Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Ερχεται ο Ντουάλα Ελόνγκ! – Το ελληνικό «κανάλι» με τον 27χρονο διεθνή αμυντικό μέσο από τη Γουινέα!











Εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει μια… φήμη που ακολουθεί τους Αφρικανούς ποδοσφαιριστές που έρχονται να παίξουν ποδόσφαιρο στην Ευρώπη.  Τι είδους... φήμη; 

Να ό,τι είναι απείθαρχοι, παραμένουν «αιώνια ταλέντα» και όταν βρεθούν πίσω στην πατρίδα τους, συνήθως… ξεχνούν να επιστρέψουν στην ομάδα τους. 

Για πολλούς εξ αυτών τα πειθαρχικά παραπτώματα τους στέρησαν την ευκαιρία να κάνουν την καριέρα που αντιστοιχούσε στο ταλέντο τους. 

Εδώ που τα λέμε βέβαια, όταν μια ευρωπαϊκή ομάδα αποκτά έναν Αφρικανό ποδοσφαιριστή, ξέρει ότι παίρνει ένα ρίσκο, αφού συνήθως είτε είναι τεράστιοι, απίστευτοι παίκτες που κάνουν θαύματα στις ομάδες τους, είτε δεν προσαρμόζονται ιδανικά στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και τελικά καταλήγουν στα αζήτητα.

Επίσης όλοι  γνωρίζουν ότι... κάτι δεν πάει καλά με την ηλικία των Αφρικανών ποδοσφαιριστών. Πολλές είναι οι φορές που πιστεύεται ότι δηλώνουν άλλη ηλικία από αυτή που είναι πραγματικά.

Παρόλα αυτά ουκ ολίγοι Αφρικανοί εισρέουν σε κάθε μεταγραφική περίοδο στον ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χάρτη, χωρίς φυσικά να αποτελεί εξαίρεση η Ελλάδα.  

Την ώρα που η απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να πάει τη χώρα σε δημοψήφισμα κάνει πολλούς ξένους ποδοσφαιριστές να βλέπουν επιφυλακτικά και με φόβο την μετακόμισή τους στο ελληνικό πρωτάθλημα, ένας Αφρικανός ποδοσφαιριστής δεν «μασάει» από «Grexit», ελληνική χρεωκοπία κι όλα τα… παρελκόμενα κι αναμένει σήμα προκειμένου να έρθει οσονούπω για μόνιμη εγκατάσταση από τα μέρη μας.  

Και το όνομα αυτού Βιέρα Ντουάλα Ελόνγκ. Γεννηθείς στις 14 Ιουνίου 1987, ο διεθνής αμυντικός μέσος από τη Γουινέα αγωνίζεται τα τρία τελευταία χρόνια στην χώρα του με τη φανέλα των «The Panthers». 

Το γραφείο μάνατζερ που διατηρεί τα δικαιώματά του τον έχει προτείνει μεταξύ άλλων και σε σουπερλιγκάτες ομάδες οι οποίες μελέτησαν το βιογραφικό του και τα έργα και τις ημέρες του με την ομάδα του και την Εθνική Γουινέας και μία εξ αυτών – σύμφωνα με τσεκαρισμένες πληροφορίες της στήλης - ετοιμάζεται να περάσει στο… παρασύνθημα και να τον καλέσει στην Ελλάδα. Ε- ε - έρχεται!



ΠΗΓΗ: «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» - «ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» (28/6)

Δεν υπάρχουν σχόλια: