Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Αγκιλέρα και Καμάτσο! - Οι δύο τελευταίες… αφίξεις Αργεντινών παικτών στην Ελλάδα / Ο Κάκος φεύγει, ο Μάνταλος… έρχεται!/ Κοσμοσυρροή για το UEFA Pro στη Ρόδο - Ο Δέλλας και τα άλλα παιδιά! / Τα… τροφεία του Κριστόφ Γκαλτιέρ στον Αρη / Ο συνωστισμός στον Πειραιά και ο επιφυλακτικός Φορτούνης



Διαβάστε όλα τα θέματα του «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ» από την στήλη του στην «ΩΡΑ των σπορ» το Σάββατο 10 Μαΐου.

Ανέκαθεν η αγορά της Αργεντινής συγκινούσε τις ελληνικές ομάδες και αποτελούσε μεταγραφικό πόλο έλξης. Οπως συμβαίνει λοιπόν κάθε καλοκαίρι εδώ και πάρα πολλά χρόνια, έτσι και φέτος, οι ποδοσφαιριστές «made in Argentina» θα «παρελάσουν» από 7το εγχώριο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι.
 

Κάποιοι απλά θα συζητήσουν με δικές μας ομάδες, θα χαρούν για τη… γνωριμία και γεια σας και κάποιοι άλλοι, θα΄ρθουν για μόνιμη εγκατάσταση στην χώρα μας.
 

Μια φορά, ο Νέλσον Φερνάντο Ασεβέδο της Ντεφένσα Χουστίθια δύσκολα θα΄χει την ευκαιρία να ζήσει την εμπειρία του ελληνικού πρωταθλήματος με τη φανέλα του Λεβαδειακού. 

Το κόστος της μεταγραφής ή έστω του δανεισμού του 25χρονου αμυντικού μέσου (και όχι «δεκαριού») ξεπερνάει τις οικονομικές δυνατότητες των Βοιωτών και οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών καταλήγουν - κατά όπως φαίνεται - σε αδιέξοδο.
 

Αντίθετα, δύο συμπαίκτες του Ασεβέδο στην Ντεφένσα Χουστίθια διατηρούν ανοιχτή γραμμή με την Ελλάδα, χωρίς να εμπλέκεται ο Λεβαδειακός αυτή την φορά στη δορυφορική σύνδεση.
 

Βλέπετε, εκτός από τον Σάββα Παντελίδη υπάρχουν και άλλοι δικοί μας προπονητές και ομάδες που έχουν στραμμένες τις μεταγραφικές κεραίες τους προς την χώρα της Λατινικής Αμερικής.
 

Και τώρα στην… ταμπακιέρα: τα βιογραφικά του 24χρονου Αργεντινού αμυντικού μέσου Βίκτορ Εμάνουελ Αγκιλέρα (αριστερά στη φωτ.) και του 26χρονου αριστερού εξτρέμ Ουάσινγκτον Καμάτσο (δεξιά στη φωτ.) - αμφότεροι συμπαίκτες της Ντεφένσα Χουστίθια - κυκλοφορούν στα γραφεία ελληνικής ομάδας μαζί με το απαραίτητο οπτικό υλικό και εξετάζονται ενδελεχώς, με ό,τι ασφαλώς συνεπάγεται κάτι τέτοιο…
 

Ο Αγκιλέρα αγωνίζεται τα δύο τελευταία χρόνια στην Ντεφένσα Χουστίθια (52 συμμ.- 5 γκολ) και έχει περάσει παλιότερα και από την Γοδόι Κρουζ.
 

Από την πλευρά του, ο Καμάτσο μετράει 34 συμμετοχές και 4 γκολ την τρέχουσα σεζόν, ενώ αγωνίστηκε στο παρελθόν στην Γοδόι Κρουζ και στην Ουρουγουάη με τις Ατλέτικο Σέρο, Τάνγκε Σίσλε και Μπέλα Βίστα. Αποθηκεύστε τα ονόματά τους διότι σύντομα «παίζει» να μας απασχολήσουν σοβαρά.


Κάκος φεύγει, Μάνταλος έρχεται!
 

Ο Αλέν Ντελόν είχε πει κάποτε ότι κάποτε ότι «είναι τέχνη να αποφασίζεις πότε θα τα παρατήσεις και στο κάτω – κάτω της γραφής, καλύτερα να σε ρωτούν γιατί σταμάτησες, παρά γιατί συνεχίζεις». 

Ο Τάσος Κάκος ασπάστηκε το μότο του χαρισματικού ηθοποιού και μέσω επιστολής 817 λέξεων (!) έριξε τίτλους τέλους στην πολύχρονη διαιτητική καριέρα του, ενάμιση χρόνο πριν συμπληρώσει το όριο ηλικίας και βγει υποχρεωτικά στην… σύνταξη. 

Οσο για τον αντικαταστάτη του στο νέο πίνακα των διεθνών; Καμία αγωνία και κανένα σασπένς. Ο  Σταύρος Μάνταλος έχει ήδη δώσει παραγγελιά για το ράψιμο του σήματος της FIFA στην στολή του χωρίς να περιμένει το «game over» του Κάκου.


Κοσμοσυρροή για το UEFA Pro
 

Κόσμος και κοσμάκης θα «παρελάσει» από την Ρόδο (15 Ιουνίου – 7 Ιουλίου) για την σχολή προπονητών και το υψηλότερο δίπλωμα προπονητικής UEFA Pro. 

Ο τεχνικός της ΑΕΚ Τραϊανός Δέλλας θα καθίσει στα ίδια θρανία, παρέα με τους Στάικο Βεργέτη, Δημήτρη Ελευθερόπουλο, Αντώνη Νικοπολίδη, Αλέκο Βοσνιάδη, Γιάννη Γκούμα, Νίκο Κολουμπούρδα, Χουάν Ραμόν Ρότσα (καλώς τον κι ας… άργησε!) κι άλλους 18 προπονητές που επιλέχθηκαν από την ΕΠΟ και θα δώσουν το «παρών» στο «σμαραγδένιο νησί», προκειμένου να πάρουν και το τελευταίο απαραίτητο χαρτί που λείπει από το προπονητικό βιογραφικό τους.  



Τα… τροφεία του Γκαλτιέρ!
 

«Μια λύση για να βγάλει λεφτά ο Άρης είναι, να ζητήσει τροφεία από την μεταγραφή του προπονητή της Σεντ Ετιέν Κριστόφ Γκαλτιέρ στη Νιούκαστλ ή την Αστον Βίλα. Εδώ έγινε προπονητής το 2001/02 ως βοηθός του Ρισάρ Ταρντί». 

Η... πνευματική ιδιοκτησία του χιουμοριστικού status που μόλις διαβάσατε, ανήκει σε γνωστό βορειοελλαδίτη μάνατζερ μέσω της προσωπικής σελίδας του στο Facebook. 

Ελάχιστοι θυμούνται πως ο Ρισάρ Ταρντί πέρασε για 15 «φεγγάρια»(βλ. παιχνίδια) από τον πάγκο του Αρη την σεζόν 2001-02 και μετρημένοι στα δάχτυλα πως βοηθός του ήταν ο Κριστόφ Γκαλτιέρ, νυν υποψήφιος προπονητής δύο αγγλικών ομάδων.


στο ψαχνό
 

@    Επιφυλακτικός παρουσιάζεται ο Κώστας Φορτούνης στο περιβάλλον του, αναφορικά με την προοπτική του επαναπατρισμού για λογαριασμό του Ολυμπιακού.  Ο συνωστισμός στο ρόστερ των «ερυθρόλευκων» προβληματίζει τον Τρικαλινό μέσο, αναφορικά με τον μελλοντικό χρόνο συμμετοχής του στην πειραϊκή ομάδα. Αντίθετα, σε κάποιες άλλες ποδοσφαιρικές πολιτείες όπως επί παραδείγματι στο Κορωπί (Παναθηναϊκός) ή ακόμη και στην Τούμπα (ΠΑΟΚ) η… κίνηση είναι σαφώς μικρότερη. Είναι αυτό που λένε, τα λεφτά δεν φέρνουν πάντα την ευτυχία!
 


@    Μεταγραφές δεν γίνονται μόνο σε συλλογικό, αλλά και σε  επίπεδο εθνικών ομάδων. Νεαρός ποδοσφαιριστής ομάδας της Super League που έχει φορέσει την γαλανόλευκη φανέλα (όχι των Ανδρών) αποτελεί μεταγραφικό στόχο άλλης ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας τους τελευταίους μήνες και δέχεται ασφυκτικό πρέσινγκ να αλλάξει εθνόσημο. Μέχρι και μεταγραφή έναντι αδράς αμοιβής σε μεγάλο κλαμπ γειτονικής χώρας του τάζουν (!), αλλά ο νεαρός διεθνής δεν δελεάζεται και επιμένει ελληνικά!  
 


@    Μ΄ένα σμπάρο όχι δύο, αλλά τρία τρυγόνια! Οσοι δηλαδή και οι αγώνες που θα παρακολουθήσει δια ζώσης ο Πολ Κουτσολιάκος μέσα σε μια ημέρα. Ο ομογενής ατζέντης θα΄χει μια γεμάτη Κυριακή (11/5) με πρώτη στάση τον Ταύρο (Φωστήρας – Αιγινιακός) δεύτερο σταθμό την Λεωφόρο (Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης) και τελευταίο το Περιστέρι (Ατρόμητος – ΠΑΟΚ). Η βραδιά πάντως δεν θα κλείσει στα δυτικά προάστια, αλλά δίπλα στην θάλασσα. Welcome!

 

@    Εγινε ο Χριστοβασίλης αποδέκτης ιταλικής πρότασης για την «υπερήφανη πώληση» του νεαρού Κρητικού; Ναι, όπως πήρε κάπου το μάτι μου να γράφεται χθες (8/5) και αποκάλυψε ο «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» στις 22 Απριλίου. «Πρόταση για τον Μάρκο Βελλίδη ανέμεναν οι Ηπειρώτες βάση της συχνότητας των επισκέψεων της Σαμπντόρια στα μέρη μας για λογαριασμό του 26χρονου τερματοφύλακα, προσφορά για τον νεαρό Κρητικό… έσκασε στα γραφεία της ΠΑΕ…» έγραφα επί λέξει στο σχετικό ρεπορτάζ, την ώρα που τα παζάρια των γειτόνων με τον μεγαλομετόχο συνεχίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: