Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Τα «ελκυστικά» ΑΦΜ του Αιγινιακού και των Τραχώνων εν όψει καλοκαιριού / Υπέγραψε στον Αστέρα ο Παντελιάδης / «Βλέπει» Μπούρμπο ο Ατρόμητος / Η κακή «φόρμα» του Ιβάν και το ραδιοφωνικό κράξιμο των οπαδών για την… Γ΄Εθνική!

Διαβάστε όλα τα θέματα του «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ» από την στήλη του στην εφημερίδα «ΩΡΑ των σπορ» το Σάββατο 3 Μαΐου.


Στην εποχή του ΔΝΤ, των μνημονίων και του πρωτογενούς πλεονάσματος βεβαίως, βεβαίως, εκτός από τα οικονομικά… κραχ των ομάδων και τις μικρές ή μεγάλες επενδύσεις, «παίζουν» και τα project συγχωνεύσεων ΠΑΕ στον μικρόκοσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου.
 

Το φετινό καλοκαίρι και από την στιγμή που ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα και ξεκαθαρίσει ο χάρτης της νέας σεζόν (2014-15), οι πιθανές εξαγορές ΑΦΜ «διαθέσιμων» επαγγελματικών ΠΑΕ θα βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη και θα δώσουν «τροφή» για ρεπορτάζ στα ΜΜΕ.
 
Βλέπετε, δεν είναι λίγες οι ομάδες που είτε ψάχνουν τρόπους να απαλλαγούν από το μεγαλύτερο μέρος του δυσβάσταχτου χρέους που κουβαλάνε στις πλάτες τους, είτε να επανέλθουν δριμύτερες από τις ερασιτεχνικές στις επαγγελματικές κατηγορίες.
 
Μια από τις περιπτώσεις που δύναται να αποτελέσουν «σανίδα σωτηρίας» για προβληματικές ΠΑΕ και για άλλες ομάδες που βρίσκονται στα πρόθυρα τη χρεωκοπίας ή τείνουν προς εξαφάνιση, είναι και η εξαγορά του ΑΦΜ «καθαρών» ΠΑΕ.
 
Η στήλη κάνοντας μια μίνι έρευνα στις αγορές των μικρότερων κατηγοριών κατέληξε βάση των πληροφοριών που συγκέντρωσε σε δύο, ή καλύτερα σε ένα… συν ένα «ελκυστικά» μαγαζιά, χωρίς αυτό να σημαίνει κατ΄ανάγκη πως θα είναι και διαθέσιμα προς πώληση το προσεχές καλοκαίρι. Εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε.
 
Ο λόγος για τον Αιγινιακό της Football League και τους Τράχωνες που ακόμη δεν διαθέτουν ΑΦΜ αφού αγωνίζονται στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής, ωστόσο είναι πάρα πολύ πιθανό να κινήσουν οσονούπω τις διαδικασίες απόκτησής φορολογικού μητρώου το καλοκαίρι.
 
Ο Αιγινιακός που προέκυεψε από την συγχώνευσή του με την Ακαδημία Πλαταμώνα τον Νοέμβριο του ΄12 συμμετέχει στα μπαράζ της Football League και διεκδικεί φέτος την άνοδό του στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.
 
Δεδομένου πάντως πως εκπροσωπεί μια κωμόπολη περίπου 5.000 κατοίκων στο νομό Πιερίας, οι αντιδράσεις προβλέπονται μάλλον μεγάλες από την τοπική κοινωνία και τους φίλους της ομάδας, σε περίπτωση που τεθεί επισήμως στο τραπέζι θέμα συγχώνευσης με άλλη ΠΑΕ με πιο «βαριά» φανέλα και ιστορία.
 
Οσο για τους Τράχωνες…; Η ομάδα του Ηλία Καλοπήτα οδηγεί την κούρσα στον 5ο όμιλο της Γ΄Εθνικής και θεωρείται το μεγάλο φαβορί για την άνοδο στην Football League και την απόκτηση φορολογικού μητρώου (όπως συμβαίνει με όλες τις επαγγελματικές ομάδες) κάτι που αυτομάτως θα την κατατάξει στο γκρουπ των πιο ελκυστικών ομάδων. 

Μια φορά οι παντός είδους ενδιαφερόμενοι καραδοκούν και περιμένουν στη γωνία!
 

Υπέγραψε στον Αστέρα ο Παντελιάδης!
 
Δύο Ελληνες αμυντικοί έχουν ήδη υπογράψει στον Αστέρα - όπως αποκάλυψε ο «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» στις 28 Απριλίου – με τις σχετικές ανακοινώσεις να προγραμματίζονται από την αρκαδική ΠΑΕ «πακέτο» με τον Αργεντινό επιθετικό Πάμπλο Μάζα, για αμέσως μετά την λήξη των πλέι οφ. 

Αυτό βεβαίως δεν εμποδίζει την στήλη να κάνει τα «αποκαλυπτήρια» του ενός εκ των δύο Ελλήνων νεοαποκτηθένων παικτών. 

Τα φημισμένα και ξακουστά δυνατά πλάγια του Θανάση Παντελιάδη, έστειλαν την μπάλα (και μαζί τον 26χρονο ποδοσφαιριστή) από τη Ριζούπολη μέχρι τα γραφεία των Αρκάδων στην Τρίπολη. Καλορίζικος!
 
 
  
Ατρόμητος για Μπούρμπο
 
Πότε είπαμε πως τελειώνει το συμβόλαιο του Χρήστου Μπούρμπου με τον ΟΦΗ; Το καλοκαίρι του 2015. Ε και…; 

Μετά τις κυπριακές «σειρήνες» που ηχούν στα αυτιά του 30χρονου αμυντικού (όπως έγραψε προ ημερών η στήλη) πληροφορούμαι πως το όνομά του κουβεντιάζεται τελευταία (και) στις ιδιαίτερες συζητήσεις των ανθρώπων του Ατρόμητου για «μπακ απ» του βασικού δεξιού μπακ της περιστεριώτικης ομάδας. 

Οχι βέβαια πως στη δυτική όχθη όπως φυσικά και στο νησί της Αφροδίτης, δεν γνωρίζουν την ημερομηνία λήξης του συμβολαίου του ποδοσφαιριστή.  

 
 
Η κακή «φόρμα» του Ιβάν
 
Ντεφορμέ συλλαμβάνεται τελευταία ο Ιβάν Σαββίδης. Μετά το «ντου» στο… άβατο των αποδυτηρίων στον τελικό του ΟΑΚΑ, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ κατάφερε να βάλει στο καπάκι ένα ακόμη «αυτογκόλ». Η δήλωσή του πως θα ρίξει τον ΠΑΟΚ στην Γ΄Εθνική, κάθε άλλο παρά ευχάριστα ήχησε στα αυτιά των οπαδών της ομάδας. 

«Οταν ήρθε δήλωσε πως τα χρέη του ΠΑΟΚ είναι και δικά του. Ας πληρώσει λοιπόν το σύνολο των χρεών με τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα από τα έσοδα του κόσμου (διαρκείας – εισιτήρια) να τελειώνουμε. Τον ΠΑΟΚ δεν τον ρίχνει κανείς στη Γ΄Εθνική…» σχολιάζουν με έντονο ύφος οι φίλοι του ΠΑΟΚ στα FM της Θεσσαλονίκης. 
 

στο ψαχνό

@    Το όνομα του Λάζο Λιπόσκι «έπαιξε» χθες για την θέση του νέου τεχνικού διευθυντή του ΠΑΟΚ. Ο Σκοπιανός μάνατζερ διατηρεί «βελούδινες» σχέσεις με τον Ιβάν Σαββίδη και είναι ο agent που έστειλε συστημένο τον Ζβόνιμιρ Βούκιτς στην Θεσσαλονίκη. Ειρήσθω εν παρόδω εκπροσωπεί τον 28χρονο επιθετικό Μπεσάρτ Ιμπραϊμι της Ενωσης Νέων Παραλιμνίου που αν θυμάστε, είχε «παρελάσει» προ διμήνου ως υποψήφιος μεταγραφικός στόχος της ΑΕΚ…
 
@    … Για να έρθει πάντως (λέμε τώρα) ο Λάζο Λιπόσκι για μόνιμη εγκατάσταση στην Τούμπα, θα πρέπει προηγουμένως να πάρει «διαζύγιο» από την Ανζί στην οποία κατέχει το πόστο του τεχνικού διευθυντή, σύμφωνα με όσα διάβασα στην ιστοσελίδα thessports.gr. Παρεμπιπτόντως, η ρωσική ομάδα αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα και υποβιβάζεται στη δεύτερη κατηγορία, με τους πρωτοκλασάτους παίκτες να την κάνουν ο ένας μετά τον άλλο με ελαφρά πηδηματάκια. Ο Λάζο τι να σκοπεύει άραγε να κάνει…; 

@    Ακόμη πιο μπροστά απ΄όσο βγαίνει προς τα έξω βρίσκεται ο Ολυμπιακός στην υπόθεση της μεταγραφής του Αλαν Πουλίδο από την Τίγκρες. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κάνει συντονισμένες κινήσεις και επαφές (ακόμη και εκ του σύνεγγυς) με αρκετά εμπλεκόμενα πρόσωπα στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του deal με τον 23χρονο Μεξικανό επιθετικό, χωρίς να τις βγάζουν όλες προς τα έξω, εξαιτίας του προσωρινού (;) μπλεξίματος που υπάρχει με το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή και ειδικότερα με την ημερομηνία λήξης του.  
 
@    H Super League θα κληθεί να αποφασίσει (εφόσον η ποινή διατηρηθεί σε δεύτερο βαθμό) αν οι τρεις βαθμοί θα αφαιρεθούν από τον ΠΑΟΚ στα πλέι οφ ή από το επόμενο πρωτάθλημα. Μια φορά, στους διαδρόμους των γραφείων της οδού Αστροναυτών ήδη ψιθυρίζεται πως οι «πράσινοι» δεν σκοπεύουν να προσβάλλουν - ως έχων έννομο συμφέρον - τυχόν απόφαση για το -3 από τη νέα σεζόν. Όχι τίποτα άλλο, αλλά έτσι θα επιβεβαιωθεί πως δεν πήγαν… τσάμπα οι αγκαλίτσες και τα φιλάκια του Αλαφούζου με τον Ιβάν στο ΟΑΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: