Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Γιαννούλης για Ολυμπιακό! - Τo θετικό report του Μίτσελ για τον αμυντικό του Ατρόμητου και υποψήφιου «αντί – Τζαβέλλα» στην Εθνική / Ατρόμητος καλεί Τζόρβα! / «Γκελ» και στον Παναθηναϊκό κάνει ο Φορτούνης / Αποχώρηση – «βόμβα» ισχυρού παράγοντα σε καλοκαιρινό φόντο!



Διαβάστε όλα τα θέματα του «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ» από την στήλη του στην «ΩΡΑ των σπορ» την Παρασκευή 9 Μαΐου.

Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά. Αυτό δεν ισχύει μόνο για την Ελλάδα, του ΔΝΤ, των μνημονίων και εσχάτως του πρωτογενούς πλεονάσματος και της επιστροφής στις διεθνείς αγορές. Ταιριάζει γάντι και στον Ελληνα ποδοσφαιριστή.
 

Μετά την ξενομανία των ομάδων τα χρόνια των παχέων αγελάδων στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Ελληνας ποδοσφαιριστής γίνεται ξανά της… μόδας κι αρχίζει και παίρνει ξανά τα πάνω του στην εγχώρια αγορά.
 

Ολοένα και περισσότερες ομάδες στρέφονται σε μεγαλύτερο ποσοστό στα δικά μας ποδοσφαιρικά προϊόντα. Αλλες κατ΄ανάγκη λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων και οι ισχυρές οικονομικά στο πλαίσιο ενός σχεδίου ελληνοποίησης του ρόστερ.
 

Πάνω σε αυτό το πλάνο έχουν συμφωνήσει στον Ολυμπιακό να στηρίξουν και να δώσουν ευκαιρίες όχι μόνο στους υπάρχοντες Ελληνες του ρόστερ, αλλά και να τους πλαισιώσουν και με άλλα ελληνόπουλα, τα οποία έχουν βάλει ήδη στο στόχαστρό τους.
 

Πρόκειται για περιπτώσεις όχι μόνο από τη νέα φουρνιά Ελλήνων παικτών, αλλά και πιο «μπαρουτοκαπνισμένων», όπως ο Κώστας Γιαννούλης.
 

Ο 26χρονος αμυντικός του Ατρόμητου απασχολεί και εξετάζεται σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης από τους «ερυθρόλευκους», στο πλαίσιο της προεργασίας που έχει ξεκινήσει στο λιμάνι για την ενίσχυση στο αριστερό άκρο της άμυνας, εκεί όπου ο Χολέμπας μένει μέχρι να φύγει με μεταγραφή για άλλες ποδοσφαιρικές πολιτείες. 

Για τον αριστερό πλάγιο μπακ της περιστεριώτικης ομάδας ο Μίτσελ έδωσε κατ΄αρχήν θετικό report στη διοίκηση, έχοντας παρακολουθήσει αρκετά παιχνίδια του Ατρόμητου ακόμη και δια ζώσης. 


Παρεμπιπτόντως και δεδομένου πως το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή με τους «πρίγκιπες της δυτικής όχθης» λήγει μετά από ένα χρόνο (το καλοκαίρι του 2015) και σε έξι μήνες θα είναι ελεύθερος να υπογράψει σε ομάδες της αρεσκείας του, ο Γιώργος Σπανός μάλλον δεν θα έλεγε «όχι» σε μια καλή πρόταση. 


Οχι μόνο από τον Ολυμπιακό, αλλά και οποιαδήποτε άλλη ομάδα, έχοντας μάλιστα ήδη ενισχυθεί στην ίδια θέση με τον διεθνή με την Ελπίδων Αλέξανδρο Κούρο που έμεινε ελεύθερος από τον Πανιώνιο.

 
Α και κάτι ακόμη: έτσι και πράγματι ο Τζαβέλλας δεν πάρει συγχωροχάρτι από τον Φερνάντο Σάντος για το «σκληρό ροκ» με την φανέλα του ΠΑΟΚ και «κοπεί» από την αποστολή της Εθνικής εν όψει Μουντιάλ, την θέση του θα κληθεί να πάρει ο Γιαννούλης, έχοντας εδώ και καιρό ειδοποιηθεί δια στόματος ομοσπονδιακού τεχνικού πως είναι ο πρώτος επιλαχών.


Ατρόμητος καλεί Τζόρβα!
 

Καλές οι κρητικές μαντινάδες του ΟΦΗ και οι διερευνητικές (και κάτι παραπάνω) κλήσεις των ατζέντηδων, ωστόσο εκείνο που προέχει στην παρούσα φάση για τον Αλέξανδρο Τζόρβα είναι η κλήση του Φερνάντο Σάντος για την Βραζιλία. Καταλαβαίνετε. 

Αλλο πράγμα να κουβεντιάζεις για την επόμενη μεταγραφή ως μουντιαλικός παίκτης, κι άλλο χωρίς τα γαλανόλευκα γάντια. Τεράστια η διαφορά. 

Μια φορά, στον Ατρόμητο ανεξάρτητα από το αν ο ομοσπονδιακός τεχνικός συμπεριλάβει ή όχι στις κλήσεις του τον 31χρονο πορτιέρε, σκοπεύουν να του κάνουν μια και δύο και τρεις κλήσεις…


Πράσινα «likes» σε Φορτούνη
 

Θέμα ημερών είναι η ολοκλήρωση της μεταγραφής του Κώστα Φορτούνη στον Ολυμπιακό και το μόνο που απομένει – σύμφωνα με τα «ερυθρόλευκα» ρεπορτάζ - είναι το «πράσινο φως» του Μίτσελ. 

Αν πάντως για κάποιο λόγο… στραβώσει η μετακόμιση του διεθνούς μέσου στον Πειραιά, τότε να περιμένετε πως ο Παναθηναϊκός θα ρίξει την δική του «ζαριά» για την απόκτηση του και ότι… κάτσει. 

Ο Τρικαλινός ποδοσφαιριστής αρέσει σε πολύ μεγάλο βαθμό στο δίδυμο Αναστασίου – Νταμπίζα και στις παλιές καλές εποχές των παχέων αγελάδων στην «πράσινη» ΠΑΕ θα «φούλαραν» με τόλμη και αρετή για την μεταγραφή του από την Καϊζερσλάουτερν.     

Διπλή πρόταση σε Ονουάτσι

Δύο ομάδες της Super League έκαναν κρούση στον Μπέντζαμιν Ονουάτσι, ο οποίος προ ημερών έμεινε ελεύθερος από τον Ηρακλή. 


Το αξιοσημείωτο μάλιστα είναι πως η μία εκ των δύο προσφορών προερχόταν από προπονητή ο οποίος σύμφωνα με όσα μετέφερε στο Νιγηριανό επιθετικό, οσονούπω θα βρίσκεται στον πάγκο ομάδας της μεγάλης κατηγορίας  και χωρίς να χάνει χρόνο έχει ήδη σηκώσει τα μεταγραφικά μανίκια! 

Η στήλη δεν θα αποκαλύψει (επί του παρόντος) το όνομα του προπονητή και της ομάδας, παρά μόνο πως ο Ονουάτσι δεν δείχνει «ζεστός» για καμία από τις δύο… μνημονιακές προτάσεις. 


στο ψαχνό

@    Το γύρο του Διαδικτύου έκανε η φωτογραφία του σκάουτερ του Αστέρα Νίκου Γαλανακόπουλου με τον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης Φλορεντίνο Πέρεθ! Σύμφωνα πάντως με τις κακές γλώσσες στην Τρίπολη, ο Γιάννης Καϋμενάκης φέρεται να «φόρτωσε» και να του έβαλε… χέρι για τη ροπή στο ανέβασμα φωτογραφιών στη σελίδα του στο Facebook, οι οποίες «προδίδουν» και δίνουν… στίγμα περί των μεταγραφικών αναζητήσεων του Αστέρα εκτός συνόρων. Κόβονται όμως εύκολα τέτοιες αγαπημένες συνήθειες…; Ιδού η απορία.



@    Οι «βόμβες» του καλοκαιριού είναι συνδεδεμένες με τις μεταγραφές των ομάδων, ενίοτε όμως περιλαμβάνουν και τις μετακινήσεις ή εκκωφαντικές αποχωρήσεις μεγαλοπαραγόντων από τον σκληρό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στην προκειμένη περίπτωση, ισχυρός άνδρας ΠΑΕ της Super League κοιτάει προς την πόρτα της εξόδου, χωρίς πάντως να΄χει ξεκαθαρίσει αν σκέφτεται να κόψει τον ομφάλιο λώρο της ενασχόλησής του με την στρογγυλή θεά, ή την μεταγραφή του σε άλλη ομάδα με πιο βαριά φανέλα, ιστορία και μεγαλύτερο οπαδικό κοινό. 


 

@    «Προέχει η σωτηρία της ομάδας». Με αυτό το post στο Facebook σχολίασε ο παλαίμαχος άσος της Ξάνθης Μάκης Τζάτζος, την φημολογούμενη υποψηφιότητά του (όπως έγραψε η στήλη στις 2 Μαΐου) για την προεδρία της ακριτικής ΠΑΕ. Αναλυτικά: «Hμουν, είμαι και θα είμαι οπαδός της, αυτή την ώρα προέχει η σωτηρία της ομάδας. Τα σενάρια και αυτά που γράφονται δεν με αφορούν και μόνο κακό κάνουν και αποπροσανατολίζουν το στόχο της ομάδας». Εν ολίγοις, ναι μεν, αλλά…


@    Το καλοκαίρι του 2016 κι όχι αυτό που έρχεται (όπως λέγεται και γράφεται) λήγει το συμβόλαιο του Θοδωρή Βασιλακάκη με την Ξάνθη. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από το περιβάλλον του 25χρονου μέσου. Τώρα, για το τάιμινγκ της σιωπηρής ανανέωσης (ουδέποτε υπήρξε επίσημη ανακοίνωση από την ΠΑΕ) κι αν κατατέθηκε το νέο συμβόλαιο στην ΕΠΟ, ο Θεός και η ψυχής τους στην ακριτική ομάδα. Είναι αυτό που λένε, τα εν οίκω μη εν δήμω!   

Δεν υπάρχουν σχόλια: