Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

600.000 ευρώ cash (!) και ποσοστό μεταπώλησης για τον Γούτα, ζητάει ο Πανόπουλος / Ραντεβού Σαββίδη - Γεωργιάδη στο «Μακεδονίας Παλλάς» - Για βοηθός (;) του Βρύζα προορίζεται ο «Γ.Χ.» / Ο Τσιώλης παραμένει στην ατζέντα της Ξάνθης / Εξήντα χιλιάρικα μάξιμουμ συμβόλαιο για μεταγραφές στον Πλατανιά / Παλιοσειρά του Γκέκα «βλέπει» η Κόνιασπορ! / Ο Ιταλός επενδυτής Κουράτολο Λεονάρντο... μέσω Πάτρας στον Παναργειακό

 







Διαβάστε όλα τα θέματα του «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ» από την στήλη του στην «ΩΡΑ των σπορ» το Σάββατο 14 Ιουνίου.

Αν ο Χρήστος Πανόπουλος δεν ήταν ιδιοκτήτης ΠΑΕ, θα μπορούσε κάλλιστα να κάνει σπουδαία καριέρα ως αρθογράφος. Για του λόγου το αληθές, δεν έχετε παρά να ανατρέξετε στο αρχείο και να θυμηθείτε ένα μέρος των ανακοινώσεων που έχει συντάξει τα 23 χρόνια της ενασχόλησης του με το χώρο του ποδοσφαίρου.
 

Θέσεις και απόψεις που σφύζουν από ευρηματικότητα και χιούμορ για τις αδικίες που έχουν συντελεστεί εις βάρος της ακριτικής ομάδας, τα κακώς κείμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου και όχι μόνο….
 

Στις 26 Ιουλίου 2013 και σε μια περίοδο που ο Δημήτρης Γούτας παρουσιαζόταν από τα ΜΜΕ ως μεταγραφικός στόχος ουκ ολίγων ομάδων, ο «μετρ» των ανακοινώσεων και άκρως παρορμητικός μεγαλομέτοχος της Ξάνθης, έπιασε την καυστική… πένα του και πρόσθεσε έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των ανακοινώσεων – μνημείων!  
 

«Ομάδες Αγγλίας, Ιταλίας, ομάδες από την Ζιμπάμπουε, ομάδες από τον Ισημερινό, ζητάνε τον Γούτα. Ο Γούτας δεν θα μεταγραφεί πουθενά για όλα τα εκατομμύρια του κόσμου, αν δεν προσφέρει πρώτα στην ομάδα του.
Επειδή λοιπόν ακόμη είναι πολύ μικρός και δεν έχει προσφέρει, πρώτα θα προσφέρει στην ομάδα του και μετά βλέπουμε. Μέχρι τότε έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας. 

Αυτά» ανέφερε  γλαφυρή ανακοίνωση του, βάζοντας έτσι τέλος στα μεταγραφικά σενάρια για το νεαρό στόπερ.
 

Ενα χρόνο μετά και έπειτα από 39 ματς και 4 γκολ την σεζόν 2013-14 με τη φανέλα της Ξάνθης σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο Πανόπουλος δεν βγάζει ανακοινώσεις  του στυλ «δεν πωλείται» για τον Γούτα, αλλά τον βάζει στη «βιτρίνα» με την τιμή πώλησης στο καρτελάκι να αναγράφει 600.000 ευρώ!
 

Αν τώρα ο υποψήφιος αγοραστής δεν «ιδρώσει» από την τιμή πώλησης και περάσει στα ενδότερα του καταστήματος, θα πληροφορηθεί πως τα έξι κατοστάρικα είναι απαιτητά «κασέρι» (τοις μετρητοίς) και συν τοις άλλοις η Ξάνθη ζητάει κι ένα ποσοστό μεταπώλησης για λογαριασμό της. 
 

Η αλήθεια είναι πως ο Πανόπουλος έχει αποδείξει στις δύο και βάλε δεκαετίες που ασχολείται με την στρογγυλή θεά, πως εκτός από «μετρ» των ανακοινώσεων, κατέχει άριστα και την τέχνη των πωλήσεων.
 

Ως ιδιοκτήτης της Ξάνθης έχει ολοκληρώσει μεταγραφικά deal πολλών εκατομμυρίων, έχοντας αποδειχτεί δεινός ποδοσφαιρικός μάνατζερ. Κάτι που απαιτεί χρόνο, γνώση, ευελιξία αλλά και ρίσκο προκειμένου (σε κάθε περίπτωση) να μην σου μείνουν οι παίκτες στη βιτρίνα! Οσοι ενδιαφερόμενοι προσέλθετε!   


Βοηθός (;) του Βρύζα ο Γεωργιάδης!
 

Κόσμος και κοσμάκης «παρέλασε» από την προεδρική σουίτα του Ιβάν Σαββίδη στο «Μακεδονία Παλλάς» τις τελευταίες ημέρες. 

Ενας εξ αυτών και ο Γιώργος Γεωργιάδης. Μην κοιτάτε που δεν βγήκε το παραμικρό προς τα έξω. Μετά την χαλαρή κουβεντούλα με την ξανθιώτικη αντιπροσωπεία Παπαδημητρίου -Γκούμας και τον «γκεστ σταρ» Σάκη Πρίττα (επί τη ευκαιρία της διαμονής της αποστολής της ακριτικής ομάδας στο «Μακεδονία Παλλάς») ο «ΓΧ» έφυγε «καρφί» για τα ιδιαίτερα διαμερίσματα του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ. 

Το τι ακριβώς ειπώθηκε μεταξύ τους, μονάχα οι ίδιοι γνωρίζουν. Μια φορά, ο Γεωργιάδης «ζαχαρώνει» την θέση του ασίσταντ τεχνικού διευθυντή και προαλείφεται για βοηθός του Βρύζα. Ολοι οι καλοί χωράνε!


Ο Τσιώλης και η Ξάνθη


Εδώ ο Τσιώλης, εκεί ο Τσιώλης σε ποιον πάγκο θα κάθεται τη νέα σεζόν ο Σάκης Τσιώλης; Ιδού η απορία. Η ΑΕΚ συνεχίζει με Δέλλα, ο Αρης προχωράει με τον Καλαϊτζίδη, η Λάρισα «φλερτάρει με» Βοσνιάδη, ο Αστέρας με Βεργέτη, από Κύπρο – μεριά δεν υπάρχει «φως» και συνεπώς, τι απομένει…; Η Ξάνθη; Ναι, γιατί όχι.


Φτάνει ο Θεσσαλός τεχνικός να «κουρέψει» κατιτίς το κασέ του και ο Πανόπουλος να εγκαταλείψει οριστικά και αμετάκλητα το πλάνο του ξένου τεχνικού εν όψει της νέας σεζόν. Τότε, ναι κάτι μπορεί να «παίξει» για τον Τσιώλη στα… εξωτικά Πηγάδια και την ομάδα της Θράκης. 


Ο Γκέκας και η «παλιοσειρά»
 

Λένε «Γκέκας» και το στόμα τους στάζει… μέλι στην Κόνιασπορ. Λογικό και αναμενόμενα. 13 γκολάκια «παστέλωσε» ο Ελληνας επιθετικός την φετινή σεζόν, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην παραμονή της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία του τουρκικού πρωταθλήματος. 

Οι γείτονες θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να ανανεώσουν το συμβόλαιο του «Theofanis», ο οποίος από την πλευρά του δεν βιάζεται αναμένοντας τα «ψάρια» που θα πιάσει στο Μουντιάλ. 

Εφόσον τελικά απαντήσει αρνητικά στους Τούρκους, η Κόνια θα επιμείνει ελληνικά με άλλον «δικό» μας επιθετικό και παλιοσειρά του Γκέκα.    


στο ψαχνό

 

@    Μεταγραφικούς «λαγούς» από το… καπέλο του, καλείται να βγάλει ο Γιάννης Χριστόπουλος το φετινό καλοκαίρι. Σύμφωνα με την οικονομική «χάρτα» της διοίκησης εν όψει της νέας σεζόν, το υψηλότερο (ετήσιο) συμβόλαιο του Πλατανιά στο πλαίσιο της ενίσχυσης του έμψυχου δυναμικού, απαγορεύεται ρητώς και κατηγορηματικώς να ξεπερνάει τα 60 χιλιάρικα! Φαίνεται πως η ανάπτυξη δεν… έφτασε ακόμη στα Χανιά και το μνημόνιο όχι απλά ζει αλλά και βασιλεύει!

 

@    «Ποιος είπε πως επενδυτές δεν υπάρχουν πια τους πάτησε το τρένο, στον μικρόκοσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου…; Γκρουπ Ιταλών επιχειρηματιών εσχάτως προχώρησε σε έρευνα αγοράς στη χώρα μας. Αν τα νούμερα αποδειχτεί ότι βγαίνουν με την ομάδα της Football League που αποτελεί τον πρώτο εν Ελλάδι σταθμό τους, τότε θα το σκεφτούν σοβαρά να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα. Ειδάλλως, να περάσει η επόμενη (υποψήφια) ΠΑΕ». Αυτά έγραφε επί λέξει η στήλη την Μεγάλη Τετάρτη 16 Απριλίου…

 

@    … Ο επιχειρηματίας Κουράτολο Λεονάρντο αποτελεί εδώ και λίγες ημέρες το νέο πρόεδρο του Παναργειακού. Νωρίτερα από την «μεταγραφή» του στην ομάδα του Αργους, έκανε στάση στην Πάτρα για λογαριασμό της Παναχαϊκής. Επειδή όμως τα νούμερα δεν έβγαιναν στο γκρουπ των Ιταλών επιχειρηματιών προκειμένου να προχωρήσουν στην αγορά της αχαϊκής ΠΑΕ, ο ίδιος αποφάσισε να χαράξει αυτόνομη πορεία και έστριψε το τιμόνι προς Αργος μεριά. Καλή είναι και η Γ΄Εθνική, όταν βγαίνουν τα νούμερα! Καλορίζικος!  

 

@    Τέλος καλό, όλα καλά στην Ξάνθη. Η ακριτική ομάδα έσωσε την παρτίδα της παραμονής και ο Χρήστος Πανόπουλος ανακουφισμένος βάζει μπροστά τον προγραμματισμό της νέας σεζόν. Στο αγωνιστικό - οικονομικό project της νέας σεζόν, κάπου πήρε το μάτι μου κι ένα «χλιδάτο» εξαψήφιο συμβόλαιο με το νούμερο «2» μπροστά! Ακόμη και οι μνημονιακοί προϋπολογισμοί, «σηκώνουν» μια υπέρβαση. Αυτό το συμβόλαιο ποιος θα το πάρει...;

Δεν υπάρχουν σχόλια: