Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Οι Γερμανοί… ξανάρχονται! – Οι απεσταλμένοι (made in Germany) στην Κατερίνη, τα «likes» στον Κουλούρη και το φρένο για σκάουτινγκ στη Superleague










Οχι απλά ξανάρχονται (για να θυμηθούμε τον τίτλο της ελληνικής κινηματογραφικής ταινίας του 1948, σε σκηνοθεσία και σενάριο Αλέκου Σακελλάριου) αλλά ακόμη καλύτερα, έχουν… στρατοπεδεύσει στη χώρα μας.
 

Οταν πριν από 15 χρόνια ο Κώστας Κωνσταντινίδης αποχωρούσε από τον Παναθηναϊκό και υπέγραφε στη Χέρτα Βερολίνου, ασφαλώς και λίγοι περίμεναν πως στα γερμανικά χνάρια του θα βαδίσουν - προϊόντος του χρόνου - και πολλοί άλλοι Ελληνες ποδοσφαιριστές.

Ακολούθησε η επιτυχημένη παρουσία του Αγγελου Χαριστέα στη Βέρντερ Bρέμης και οι μεταγραφές αρκετών δικών μας ποδοσφαιριστών (Σ. Κυργιάκος, Ν. Λυμπερόπουλος, Φ. Γκέκας, Β. Πλιάτσικας, Λ. Καπάνταης, Α. Τζιόλης, Γ. Θεοδωρίδης, Β. Τσάρτας, Γρ. Μάκος, Κ. Φορτούνης, Κ.Σταφυλίδης κ.α.)  στη «βιτρίνα» (Μπουντεσλίγκα) ή και στη λιγότερο διαφημισμένη, αλλά διόλου αμελητέα δεύτερη κατηγορία (Τσβάιτε Λίγκα) του γερμανικού ποδοσφαίρου.
 

Φυσικά, μην ξεχνάμε πως η πολύχρονη θητεία του Οτο Ρεχάγκελ στον πάγκο της εθνικής μας ομάδας, σε συνδυασμό με το έπος του Euro 2004, διαφήμισε το ελληνικό ποδόσφαιρο ακόμη και στο τελευταίο... χωριουδάκι της Γερμανίας.
 

Επειτα από όλα αυτά οι γερμανικές ομάδες δεν ξεκολλάνε τις κεραίες τους απ΄την Ελλάδα κι έχουν μετατρέψει σε... Παγκράτι – Κολιάτσου τις επισκέψεις στη χώρα μας. Για λογαριασμό όχι μόνο έμπειρων, αλλά και ταλαντούχων νεαρών παικτών.
 

Σαν κι αυτούς της Εθνικής Νέων, οι οποίοι αγωνίστηκαν στο  φιλικό παιχνίδι (17/11) του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος με αντίπαλο την Ισπανία στην Κατερίνη.
 

Οι κεραίες όχι των Γερμανών, αλλά του «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ» κατέγραψαν τις παρουσίες εκπροσώπων από Μπάγερ Λεβερκούζεν, Στουτγάρδη, Αϊντραχτ Φρανκφούρτη, Φορτούνα Ντίσελντορφ και Ντόρτμουντ. 
 

Οι απεσταλμένοι – made in Germany – είχαν την ευκαιρία να τσεκάρουν εκ νέου τους Ελληνες διεθνείς, με πρώτο και καλύτερο τον Ευθύμη Κουλούρη του ΠΑΟΚ.
 

Μπορεί ο 18χρονος επιθετικός να μην τους «αποζημίωσε» με κάποιο γκολ, ωστόσο η μία ασίστ στο πρώτο γκολ της Εθνικής και η συνολική εμφάνισή του, καταγράφηκε με θετικά σχόλια («likes») στα γερμανικά μπλοκάκια. 

Και άντε να εξηγήσεις τώρα στους Γερμανούς, όχι την πρόσφατη ατάκα του Αναστασιάδη (για τον Κουλούρη και τον Ποζατζίδη) «αυτά τα παιδιά είναι για να τα βάλεις όταν το σκορ είναι 3-0, δεν είναι για πρωταθλητισμό ακόμη, αλλιώς θα τα χάσεις» αλλά για το γεγονός πως κατόπιν της πρόσφατης απόφασης της ΕΠΟ μπήκε «λουκέτο» στη Superleague και δεν θα υπάρχει αγωνιστική δραστηριότητα το προσεχές Σαββατοκύριακο, βάζοντας φρένο στα σχέδια τους για scouting report (και) στα γήπεδα της μεγάλης κατηγορίας. Τι να εξηγήσεις…


 

Πηγή: «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» - «ΩΡΑ των σπορ» (18/11)


http://ahyaluronic.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: