Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Ολα ανοιχτά για Ρανιέρι! – «Βαρόμετρο» τα δύο επόμενα ματς για το μέλλον του Ιταλού τεχνικού στον πάγκο της Εθνικής ομάδας













«Δυστυχώς, οι Ελληνες προπονητές είναι με συμβάσεις επτά ημερών, εάν δεν έχει Κύπελλο. Εάν έχει Κύπελλο, τριών ημερών. Τέτοιες συμβάσεις κάνουμε…» είχε δηλώσει ο Μπάμπης Τεννές σε μια παλαιότερη συνέντευξη (τον Οκτώβριο του 2010) στον υπογράφων, σχετικά με την ασφάλεια που νιώθει ο ίδιος και οι συνάδελφοί του στους πάγκους των ομάδων και γενικότερα τους «όρους» του παιχνιδιού στον σκληρό κι όμορφο κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου. 
 

Μπορεί η θεωρία του έμπειρου τεχνικού (και νυν κόουτς της Λαμίας) να συμπεριελάμβανε μόνο τους Ελληνες προπονητές και όχι τους ξένους και πολύ δε περισσότερο τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς, ωστόσο πότε, πότε κι οι τελευταίοι άσχετα από τα χαρτιά και τις συμβάσεις εργασίας, νιώθουν με το «καλημέρα» έντονη την πίεση στο πετσί τους, μαζί με όλα τα υπόλοιπα… παρελκόμενα που ακολουθούν σε αυτές τις περιπτώσεις.
 

Ας πάρουμε για παράδειγμα τον Κλαούντιο Ρανιέρι. Ο Ιταλός κόουτς ξεκίνησε στραβά στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στην μετά – Σάντος εποχή.
 

Και δεν είναι μόνο τα «απόνερα» της ήττας από την Ρουμανία και της κακής εμφάνισης στο πρώτο παιχνίδι της περιπέτειας των προκριματικών του Euro 2016 που χτυπούν τον 63χρονο προπονητή, αλλά και πολλά άλλα… περιφερειακά ζητήματα που με το «καλημέρα», διατηρούν σε χαμηλά επίπεδα τα ποσοστά δημοτικότητάς του.
 

Από τις αρκετές αλλοπρόσαλλες επιλογές του στη διαχείριση του υλικού, τα παράδοξα στις κλήσεις των διεθνών και το πρόσφατο «καψώνι» στον Γκέκα, μέχρι και τα σούρτα- φέρτα εντός και εκτός των γαλανόλευκων τειχών γνωστού Ελληνα ατζέντη, που ο μανατζερικός μύθος (και όχι μόνο) τον φέρνει πολύ κοντά στον Ρανιέρι.
 

Για να μην θυμηθούμε και το πρόσφατο θέμα που προέκυψε αναφορικά με τον αρχικό περιορισμό (κατόπιν… παραγγελίας Ρανιέρι) των μελών της ΕΠΟ που θα συνταξιδεύσουν με το τσάρτερ Εθνικής εν όψει του αγώνα με τον Φινλανδία, που έκανε κάποιους εντός της ομοσπονδίας να σπεύσουν να θυμίσουν πως ο Ιταλός τεχνικός, «είναι υπάλληλος της ΕΠΟ και δεν θα αποφασίζει αυτός για τέτοια θέματα».
 

Κι αν αυτά είναι τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί σήμερα, τι ξημερώνει αύριο…; 

Εφόσον η Εθνική σταθεί στο ύψος των περιστάσεων στα δύο επόμενα ματσάκια με Φινλανδία και Βόρειο Ιρλανδία και κάνει το «δύο στα δύο», ο Ρανιέρι θα πάρει πόντους, θα πατήσει πιο γερά στα πόδια του και θα ξεχαστούν σε ένα σημαντικό βαθμό τα παράδοξα των επιλογών του και όχι μόνο.
 

Αν όμως δεν έρθουν οι δύο νίκες, τότε και παρά το συμβόλαιο των δύο ετών που «τρέχει», τίποτα δεν θα πρέπει να αποκλείεται σύμφωνα με τους «σοφούς» της πιάτσας.
 

Διότι όπως δεν είπε ο «γίγαντας» Τεννές, ενίοτε εκτός από τους Ελληνες και οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί, αποδεικνύονται συμβασιούχοι λίγων ημερών.

  

Πηγή: «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» - «ΩΡΑ των σπορ» (7/10)














http://ahyaluronic.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: