Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Δεύτερη απόλυση και… φαρμακερή για τον Τσιστιακόφ στον ΠΑΟΚ, μετά την ανάκληση της καρατόμησης στην Κρήτη / Μ΄έναν Γκαλίτσιο, δύο τρυγόνια! Η αποκάλυψη για τις επαφές με τον Παναθηναϊκό και η «σφήνα» του Ολυμπιακού / Ο Μάκης Τζάτζος για πρόεδρος της Ξάνθης! / Ο Πελέ, το απαγορευτικό του δανεισμού και ο Ατρόμητος.


 Διαβάστε όλα τα θέματα του «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ» από την στήλη του στην εφημερίδα «ΩΡΑ των σπορ» την Παρασκευή 2 Μαΐου.

«Η νίκη έχει πολλούς πατέρες, η ήττα είναι ορφανή» είχε πει εύστοχα κάποτε ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, με τη διαφορά πως στην Ελλάδα αυτό το «ορφανή» έχει όνομα και επίθετο που συνήθως είναι του προπονητή.
 

Στην προκειμένη περίπτωση πάντως εκείνος που θα πληρώσει κατά τα φαινόμενα το μάρμαρο για τον άχρωμο, άγευστο και άνευρο ΠΑΟΚ επί εποχής Ιβάν Σαββίδη, που κούπες (πρωταθλήματα και Κύπελλα) ονειρεύεται και κούπες δεν βλέπει να έρχονται στην Θεσσαλονίκη, δεν είναι ο τεχνικός (ο Χούουμπ Στέφενς χαιρέτησε νωρίς και ο ΓΧ είναι ούτως η άλλως με ημερομηνία λήξης) αλλά ο στρατηγικός σύμβουλος.
 

Ο Γκέρμαν Τσιστιακόφ (περί ο λόγος) έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στο αγωνιστικό και οργανωτικό κομμάτι του ΠΑΟΚ τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, μπορεί να μην είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για τα χάλια και το αλαλούμ που επικρατεί στην ομάδα, ωστόσο του αναλογεί τεράστιο μερίδιο ευθύνης που τον οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην πόρτα της εξόδου.
 

Ο Ιβάν Σαββίδης διακρίνει πλέον σοβαρό οργανωτικό πρόβλημα και ήδη προανήγγειλε δημοσίως μια απόλυση, κάνοντας την καρέκλα του Τσιστιακόφ να τρίζει και να΄ναι έτοιμη να… σπάσει!
 

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ έχει αποσύρει εδώ και καιρό την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του στρατηγικού συμβούλου και δύο μήνες μετά την πρώτη… απόλυση (!) του Τσιστιακόφ, η οποία ανακλήθηκε στην πορεία χωρίς να διαρρεύσει το παραμικρό προς τα έξω, ακολουθεί  η δεύτερη και αυτή τη φορά φαρμακερή!
 

Στις 2 Μαρτίου κι ενώ τα «απόνερα» του ευρωπαϊκού αποκλεισμού από την Μπενφίκα χτυπούσαν τον ΠΑΟΚ, ο Σαββίδης έγινε έξαλλος με την απώλεια της νίκης στην αναμέτρηση κόντρα στον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο, με την κρητική ομάδα να ισοφαρίζει (2-2) παρά το γεγονός πως βρέθηκε πίσω στο σκορ(2-0).

Στο «τρίτο ημίχρονο» του αγώνα στο Ηράκλειο, ο ομογενής επιχειρηματίας κοινοποίησε δύο απολύσεις και συγκεκριμένα του Χούουμπ Στέφενς και του Γκέρμαν Τσιστιακόφ.
 

Κι αν για τον Ολλανδό κόουτς δεν έγινε καμία προσπάθεια σωτηρίας του εκ των έσω, δεν συνέβη το ίδιο και με τον Λιθουανό παράγοντα. 

Οι Ζήσης Βρύζας και Γιώργος Γεωργιάδης πίεσαν έντονα τον Σαββίδη να ανακαλέσει την απόλυση και στο τέλος τα κατάφεραν, σώζοντας τον Τσιστιακόφ από του Ιβάν τα… δόντια!
 

Δύο μήνες μετά από εκείνο το παιχνίδι ο στρατηγικός σύμβουλος βρίσκεται ξανά με την πλάτη στον τοίχο και τα χέρια όρθια! Game over ή «игра закончена» όπως λέγεται και γράφεται στα ρώσικα.


Μ΄έναν Γκαλίτσιο δύο τρυγόνια!
 

Στην «πρίζα» έβαλε την δημοσιογραφική πιάτσα η αποκάλυψη Μίτσελ πως μίλησε και περιμένει την απάντηση Ελληνα άσου που αγωνίζεται στο εξωτερικό. 

Διαβάζοντας μεταξύ άλλων «λεγεωνάριων» το όνομα του Γιώργου Γκαλίτσιου να κάνει «παρέλαση» στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, αυτομάτως θυμήθηκα όσα έγραψε η στήλη τέσσερις ημέρες νωρίτερα (25/4) από την συνέντευξη Τύπου (29/4) του Ισπανού τεχνικού. 

Αναφέρομαι φυσικά στην φημολογούμενη σφήνα (;) των «ερυθρόλευκων» στις συζητήσεις του Λαρισαίου αμυντικού με τον Παναθηναϊκό, τις οποίες συζητήσεις επί τη ευκαιρία να θυμίσω πως αποκάλυψε ο «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» στις 10 Απριλίου, προϊόντος του χρόνου επιβεβαιώθηκαν και αποτελούν πλέον αντικείμενο καθημερινής έρευνας για τους ρεπόρτερ του «τριφυλλιού». Μ΄έναν Γκαλίτσιο δύο τρυγόνια!   


Τζάτζος για πρόεδρος!
 

Μια από τις φημολογούμενες αλλαγές στην Ξάνθη το προσεχές καλοκαίρι, φέρνει παλαίμαχο άσο της ομάδας (ιδιαίτερα αγαπητό στην τοπική κοινωνία) στην προεδρία της ΠΑΕ, αντί του «αειθαλούς» Αρη Πιαλόγλου. 

Ποιος μπορεί να΄ναι ο «εκλεκτός»…; Στην πόλη της Θράκης ψιθυρίζεται το όνομα του Μάκη Τζάτζου, κάτι πάντως που επί του παρόντος τουλάχιστον, δεν επιβεβαιώνεται επισήμως από καμία πλευρά. 

Παρεμπιπτόντως και για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι, ο Τζάτζος αγωνίστηκε επτά χρόνια (1989-1997) με την φανέλα της Ξάνθης με μια διακοπή εντός χρόνου τη σεζόν 1995-96 όπου μετακόμισε στην Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Αρη.    


Ο δανεισμός του Πελέ


Σκούρα τα πράγματα για τον Πελέ στον Ολυμπιακό. Ο Πορτογάλος μέσος δεν έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Μίτσελ και το μέλλον του στον Πειραιά διαγράφεται δυσοίωνο, παρά το γεγονός πως το συμβόλαιό του έχει διάρκεια για άλλα τρία χρόνια (μέχρι το καλοκαίρι του 2017). 


Στον Ατρόμητο που βρίσκονται στην αναζήτηση του «αντί – Ιγκλέσιας» εν όψει της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, έχουν πληροφορηθεί την χαμηλή δημοτικότητα του Πορτογάλου μέσου στο λιμάνι. Οπως βέβαια και τον ειδικό όρο στο συμβόλαιο, που απαγορεύει τον δανεισμό του σε άλλη ομάδα. 

Εκτός κι αν προκύψει στην πορεία κάποιος δελεαστικός δανεισμός, από εκείνους που θα κάνουν τον 26χρονο ποδοσφαιριστή να το σκεφτεί σοβαρά.
   
στο ψαχνό


@    Ιδιαίτερα ανήσυχος πληροφορούμαι πως παρουσιάζεται το τελευταίο διάστημα ο κατά τα άλλα λαλίστατος Γιώργος Σαρρής. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ δείχνει να κάθεται πάνω σε αναμμένα κάρβουνα, την ώρα που αυξάνονται και πληθύνονται οι ψίθυροι περί ενδεχόμενης οικειοθελούς αποχώρησης από την ομοσπονδία. Ο λόγος; Αδιευκρίνιστος, τουλάχιστον επί του παρόντος. Μια φορά στους διαδρόμους των γραφείων στο Γουδή έχει την τιμητική της μια συγκεκριμένη λαϊκή ρήση το τελευταίο διάστημα: καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς!

@    Ενδιαφέρεται η Στόουκ Σίτι για τον «on fire» Μάρκους Μπεργκ; «YES» με κεφαλαία γράμματα. Ο «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» αποκάλυψε στις 18/3 («Και η Στόουκ Σίτι τσεκάρει τον Μπεργκ» ο τίτλος του σχετικού ρεπορτάζ) την παρακολούθηση του Σουηδού φορ του Παναθηναϊκού από τους «potters». Από τότε, «μάλλιασε» το πληκτρολόγιο της στήλης να γράφει για τα «likes» της Στόουκ στον πρώτο σκόρερ του «τριφυλλιού», τα οποία εσχάτως κυκλοφορούν ευρέως σε εφημερίδες και σάιτ. Yes, yes, yes…

@    Ποιος είπε πως επενδυτές δεν υπάρχουν πια τους πάτησε το τρένο; Γκρουπ επιχειρηματιών από την Ιταλία εξετάζει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το project αγοράς ιστορικής ομάδας της Football League. Κι αν τα χρέη επιβεβαιωθεί βάσει της σχετικής έρευνας πως είναι όσα τους μετέφερε ο νυν ιδιοκτήτης, τότε οι γείτονες θα έρθουν για να παίξουν μπάλα στα μέρη μας φέρνοντας άλλον αέρα στην πόλη και στην ταλαιπωρημένη τοπική ομάδα.

@    Εκτός από την τριάδα Σαλπιγγίδη – Κατσουράνη – Νίνη και ο Γιώργος Τζαβέλλας τα άκουσε για τα καλά από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στο πρόσφατο «group therapy» που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας. Μάλιστα οι οπαδοί έβαλαν… χέρι στον διεθνή αμυντικό για τα νταηλίκια και τους τσαμπουκάδες με αντιπάλους ποδοσφαιριστές κατά τη διάρκεια των αγώνων καταδικάζοντας έτσι την επιθετική συμπεριφορά του ποδοσφαιριστή την ώρα του καθήκοντος.
     

Δεν υπάρχουν σχόλια: