Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Πέρασε και δεν… ακούμπησε! – Το backstage της (έκτακτης) κλήσης του τερματοφύλακα του Πανιωνίου Νίκου Παπαδόπουλου στην Εθνική ομάδα













ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΚΑΙ ΤΟ… REPORT ΤΩΝ «ΣΟΦΩΝ» ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ

Υπάρχουν πολλών διαφορετικών ειδών ειδήσεις. Αλλες προκαλούν σάλο, άλλες αίσθηση, άλλες απλά καταγράφονται και κάποιες  περνάνε και δεν… ακουμπάνε. Τι στην ευχή όμως αποτελεί είδηση;

Το στερεότυπο παράδειγμα που γνωρίζει κάθε δημοσιογράφος για το ποια πληροφορία ή γεγονός συνιστούν «είδηση», είναι ότι, το να δαγκώσει ένας σκύλος έναν άνθρωπο δεν είναι είδηση. Το αντίθετο, όμως, είναι.

Από την άλλη και σύμφωνα με κάποιο κρατικό (=κυβερνητικό) όργανο και πιο συγκεκριμένα το Συμβούλιο της Επικρατείας (βαρύγδουπο, έτσι;) «ο δημοσιογράφος είναι εκείνος που αξιολογεί τι από τα γεγονότα αποτελεί είδηση και πότε αυτή θα πρέπει να μεταδοθεί».

 Στη δημοσιογραφική ελευθερία, σύμφωνα με το ΣτΕ, ανήκει και η ευχέρεια του δημοσιογράφου να ιεραρχεί αυτός μόνο και να αξιολογεί τα γεγονότα ως περισσότερο ή λιγότερα σημαντικά μεταξύ τους και να αποφασίζει πόσος χρόνος ή έκταση θα διατεθεί σε κάθε ένα από αυτά. 


Γιατί τα γράφουμε όλα αυτά…; Με αφορμή την πρόσφατη «σιωπηρή» και έκτακτη κλήση του τερματοφύλακα του Πανιωνίου Νίκου Παπαδόπουλου στην Εθνική ομάδα και την συμμετοχή του σε προπόνηση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος πριν από το αλήστου μνήμης παιχνίδι με τα Φερόε στο «Γ. Καραϊσκάκης».
 

Η κλήση του Παπαδόπουλου σαφώς και δεν αποτελεί αποκάλυψη της στήλης. Μεταδόθηκε από το μικρόφωνο της δημόσιας τηλεόρασης και γράφτηκε (έπειτα από κάποιες ημέρες) σε μία από τις μεγαλύτερες αθλητικές ιστοσελίδες («sport24.gr») της χώρας και τέλος! 

Κανένα άλλο ΜΜΕ (αν παρά ταύτα υπάρχει κάποιο και διέλαθε της προσοχής μας, εδώ είμαστε) δεν έκανε αναφορά σε ένα θέμα που πέρασε και δεν… ακούμπησε!
 

Ο «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» σκαλίζοντας (ετεροχρονισμένα) την υπόθεση βρήκε δύο – τρία tips: ο Κλαούντιο Ρανιέρι θυμήθηκε δύο ημέρες πριν (12/11) από το παιχνίδι πως χρειάζεται και τέταρτο τερματοφύλακα για τις ανάγκες της προπόνησης και έτσι υπήρξε επικοινωνία του Γιώργου Καραγκούνη με άνθρωπο του Πανιωνίου, κατόπιν της σχετικής «παραγγελίας» του πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού.
 

Το «φύλλο πορείας» με προορισμό τις εγκαταστάσεις της Εθνικής στον Αγιο Κοσμά, δόθηκε εν τέλει στον Νίκο Παπαδόπουλο ( να θυμίσουμε πως πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον Πανιώνιο μέχρι το 2017), χωρίς επισήμως να ανακοινωθεί ή να διαρρεύσει τίποτα προς τα έξω, ούτε από την ομάδα της Νέας Σμύρνης, ούτε κι από την ΕΠΟ. 

«Μεταξύ μας… Μεταξά», όπως έλεγε ένα παλιό διαφημιστικό σλόγκαν. Ο λόγος; Ο Θεός και η ψυχή τους!
 

Παρεμπιπτόντως, οι σοφοί της πλατείας έχουν να λένε πως μέχρι ωσότου παρθεί η απόφαση για το ποιος εκ των δύο τερματοφυλάκων (Παπαδόπουλος – Γιαννακόπουλος) του Πανιωνίου θα πάρει το «γαλανόλευκο» φύλλο πορείας, έγιναν πολλά και διάφορα που δεν έχουν διευκρινιστεί και ουδέποτε είδαν το φως της δημοσιότητας. 

Αυτά, έτσι, για την ιστορία της είδησης που πέρασε και δεν...ακούμπησε!        

 

Πηγή: «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» - «ΩΡΑ των σπορ» (29/11) 


http://ahyaluronic.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: