Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Νέο «καγκουρό» στον ορίζοντα – Το homework του ΠΑΣ Γιάννινα, του Ατρόμητου και της Βέροιας για τον ομογενή Εβαν Κωστόπουλο!















Αν κάνουμε ένα ταξίδι στο χρόνο θα θυμηθούμε πως αρκετές ελληνικές ομάδες έχουν εμπιστευτεί κατά το παρελθόν παίκτες από την χώρα των «καγκουρό». 

Ελληνοαυστραλούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι και διάρκεια είχαν στην απόδοσή τους και προσέφεραν σημαντικές υπηρεσίες στις ομάδες που αγωνίστηκαν, κάνοντας απόσβεση των μεταγραφών τους. 

Ενας από τους πιο γνωστούς Ελληνοαυστραλούς παίκτες που «όργωσαν» τα ελληνικά γήπεδα, ήταν ο Τζίμης Πατίκας που  βρέθηκε στην ΑΕΚ το 1985 και παρέμεινε μέχρι το 1993, αγωνιζόμενος εν συνεχεία για άλλα δύο χρόνια στον Αθηναϊκό. 

Ο Πατίκας που διακρινόταν για την ταχύτητά του, ήταν μέλος της πρώτης μεγάλης ομάδας που δημιούργησε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στην Ενωση.

Υπήρξαν όμως κι άλλα «καγκουρό» που ήρθαν στην Ελλάδα και άφησαν το στίγμα τους. Οι Κρις Καλατζής (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός), Λούης Χριστοδούλου (Παναθηναϊκός), Τζόνι Αναστασιάδης (ΠΑΟΚ) αποτελούν τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις. 

Όχι πως το περασμένο καλοκαίρι δεν καταγράφηκε νέα άφιξη made in Australia. 

Εστω κι αν ο 22χρονος ομογενής μέσος Τέρι Αντονις, δεν έχει ακόμη αξιωθεί να κάνει το επίσημο ντεμπούτο του με τον ΠΑΟΚ, μετρώντας ένα «κουλουράκι» (βλ. μηδέν) στην στήλη των συμμετοχών του με την ομάδα της Θεσσαλονίκης. 

Κι επειδή οι συνήθειες δεν αλλάζουν, καλό θα ήταν να αποθηκεύσετε στο μεταγραφικό σκληρό σας δίσκο ένα ονοματεπώνυμο: Εβαν Κωστόπουλος. 

Γεννηθείς στις 7/5/1990 ο ομογενής περιφερειακός επιθετικός προέρχεται από το κινέζικο πρωτάθλημα και την South China, με τη φανέλα της οποίας έγραψε στο κοντέρ 8 συμμετοχές. 

Στην Αυστραλία αγωνίστηκε στην Adelaide United και στην Sydney Olympic. 

Σημειωτέον πως το καλοκαίρι του 2006 δοκίμασε την τύχη του στη χώρα μας, ωστόσο στα τράιαλς από τα οποία πέρασε σε ΑΕΚ και Πανιώνιο δεν συγκίνησε όσο θα έπρεπε τα επιτελεία των δύο ομάδων και έτσι πήρε το δρόμο της επιστροφής για την Αυστραλία. 

Εσχάτως το βιογραφικό του Κωστόπουλου κυκλοφορεί στα γραφεία του ΠΑΣ Γιάννινα, του Ατρόμητου και της Βέροιας, με ότι ασφαλώς μπορεί να συνεπάγεται αυτό εν όψει Ιανουαρίου και χωρίς αυτό να σημαίνει πως homework για λογαριασμό του δεν μπορεί να υπάρξει προϊόντος του χρόνου και σε άλλες σουπερλιγκάτες γειτονιές. 

Λέτε να τον δούμε να έρχεται για μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα…; Γιατί όχι; Ολοι άλλωστε σε αυτόν ποδοσφαιρικό ντουνιά δικαιούνται δεύτερης ευκαιρίας.      



ΠΗΓΗ: «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» - «ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» (30/10)

Δεν υπάρχουν σχόλια: