Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

«Who is Facundo Parra?» - Η απορία του Σλάβεν Μπίλιτς σε Ελληνα ατζέντη για τον Αργεντινό «killer» του Αστέρα Τρίπολης














Στις 7 Μαρτίου του 2001 ο Γιούρκας Σεϊταρίδης έκανε το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, προκαλώντας την εύλογη απορία του σερ Αλεξ Φέργκιουσον με το ιστορικό «who is Giourkas?» («ποιος είναι ο Γιούρκας;») χάρη στο καταπληκτικό γκολ που σημείωσε εις βάρος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο ΟΑΚΑ.
 

Δεκατρία χρόνια μετά ένας άλλος προπονητής, ο Σλάβεν Μπίλιτς, διατύπωσε την ίδια απορία, όχι βέβαια για τον «Giourkas» ο οποίος κυκλοφορεί πλέον χωρίς ομάδα σε αυτόν τον ποδοσφαιρικό ντουνιά, αλλά για έναν άλλο «δικό» μας ποδοσφαιριστή που τον έκανε να μην κλείσει μάτι το βράδυ της Πέμπτης (18/9).
 

«Who is Facundo Parra?» ήταν το ερώτημα που έθεσε ο Κροάτης τεχνικός της Μπεσίκτας σε γνωστό και μη εξαιρετέο Ελληνα ατζέντη, με τον οποίο διατηρεί στενή φιλία και παραμένουν διαχρονικά σε ανοιχτή γραμμή.
 

Ο 46χρονος τεχνικός αφού χαρακτήρισε on camera πανέμορφο το γκολ του Φακούντο Πάρα, την επόμενη κιόλας ημέρας έσπευσε να πάρει πληροφορίες για τον Αργεντινό επιθετικό του Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος φέρει την μεγαλύτερη ευθύνη για το γεγονός πως η Μπεσίκτας δεν κατάφερε να μπει με το «δεξί» στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League, πετώντας δύο βαθμούς στα… νερά του Βοσπόρου.
 

Από την πλευρά του, ο Ελληνας μάνατζερ δεν θα μπορούσε ασφαλώς να χαλάσει χατίρι στον φίλο του. 

Ετσι, αρχισε να του αναλύει με το νι και με το σίγμα, «who is Facundo Parra», ξεκινώντας να του περιγράφει το backstage της μεταγραφής του στη Λάρισα το 2007 και καταλήγοντας στους συμβολαιογραφικούς όρους της συνεργασίας του με τον Αστέρα Τρίπολης.
 

Ο Σλάβεν Μπίλιτς έμαθε πως η Λάρισα τον απέκτησε ως δανεικό το καλοκαίρι του ΄07 από την Τσακαρίτα, κατόπιν προσωπικής «παραγγελίας» του τότε γενικού διευθυντή των «βυσσινί» Νίκου Λυράκη, καταβάλλοντας για το… ενοίκιο 40.000 ευρώ στην αργεντίνικη ομάδα.
 

Μάλιστα για να «κλείσει» εκείνο το deal (στο ραντεβού που έλαβε χώρα σε ξενοδοχείο της οδού Μιχαλακοπούλου στην Αθήνα) χρειάστηκε - σύμφωνα με τον μανατζερικό μύθο - να πληρώσει cash τα μισά χρήματα του ενοικίου, ο τότε εκπρόσωπος του ποδοσφαιριστή στην Ελλάδα Γιάννης Ευαγγελόπουλος, δεδομένου πως οι Αργεντίνοι δεν ένιωθαν εξασφαλισμένοι με τα 20 χιλιάρικα μετρητά της Λάρισας και τα υπόλοιπα 20.000 ευρώ σε επιταγή. Συμβαίνουν κι αυτά.
 

Οσο για το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή που «τρέχει» αυτή την στιγμή με τον Αστέρα, θα του αποφέρει κοντά στα 200 χιλιάρικα, ενώ άλλα 100.000 ευρώ θα πάνε στην εταιρεία που διατηρεί τα δικαιώματά του. Ηe is Facundo Parra!

 
Πηγή: «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» - «ΩΡΑ των σπορ» (20/9)

Δεν υπάρχουν σχόλια: