Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Αλεχάντρο Αλφάρο, καλεί Μίτσελ! – Ο Ισπανός μέσος της Μαγιόρκα «παρέλασε» από το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού και προτάθηκε απευθείας στον τεχνικό του Ολυμπιακού! / Φίλος απ΄τα παλιά και άτυπος σύμβουλος (;) του Ιβάν Σαββίδη, ο νέος πρόεδρος του ΠΑΟΚ Ιάκωβος Αγγελίδης - Η δεύτερη ευκαιρία στον new entry Ρόμπερτ Μακ/ Η υποψηφιότητα του Αργεντινού επιθετικού Ιβάν Μπορκέλο στον Ατρόμητο / Την «μπαγκέτα» του μαέστρου στον Κάλβο, έδωσε ο Τσιώλης στην Ξάνθη / Αυτοπροτάθηκε (!) στην Κέρκυρα, ο προσεχώς «Φαίακας» Νεμάνια Ομπράντοβιτς / Ο Τσακίρης... αναλαμβάνει «επ΄ώμου» τον Ιμπαγάσα στον Πανιώνιο / O καλοπληρωτής Πλεξίδας και η μελαγχολία του Γεωργιάδη











Διαβάστε όλα τα θέματα του «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ» από την στήλη του στην «ΩΡΑ των σπορ» το Σάββατο 26 Ιουλίου.

Αυτός ο τύπος για αλλού εκκίνησε κι αλλού το ρεπορτάζ τον πήγε! Συμβαίνουν κι αυτού του είδους οι «παρεξηγήσεις» σε περίοδο μεταγραφών.
 

Ολα είναι μέσα στο πρόγραμμα και στη «μάχη» της είδησης  και γι΄αυτό το λόγο, ας μην σπεύσουμε να «σταυρώσουμε» τους Ισπανούς από τους οποίους προέκυψε η διαρροή κα οι οποίοι βιάστηκαν να προσθέσουν τον Αλεχάντρο Αλφάρο (ο τύπος που σας έλεγα) στην μεταγραφική ατζέντα του Παναθηναϊκού!
 

Στην πραγματικότητα και προς αποκατάσταση της τάξης, να σημειώσουμε πως προ ημερών ο 27χρονος ποδοσφαιριστής προτάθηκε - μέσω ισπανικού προσώπου - απευθείας στον Μίτσελ του Ολυμπιακού κι αναμένει στο ακουστικό του.

Τώρα, αν οι Ισπανοί μπέρδεψαν την πειραϊκή ομάδα με το «τριφύλλι», τι πρέπει να κάνουμε…; Να τους «σταυρώσουμε» ή να τους «κρεμάσουμε» για την λανθασμένη διαρροή; Οχι βέβαια.
 

Η ουσία είναι πως ο νυν ποδοσφαιριστής της Μαγιόρκα και άλλοτε της Σεβίλλης Αλεχάντρο Αλφάρο, έριξε μεταγραφικές γέφυρες  στην Ελλάδα, χτυπώντας την πόρτα του Ολυμπιακού!
 

Γεννημένος στις 23 Νοεμβρίου 1986, παρά το γεγονός πως δεσμεύεται με συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο με την Μαγιόρκα, εν τούτοις η αποτυχία της ισπανικής ομάδας να εξασφαλίσει την άνοδο στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, καθιστούν αδύνατη την συνέχιση της συνεργασίας τους για καθαρά οικονομικούς λόγους.
 

Βλέπετε, το συμβόλαιο του Αλφάρο για την επόμενη χρονιά, προβλέπει καθαρές ετήσιες αποδοχές 550.000 ευρώ, χρήματα που ξεφεύγουν από το μπάτζετ της Μάλαγα που αλλιώς τα λογάριαζε κι αλλιώς της ήρθαν εν όψει της νέας σεζόν!
 

Ο Αλφάρο δεν δέχτηκε την πρόταση μείωσης που του έγινε και βρίσκεται πλέον σε αναζήτηση νέας ομάδας με την ευχή της Μαγιόρκα, που όπως αντιλαμβάνεστε θέλει να απαλλαχθεί από το «βαρύ» συμβόλαιό του.  
 

Μπουσούλησε ποδοσφαιρικά στις ακαδημίες της Σεβίλλης και αγωνίστηκε στην πρώτη ομάδα αρχικά για τρία χρόνια (2005-08) και εν συνεχεία (στη δεύτερη θητεία του) για άλλον ενάμιση χρόνο και συγκεκριμένα, από τον Ιανουάριο του 2010 μέχρι το καλοκαίρι του 2011.
 

Με τον Μίτσελ δεν συνυπήρξαν στη Σεβίλλη, ωστόσο το γεγονός ότι αποτελεί παίκτη γέννημα – θρέμμα των Σεβιγιάνων και δεν είναι άγνωστος στον Ισπανό κόουτς του Ολυμπιακού, τον «έσπρωξε» να φτάσει  (μέσω τρίτου ισπανικού προσώπου όπως αναφέραμε πιο πάνω) στο κατώφλι του τεχνικού των «ερυθρολεύκων» και να χτυπήσει την πόρτα!
 

Σημειωτέον πως ο Αλφάρο μετράει 94 συμμετοχές και 17 γκολ με την Μαγιόρκα από το 2011, ενώ αγωνίζεται ως δεξιός εξτρέμ και κεντρικός μέσος.

 
Σύμβουλος (;) του Σαββίδη!
 

Φύλλο και φτερό κάνουν στη Σαλονίκη το βιογραφικό του Ιάκωβου (ή Τζακ) Αγγελίδη, ο οποίος αναλαμβάνει από τις 14 Αυγούστου νέος πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής του ΠΑΟΚ κι όπως αντιλαμβάνεστε, μπαίνει στο «star system» του ελληνικού ποδοσφαίρου. 

Εκείνο πάντως που ψιθυρίζεται στην πιάτσα (χωρίς να σημαίνει απαραίτητα πως έτσι είναι κιόλας) και χρήζει δυνατής έρευνας ούτως ώστε να διαπιστωθεί η εγκυρότητα των ψιθύρων, είναι πως ο προσεχώς Νο 2 στην ιεραρχία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, υπήρξε στο παρελθόν (άτυπος) οικονομικός και νομικός σύμβουλος του Ιβάν Σαββίδη σε μια από τις εταιρείες του ομογενούς επιχειρηματία. 

Θα το «σκαλίσουμε» και θα φροντίσουμε να επανέλθουμε. To be continued…


Δεύτερη ευκαιρία στον Μακ
 

Μάτια… βγάζει ο Ρόμπερτ Μακ με το «καλημέρα» της θητείας του στον ΠΑΟΚ. Ο Σλοβάκος δείχνει ότι την κατέχει καλά την τέχνη κι αν μη τι άλλο, δικαιώνει τον Ζήση Βρύζα για την δεύτερη ευκαιρία. 

Τι εννοούμε γράφοντας δεύτερη ευκαιρία; Σύμφωνα με την πιάτσα των ατζέντηδων ο εν λόγω ποδοσφαιριστής είχε προταθεί και απορριφθεί από τον ΠΑΟΚ όχι πριν από έξι μήνες όπως κυκλοφορεί τελευταία, αλλά στις αρχές του καλοκαιριού! 

Τι μεσολάβησε και μέσα σε 1-1,5 μήνα (!) ο Βρύζας άλλαξε εντελώς γνώμη, ανάβοντας το «πράσινο φως» για την μεταγραφή του, μονάχα ο Θεός και η ψυχή του γνωρίζουν.

 


Αλλο Περέιρα, άλλο Μπορκέλο! 

Λέτε ο new entry στον ΠΑΟΚ Φακούντο Περέιρα να «τραβήξει» μαζί του στην Ελλάδα και κάποιον από τους μέχρι πρότινος συμπαίκτες του στην Χιμνάσια Λα Πλάτα…; 


Μια φορά, ο Αργεντινός επιθετικός Ιβάν Μπορκέλο (φωτ.) όλο και το παλεύει να΄ρθει κατά τα μέρη μας. Μην ψαρώνετε, όχι για λογαριασμό του ΠΑΟΚ. Χάθηκαν οι ομάδες που κινούνται για νέο «αίμα» και ενίσχυση στην επιθετική γραμμή; 

Στον Ατρόμητο πάντως, το όνομα του 32χρονου ποδοσφαιριστή δεν έκανε το γκελ που θα έπρεπε σε πρώτο χρόνο, προκειμένου να μπει στο αεροπλάνο με προορισμό το Περιστέρι. 

Εν ολίγοις, δεν… ψήνονται οι «πρίγκιπες της δυτικής όχθης» για τον πρώην συμπαίκτη του «El Gordo» και νέου μεταγραφικού αποκτήματος του ΠΑΟΚ. Να περάσει ο επόμενος!    


στο ψαχνό



@    Την καρδιά του Σάκη Τσιώλη έχει… κλέψει ο Κάρλος Κάλβο στο μήνα του μέλιτος του Θεσσαλού τεχνικού στην Ξάνθη. Ο νέος «οδηγός» της Skoda βγάζει το… καπέλο του στην κλάση και την ποιότητα του Ισπανού μέσου, τον οποίο μάλιστα τράβηξε από τα φτερά (που είχαμε συνηθίσει να τον βλέπουμε να αγωνίζεται την περασμένη σεζόν) και τον έστειλε στον κεντρικό άξονα της μεσαίας γραμμής με την μπαγκέτα του μαέστρου ανά χείρας!



@     Με το… σπαθί του κερδίζει ο Νεμάνια Ομπράντοβιτς μια θέση στο ρόστερ της Κέρκυρας. Ο υπό δοκιμή Σέρβος μέσος πέρασε με επιτυχία τα «test events» της νησιώτικης ομάδας κι ετοιμάζεται για μόνιμη συνεργασία με την «κόμισσα». Το εντυπωσιακό tip στη συγκεκριμένη μεταγραφή, έχει να κάνει με το γεγονός πως ο εν λόγω 25χρονος ποδοσφαιριστής δεν δοκίμασε μέσω κάποιου μάνατζερ την τύχη του στην Κέρκυρα, αλλά αυτοπροτάθηκε (!) στους Φαίακες και στο τέλος δικαιώθηκε για το θάρρος του. Ο τολμών νικά! 



@     Δύσκολο καλοκαίρι για τον Γιώργο Γεωργιάδη. Δεν αναφέρομαι στον Γ.Χ., αλλά στον 26χρονο μεσοεπιθετικό ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ και εξακολουθεί να παραμένει χωρίς ομάδα, λίγες ημέρες πριν από τη «δύση» του Ιουλίου. Με την Ξάνθη υπάρχει μεγάλη διαφορά στο οικονομικό, το ίδιο και με τον ΟΦΗ. Από την άλλη πλευρά, ο Πλεξίδας πληρώνει καλά στη Λάρισα, έλα όμως που ο ποδοσφαιριστής μελαγχολεί στην ιδέα της συμμετοχής του στα αλώνια της Football League. Και τώρα, τι γίνεται…;



@    Αραγε ο Κωνσταντίνος Τσακίρης να «φτιάχνεται» καθόλου στην ιδέα να φορέσει ο Αριέλ Ιμπαγάσα τη φανέλα του αγαπημένου του Πανιωνίου…; Μια φορά, οι «σοφοί» της πλατείας έχουν να λένε στις ιδιαίτερες συζητήσεις τους, πως ο άλλοτε μεγαλομέτοχος της νεοσμυρνιώτικης ΠΑΕ, όχι μόνο γουστάρει ποδοσφαιρικά τον «Κάνιο», άλλα άμα λάχει κιόλας αναλαμβάνει «επ΄ώμου» ολοκληρο το συμβόλαιό του, προκειμένου να΄ρθει στον Πανιώνιο. Τα΄χουν αυτά, οι μεγάλες αγάπες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: