Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Τα μεταγραφικά «love stories» του Ντιέγκο Μπουονανότε με…άρωμα Ελλάδας!











Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ντιέγκο Μπουονανότε κάνει «παρέλαση» στο μεταγραφικό ρεπορτάζ ελληνικής ομάδας. 

Μπορεί ο λεγάμενος να μην έχει προϋπηρεσία στην Ελλάδα, ωστόσο αποτελεί...έναν φίλο απ΄τα παλιά όπως επιβεβαιώνει το αρχείο. 

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός ο οποίος εσχάτως φέρεται να απασχολεί την ΑΕΚ, είχε αποτελέσει αντικείμενο έρευνας και μελέτης τον περασμένο Αύγουστο για τον ΠΑΟΚ. 

Η Γρανάδα στην οποία ανήκουν τα δικαιώματά του δεν τον συμπεριελάμβανε στα πλάνα της και ψάχτηκε για τον δανεισμό του ακόμη και την πώληση του. 

Ετσι ο 27χρονος ποδοσφαιριστής έπειτα από ένα κακό εξάμηνο (11 συμμ.) στο Μεξικό με την Πατσούκα, κατέληξε δανεικός στην Κίλμες με τη φανέλα της οποίας μετρά 11 συμμετοχές και ένα γκολ στο πρωτάθλημα. 

Σημειωτέον πως το συμβόλαιό του με την Γρανάδα λήγει το 2017, ενώ να θυμίσουμε πως η ισπανική ομάδα ξόδεψε 1,7 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει τον Ιανουάριο του 2013 από τη Μάλαγα. 

Το υψηλό κόστος του δανεισμού του από την Γρανάδα και της κάλυψης του… παχυλού συμβολαίου του, απέτρεψε τον ΠΑΟΚ από το να ασχοληθεί σοβαρά με την περίπτωση του και να επιχειρήσει να τον φέρει στην Θεσσαλονίκη το περασμένο καλοκαίρι, παρά το γεγονός πως ο Αργεντινός (αν και αριστερός εξτρέμ μπορεί να αγωνιστεί και στα δύο άκρα της μεσαίας γραμμής και σαν δεύτερος επιθετικός) έκανε «κλικ» στον τότε τεχνικό διευθυντή της ομάδας Ζήση Βρύζα.  
Κάνοντας ακόμη μεγαλύτερο rewind, το καλοκαίρι του ΄11 δημοσιεύματα στην Αργεντινή αναφέρουν πως Ολυμπιακός ετοιμάζεται να καταθέσει πρόταση για να αποκτήσει τον μεσοεπιθετικό της Ρίβερ Πλέιτ, Ντιέγκο Μπουονανότε, με τον Αριέλ Ιμπαγάσα να αποτελεί το πρόσωπο «κλειδί» στην υπόθεση. 

Πίσω από τον μεταγραφικό καπνό ωστόσο, δεν υπήρξε και φωτιά!

Εν έτει 2015 η Γρανάδα ψάχνει ομάδα προκειμένου να απαλλαχθεί από το υψηλό συμβόλαιο («τρέχει» μέχρι το 2017) του εν λόγω ποδοσφαιριστή.

Να θυμίσω πως ο Μπουονανότε έκανε το «μπαμ» με την Ρίβερ Πλέιτ σε ηλικία 18 ετών, στην οποία αγωνίστηκε από το 2006-2011. 

Με τους… πλούσιους της Αργεντινής, είχε 105 συμμετοχές και 25 γκολ, που ήταν αρκετά για να του δώσουν το… διαβατήριο για την Ισπανία και τη Μάλαγα τον Ιανουάριο του 2011. 

Εκεί έκατσε για 1,5 χρόνο πριν μετακομίσει στη Γρανάδα, όπου σε μιάμιση σεζόν έκανε 39 παιχνίδια με ένα γκολ. 

Τέλος τον Δεκέμβριο του 2009 είχε ένα πολύ άσχημο αυτοκινητιστικό ατύχημα, το οποίο κόστισε την ζωή σε τρεις συνεπιβάτες του, ενώ ο ίδιος από καθαρή τύχη έμεινε στη ζωή. 



ΠΗΓΗ: «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» - ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ (31/5)

Δεν υπάρχουν σχόλια: