Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Ο πρώτος «προτεινόμενος» (σουπερλιγκάτος) προπονητής για...exit – Στην «πρίζα» με το… καλημέρα ο Λιονέλ Πόντες στον Παναιτωλικό










Κλασικά και παραδοσιακά το πρώτο μεγάλο… στοίχημα των προπονητών στο survivor του ελληνικού πρωταθλήματος, δεν είναι άλλο από την επιβίωση μέχρι την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, που αυτομάτως σηματοδοτεί την – μέχρι νεωτέρας -  ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο τους.

«Ποιος δεν θα προλάβει να κάνει παρέλαση;» είναι το ερώτημα που… βασανίζει την πιάτσα κάθε χρόνο τέτοια περίοδο στο pre game του νέου πρωταθλήματος, αλλά κι αμέσως μετά το άνοιγμα της αυλαίας και διεξαγωγής των πρώτων αγωνιστικών, έχοντας πλέον τα πρώτα επίσημα δείγματα γραφής των ομάδων. 

Οι προβλέψεις δίνουν και παίρνουν και οι «προτεινόμενοι» κόουτς για πρόωρη έξοδο έχουν την τιμητική τους. 

Αν κι όπως μας έχει διδάξει πολλάκις η ιστορία, οι προφητείες σχετικά με τα πρώτα «exit», άλλοτε αποδεικνύονται αβάσιμες και καταρρίπτονται συν τω χρόνω κι άλλοτε πέφτουν μέσα.

Στην προκειμένη περίπτωση κι ενώ μας χωρίζουν μόλις τρεις ημέρες από την έναρξη του νέου πρωταθλήματος της Super League, πραγματοποιώντας κανείς μια μίνι έρευνα στην πιάτσα σχετικά με τον προπονητή που φέρεται να κινδυνεύει περισσότερο απ΄τους υπόλοιπους συναδέλφους του, μάλλον εύκολα θα καταλήξει στον Λιονέλ Πόντες του Παναιτωλικού. 

Κι ας έπιασε δουλειά ο Πορτογάλος τεχνικός στο Αγρίνιο με τις συστάσεις του Φερνάντο Σάντος, που ασφαλώς και δεν φτάνουν από μόνες τους για να μακροημερεύσει σε βάθος χρόνου στον πάγκο των «καναρινιών». 

Ο Παναιτωλικός κατάφερε να μείνει χωρίς νίκη στα φιλικά του καλοκαιριού. Κι αν τα αποτελέσματα το διάστημα της προετοιμασίας μικρή σημασία έχουν, εκείνο που προβληματίζει είναι οι υποτονικές στο σύνολό τους εμφανίσεις. 

Η αδυναμία στην ανάπτυξη του παιχνιδιού καθώς και τη δημιουργία φάσεων ευκαιριών και γκολ, πολύ απλά βγάζουν μάτια και μοιραία ρίχνουν την μετοχή του κόουτς. 

Όλα αυτά βεβαίως με την υποσημείωση πως το ρόστερ δεν έχει «κλειδώσει» ακόμη δεδομένου πως αναμένονται και νέες προσθήκες, συν ότι οι καινούργιοι παίκτες δεν έχουν «κουμπώσει» και ο Λιονέλ Πόντες όσο να΄ναι χρειάζεται μια άλφα πίστωση χρόνου για να περάσει την δική του φιλοσοφία στην ομάδα. 

Αν θα την έχει ακόμη και σε περίπτωση αρνητικής εκκίνησης του Παναιτωλικού στα δύο πρώτα και δύσκολα ματς πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό (εντός) και τον Αστέρα Τρίπολης (εκτός) είναι κάτι που ο χρόνος και οι διαθέσεις του εκ φύσεως υπομονετικού Κωστούλα θα δείξουν.

ΠΗΓΗ: «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» - «ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» (19/8)

Δεν υπάρχουν σχόλια: