουτάλι» τα γήπεδα στη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου.
 

Το report του Μαρκ Τορεχόν στον προπονητή του Ολυμπιακού σχετικά με το αγωνιστικό προφίλ και τις δυνατότητες του Κώστα Φορτούνη, υπήρξε πολύ καλό. 

Ο Μίτσελ κράτησε στο συρτάρι του την εμπεριστατωμένη ανάλυση του στόπερ της Καϊζερσλάουτερν για τον ποδοσφαιρικό… καπνό που φουμάρει ο Ελληνας ποδοσφαιριστής κι εν συνεχεία, απευθύνθηκε και σε άλλους Ισπανούς παίκτες οι οποίοι βγάζουν το ψωμί τους στα γερμανικά γήπεδα.
 

Κι όταν πλέον η ολοκλήρωση του homework έβγαλε απόλυτα θετικό πρόσημο, κάμφθηκαν τελείως οι ενδοιασμοί του και έτσι άναψε στη διοίκηση το «πράσινο φως» για την μεταγραφή του Φορτούνη. Αυτά, για την ιστορία και το backstage της «Φορτουν-ιάδας»!


Πλήρης επιβεβαίωση για Καστίγιο!
 

2/7
Την ύπαρξη προφορικής συμφωνίας με τον Νέρι Καστίγιο, «αποκάλυψε» ο Μάνθος Πουλινάκης σε πηγαδάκι με τους εκπροσώπους του Τύπου προχθές στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης». 

Βάζω μέσα σε εισαγωγικά την λέξη «αποκάλυψε», διότι η ορίτζιναλ αποκάλυψη για το καλοκαιρινό «love story» του Καστίγιο με τον ΟΦΗ, την κατ΄αρχήν συμφωνία (2/7) για την μεταξύ τους συνεργασία και το μυστικό ραντεβού των δύο ανδρών στο «Sofitel», έφεραν φαρδιά πλατιά την υπογραφή του «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ». 

Κάθε επίσημη επιβεβαίωση ωστόσο, έστω και αργοπορημένη, είναι πάντα καλοδεχούμενη.


Ντουγκλάο reloaded


Εκτός από τον Ελντερ Μπαρμπόσα, ελεύθερος από την Μπράγκα μένει και ο Ντουγκλάο. Ναι, ο άλλοτε ποδοσφαιριστής της Καβάλας και εκ των αγαπημένων παικτών του Μάκη Ψωμιάδη στην ομάδα των «αργοναυτών». 


Ο 28χρονος Βραζιλιάνος στόπερ έπαιξε την  περασμένη σεζόν ως δανεικός στο Κατάρ και δεδομένου πως έχει πάρει εδώ και καιρό το μήνυμα πως δεν υπολογίζεται από τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο, ψάχνεται για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. 

Λέτε να τον δούμε να επιστρέφει στην Ελλάδα, τρία χρόνια μετά το «διαζύγιο» με την Καβάλα; 

Ποιες ομάδες είπαμε πως κινούνται αυτή την περίοδο για την απόκτηση κεντρικού αμυντικού…;


Ο… λαγός του Καπίνο


Ο Στέφανος Καπίνο υπέγραψε στη Μάιντς και ουκ ολίγοι περίεργοι (από εκείνους που πάντα κυκλοφορούν ανάμεσά μας) σκαλίζουν να μάθουν ποιος μάνατζερ έτρεξε και ολοκλήρωσε το μεταγραφικό deal με τους Γερμανούς. 

Για να μην κάνουν άνω – κάτω την πιάτσα των ατζέντηδων και υποψιάζονται agents (όπως επί παραδείγματι τον Πολ Κουτσολιάκο) οι οποίοι δεν είχαν την παραμικρή συμμετοχή, η στήλη θα δώσει τη… μισή είδηση: πίσω από τη μεταγραφή του διεθνούς τερματοφύλακα στη Μάιντς κρύβεται ένας… λαγός και μεγάλη μάρκα! 

Την υπόλοιπη «μισή» είδηση, μόνοι σας. Μην τα θέλετε κι όλα πάντα σερβιρισμένα στο «πιάτο».  

  
 
στο ψαχνό

@    Σκούρα τα πράγματα για τον Γκεβόργκ Γκαζαριάν στον Ολυμπιακό. Ο 26χρονος Αρμένιος ποδοσφαιριστής δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να γεμίσει το… μάτι του Μίτσελ και να πείσει τον Ισπανό τεχνικό πως μπορεί να σηκώσει το «βάρος» της φανέλας του βασικού αριστερού εξτρέμ στην ενδεκάδα των «ερυθρόλευκων». Κι αν δεν φροντίσει να ανεβάσει άμεσα στροφές, δεν τον γλιτώνει ούτε ο άκρως δημοφιλής στο λιμάνι Μίνο Ραϊόλα ο οποίος εγγυήθηκε και τον έφερε στον Ολυμπιακό.
 

   
@    Και μιας περί του Ιταλού μάνατζερ ο λόγος, σημειώστε κι αυτό : ο agent Ραϊόλα θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαφαινόμενη «υπερήφανη πώληση» του Κώστα Μανωλά σε σύλλογο του εξωτερικού, έχοντας φυσικά λάβει εν λευκώ εξουσιοδότηση από τα παιδιά του Πειραιά για επαφές με συλλόγους του εξωτερικού. Τα μεγάλα κονέ που διαθέτει στις ευρωπαϊκές αγορές και οι εξαιρετικές σχέσεις του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, έφταναν και περίσσευαν για να αναλάβει ο Ραϊόλα «επ΄ώμου» την υπόθεση – Μανωλάς.




@    Το υπερατλαντικό ταξίδι και τα φιλικά στις ΗΠΑ θα αποτελέσουν το «κύκνειο άσμα» για αρκετούς Ελληνες παίκτες στον Ολυμπιακό. Τα φύλλα πορείας για τον δανεισμό τους έχουν ήδη αρχίσει να ετοιμάζονται. Σύμφωνα με το report της στήλης, ο Θανάσης Παπάζογλου φαίνεται πως κερδίζει την μονιμοποίηση του στο ρόστερ των «ερυθρολεύκων», ο Δημήτρης Κολοβός βρίσκεται στον «αέρα», ενώ οι Διαμαντάκος και Μπουχαλάκης θα πρέπει να κάνουν «παπάδες» στα made in USA φιλικά, για να σώσουν την παρτίδα.       



@    Σκίζουν τα… πτυχία τους οι δυνατοί γνώστες τους του βελγικού ποδοσφαίρου, στο άκουσμα της είδησης περί απόσυρσης του ενδιαφέροντος του ΟΦΗ για τον εξαιρετικό στόπερ Κέβιν Βαν Χόβελεν. Βλέπετε, δεν πείθονται επ΄ουδενί για το «φρένο» που έβαλε ο ΟΦΗ στην υπόθεση της μεταγραφής του 31χρονου ποδοσφαιριστή, επειδή (όπως λένε στο Ηράκλειο) μετά το «διαζύγιο» με τον Ζόρο αναζητούν στόπερ με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Λέτε να ξέρουν και κάτι παραπάνω…;

Δεν υπάρχουν σχόλια: