Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

«Αιχμάλωτοι» στην Κρήτη! – Το μεταγραφικό… δράμα των Γεωργιανών Μερεμπασβίλι και Λόρια στον ΟΦΗ



















 «Μαύρη» πρωτοχρονιά πέρασαν οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ. Με τον Τζενάρο Γκατούζο να τα΄χει βροντήξει και να κάνει ρεβεγιόν (δίχως επιστροφή) στην Ιταλία και τους επενδυτές – made in Italy- να κάνουν πίσω και να ακυρώνουν την μόνιμη εγκατάσταση στο Ηράκλειο, η είσοδος του 2015 βρήκε τους παίκτες της κρητικής ομάδας βουτηγμένους μέσα στο άγχος, στην ανασφάλεια και στην αγωνία για όσα ξημερώνουν.
 

Κι αν μέχρι τις 31 Ιανουαρίου που λήγουν οι μεταγραφές του Ιανουαρίου, υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια - μέσω προσφυγών - για αλλαγή ομάδας, δεδομένου πως αν όχι όλοι οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές έχουν αποκτήσει το σχετικό δικαίωμα (προσφυγή) λόγω οφειλών στο πρόσωπό τους να ακολουθήσουν την «δικαστική οδό» και να μείνουν ελεύθεροι, υπάρχει και μια ολιγομελής κατηγορία παικτών που βρίσκεται κυριολεκτικά (και όχι μεταφορικά) με δεμένα τα χέρια. 

Το συγκεκριμένο target group έχει αποκλειστικά Γεωργιανό χρώμα, αρχίζοντας και τελειώνοντας στους Γκίοργκι Λόγια και Γκιόργκι Μερεμπασβίλι. Τι ακριβώς συμβαίνει με τους δύο παίκτες…; 

Αμφότεροι βρίσκονται σε ακόμη πιο δυσχερή θέση έναντι των υπολοίπων συμπαικτών τους, αφού έχοντας αγωνιστεί την τρέχουσα σεζόν (2014-15) σε δύο ομάδες (Ντιναμό Τιφλίδας, ΟΦΗ) δεν έχουν δικαίωμα μεταγραφής και σε τρίτο σύλλογο. 


Εκτός πάλι κι αν επιστρέψουν στα πάτρια εδάφη για λογαριασμό της Ντιναμό Τιφλίδας, με τη φανέλα της οποίας αγωνίστηκαν δύο φορές τον περασμένο Ιούλιο στα παιχνίδια κόντρα στην Ακτόμπε για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. 


Αυτές οι δύο συμμετοχές με την Ντιναμό σε συνδυασμό με τον ερχομό τους στο Ηράκλειο και τις εμφανίσεις τους με τον ΟΦΗ στο ελληνικό πρωτάθλημα, τους στερούν (σύμφωνα με τον κανονισμό) το δικαίωμα για μια τρίτη μεταγραφή την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. 


Κάτι που σημαίνει πως και οι δύο θα πρέπει να περιμένουν το τέλος της χρονιάς για να σηκώσουν άγκυρα από το νησί και να συνεχίσουν την καριέρα τους σε άλλες ποδοσφαιρικές πολιτείες, αφού τα συμβόλαια που έχουν υπογράψει με τον ΟΦΗ είναι διάρκειας δύο ετών.  


Και η τραγική ειρωνεία είναι πως και οι δύο έχουν καταφέρει μέσω των υψηλών πτήσεων στον ΟΦΗ να κεντρίσουν το ενδιαφέρον άλλων σουπερλιγκάτων ομάδων, που εύκολα θα πατούσαν «γκάζι» για την απόκτησή τους έτσι και έμεναν ελεύθεροι (ή μπορούσαν να φύγουν) από την κρητική ομάδα και δεν υπήρχε το «αγκάθι» των συμμετοχών τους σε δύο διαφορετικές ομάδες. 


Εκτός πάλι κι αν και οι δύο κάνουν από τώρα το μεταγραφικό κουμάντο τους εν όψει καλοκαιριού. Από Γενάρη (και όχι Μάρτη) καλοκαίρι! 

 

Πηγή: «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» - «ΩΡΑ των σπορ» (3/1)


http://ahyaluronic.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: