Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

«Κανάλι» της ΑΕΚ με τον Χάβι Λάρα! – Το homework και οι επαφές του Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς με τον Ισπανό μέσο της Εϊμπάρ












Μπορεί ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς να τσεκάρει αυτή την περίοδο διάφορες περιπτώσεις παικτών που του προτείνονται «κατά ριπάς» από διάφορα γραφεία μάνατζερ, ωστόσο η ισπανική αγορά, όσο να΄ναι έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα στις προτιμήσεις του τεχνικού διευθυντή της ΑΕΚ. 

Κάτι που εδώ που τα λέμε είναι λογικό κι αναμενόμενο, δεδομένου πως έχοντας διατελέσει ο «Μίλο» στο αντίστοιχο πόστο στην Λας Πάλμας, αυτή την αγορά ξέρει πολύ καλά, αυτήν εμπιστεύεται, όπως έλεγε κι ένα παλιό διαφημιστικό σλόγκαν. 

Ας αφήσουμε όμως τους προλόγους κι ας περάσουμε στο «ζουμί» του ρεπορτάζ και στο μεταγραφικό… παρασύνθημα.

Και το όνομα αυτού, Χάβι Λάρα. Γεννημένος στις 4 Δεκεμβρίου του 1985, ο αριστεροπόδαρος κεντρικός μέσος (αγωνίζεται με την ίδια ευχέρεια και ως αριστερό εξτρέμ) της Εϊμπάρ, βρίσκεται - σύμφωνα με γκαραντί πληροφορίες του «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ» - στην ατζέντα του Μιλοβάνοβιτς κι εξετάζεται με ιδιαίτερη προσοχή η περίπτωσή του από τον «ιθύνοντα νου» της «Ενωσης» στα μεταγραφικά ζητήματα. 

Σημειωτέον πως εκτός από το «κιτρινόμαυρο» homework για τον εν λόγω ποδοσφαιριστή, υπάρχει ανοιχτό… κανάλι τόσο με τον ίδιο, όσο και με τον εκπρόσωπό του τις τελευταίες ημέρες, με ότι ασφαλώς μπορεί να συνεπάγεται κάτι τέτοιο. 

Σε κάθε περίπτωση πάντως ο Χάβι Λάρα δεν είναι ο μοναδικός παίκτης που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του Μιλοβάνοβιτς και εξετάζεται ενδελεχώς η περίπτωση του, δεδομένου πως υπάρχουν κι άλλοι δύο παίκτες που επίσης έχουν κάνει «κλικ» στον «Μίλο» και τον απασχολούν εξίσου σοβαρά.  

Να σημειωθεί πως ο Ισπανός παίκτης μένει αυτομάτως ελεύθερος σε περίπτωση που «κλειδώσει» ο βαθμολογικός υποβιβασμός της Εϊμπάρ στην Segunda Division και δεν παραμείνει η ομάδα του στην Primera απ΄το… παράθυρο εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων της Ελτσε, κάτι που αναμένεται να ξεκαθαρίσει στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας. 

Εφόσον πάντως δεν μείνει ελεύθερος, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως ανεβαίνει το κόστος της μεταγραφής του με την Εϊμπάρ να΄χει τον πρώτο και τελευταίο λόγο κι ενώ η χρηματιστηριακή αξία του σύμφωνα με την γνωστή ιστοσελίδα transfermakt.de κυμαίνεται στο 1 εκατ. ευρώ. 

Οσο για το «who is who» του Χάβι Λάρα; Την φετινή σεζόν έκανε μια «γεμάτη» σεζόν στα γήπεδα της χλιδάτης Primera Division, έχοντας συνολικά 33 συμμετοχές και 1 γκολ. Την περυσινή περίοδο (2013-14) έπαιξε με την Πονφεραντίνα στη Segunda «γυαλίζοντας» με τις επιδόσεις του (37 συμμ. – 4 γκολ) στον τότε τεχνικό διευθυντή της Λας Πάλμας και νυν της ΑΕΚ Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς.

Εκτός από την Εϊμπάρ και την Πονφεραντίνα, έχει αγωνιστεί επίσης στην Αλκογιάνο (40 συμμ. – 9 γκολ) την Λουσένα( 35 συμμ. – 5 γκολ) την Ελτσε και την δεύτερη ομάδα της Βαλένθια σε πιο νεαρή ηλικία.   
  


ΠΗΓΗ: «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» - ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ (28/5)

Δεν υπάρχουν σχόλια: