Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Ερχεται η Κάλιαρι για τον Καπίνο/ Υπέγραψε στον Ολυμπιακό ο Θανάσης Παπάζογλου /Ο «χρυσοδάχτυλος» ατζέντης Ζόρζε Μέντες στηρίζει τον Ρικάρντο Σα Πίντο /Αδιάβαστος στο savoir vivre «συνελήφθη» πρόεδρος ΠΑΕ στο τμήμα αδειοδότησης της ΕΠΟ


Διαβάστε όλα τα θέματα του «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ» από την στήλη του στην εφημερίδα «ΩΡΑ των σπορ» το Σάββατο 12 Απριλίου.

Το κάδρο της μετανάστευσης των ελλήνων παικτών εις άγραν εργασίας σε κάθε ήπειρο, έχει έντονο ιταλικό χρώμα τα τελευταία χρόνια. Οι γείτονες μας δεν διστάζουν να εμπιστεύονται Ελληνες παίκτες όλων των ηλικιών…
 

Από τον 17χρονο Τάσο Δώνη που «τσίμπησε» η Γιουβέντους μέσα από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, ως τον κατά τα 11 χρόνια μεγαλύτερο του Βασίλη Τοροσίδη, ο οποίος επιβιώνει στον σκληρό και ανταγωνιστικό κόσμο του Καμπιονάτο με τη φανέλα της Ρόμα.
 

Γενικότερα, οι ιταλικές ομάδες ασχολούνται ολοένα και περισσότερο με τα ελληνικά ποδοσφαιρικά προϊόντα, συνδυάζοντας έξυπνες και ποιοτικές αγορές και το ίδιο σκοπεύουν να κάνουν και το ερχόμενο καλοκαίρι.
 

Η στήλη αγνοεί για το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Τζένοα για τον Στέφανο Καπίνο και των Κάλιαρι και Ουντινέζε για τον Νίκο Καρέλη. Εκείνο όμως που «αλίευσε» και σας το μεταφέρει τσεκαρισμένα, είναι πως η Κάλιαρι ετοιμάζει οσονούπω επίσκεψη στην χώρα μας για τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού με ό,τι συνεπάγεται κάτι τέτοιο…
 

Οι Ιταλοί επιθυμούν να «σκανάρουν» τον Καπίνο σε παιχνίδια υψηλού ανταγωνισμού στο πλαίσιο του ελληνικού πρωταθλήματος και τα πλέι οφ που έρχονται, ασφαλώς και τους προσφέρουν την συγκεκριμένη ευκαιρία. 

Παρεμπιπτόντως, η Κάλιαρι είναι από τις εκείνες τις ομάδες στην γείτονα χώρα που έχουν ήδη κάνει «σεφτέ» στο ελληνικό… shopping, δεδομένου πως το περασμένο καλοκαίρι αγόρασε τα δικαιώματα του Μάριου Οικονόμου από τον ΠΑΣ Γιάννινα.
 

Οσο για τον Καπίνο; Ηταν και παραμένει δημοφιλής στις ευρωπαϊκές αγορές στην κατηγορία των παικτών της ηλικίας του. 

Το γεγονός μάλιστα πως το τελευταίο διάστημα φέρεται να μην «ελέγχεται» απόλυτα από τον μάνατζερ Γιάννη Βάγια έχει ανοίξει την όρεξη σε πολλούς ατζέντηδες (εντός και εκτός συνόρων) με αποτέλεσμα ολοένα και περισσότερες ευρωπαϊκές ομάδες να μελετούν τον φάκελό του και να προγραμματίζουν ταξίδια στην χώρα μας για πάρτι του.   
 

Μια φορά, η Κάλιαρι έχει κάνει ήδη την σχετική κράτηση και αναμένει την έναρξη των πλέι οφ της Super League για να προχωρήσει στο «παρασύνθημα».


Υπέγραψε στον Ολυμπιακό ο Παπάζογλου!

 

Με την μεταγραφική… όρεξη θα μείνουν για τον Θανάση Παπάζογλου στην Κύπρο. Ο Ολυμπιακός αποφάσισε να ρίξει… νερό στο «μύλο» της μεταγραφής του πρώτου σκόρερ του ΟΦΗ, κάτι που σημαίνει πως ο 26χρονος επιθετικός θα καταλήξει στους «ερυθρόλευκους», ακόμη κι αν μείνει δανεικός στην κρητική ομάδα.

Προ ημερών υπήρξε η πρώτη επίσημη επαφή μεταξύ των δύο πλευρών (όπως έγραψα αποκλειστικά την Πέμπτη 10/4 στο marcasl.blogspot.gr) ενώ «σκαλίζοντας» ακόμη περισσότερο το θέμα, μεταφέρθηκε στην στήλη από ιαματική πηγή πως ο υψηλόσωμος φορ φέρεται να υπέγραψε και τα πρώτα χαρτιά! 


Εκτός πάλι κι αν δεν εμφανίστηκε τις προάλλες ο ίδιος αυτοπροσώπως σ΄ ένα σημαντικό ραντεβού με φόντο την θάλασσα του Πειραιά, αλλά κάποιος… σωσίας του!     


Οι υποψήφιοι για Τούμπα
 

«Κάηκε» η υποψηφιότητα του Τάσου Σιδηρόπουλου για τον προσεχή επαναληπτικό αγώνα Κυπέλλου(ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός), έπειτα από τον ορισμό του στο αυριανό παιχνίδι Ολυμπιακός – Απόλλων. Ποιες υποψηφιότητες εξακολουθούν να΄ναι ακόμη «ζωντανές»;
 

Ο Σταύρος Μάνταλος ήταν και παραμένει ένα από τα φαβορί. δεδομένου πως θεωρείται από εκείνη την πάστα των ρέφερι που δεν «χαμπαριάζουν» από καυτές έδρες και παιχνίδια υψηλής αδρεναλίνης, ενώ εσχάτως «παίζουν» και τα ονόματα των Ανδρέα Παππά και Ηλία Σπάθα! 

Παρεμπιπτόντως, αν οριστεί ο Πειραιώτης ρέφερι έξω από τα γραφεία της ΚΕΔ καλό θα ήταν να γράψουν με κεφαλαία γράμματα: ο χρόνος γιατρεύει όλες τις πληγές!


Αδιάβαστος στο savoir vivre!
 

Οι εντάσεις αποτελούν σύνηθες φαινόμενο κάθε χρόνο στο θαυμαστό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου, κατά την διάρκεια του «pre game» της αξιολόγησης των φακέλων των ΠΑΕ της Super League. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως κάποια περιστατικά θα πρέπει να περνάνε στο ντούκου.
 

Μου είπαν για έναν πρόεδρο που είχε τις προάλλες την ατυχή ιδέα να πραγματοποιήσει επίσκεψη  στα γραφεία της επιτροπής αδειοδότησης της ΕΠΟ. Ελα όμως που ο λεγάμενος  συνελήφθη αδιάβαστος στο savoir vivre και εγκατέλειψε τον χώρο μέσα σε χρόνο ρεκόρ! Βρε ποιος να΄ναι, ποιος να΄ναι!     


στο ψαχνό

@    Η… μισή Super League γουστάρει τον Λεοζίνιο το «πουλάκι» από το Αζερμπαϊτζάν όμως πέταξε προ μηνών για τον Βραζιλιάνο άσο της Καλλονής. Η Χαζάρ Λενκόραν που προσέφερε κλειστό διετές συμβόλαιο στον «Λεό» (με συνολικές αποδοχές 700.000 δολαρίων) τον περασμένο Γενάρη, δύσκολα θα επανέλθει για την απόκτησή του. Οι Αζέροι αντί για τον Λεοζίνιο πήραν τον Ελίας Ριμπέιρο Ντε Ολιβέιρα και κρατάνε στο αρχείο τους τον φάκελο του «μαέστρου» της Καλλονής.   



@    Λιγάκι σιτεμένη η είδηση, αλλά παρουσιάζει ενδιαφέρον: οι διοικητικοί ηγέτες δύο ομάδων επικοινώνησαν τηλεφωνικά το περασμένο καλοκαίρι, μιλώντας για περισσότερο από 2,5 ώρες (με τη βοήθεια ειδικού μεταφραστή) με κύριο θέμα συζήτησης μια υποψηφιότητα που δεν έμελλε να «ωριμάσει», να τελεσφορήσει και να διεκδικήσει ένα ανώτατο πόστο. Βλέπετε, ο ένας εκ των δύο είχε σοβαρές αντιρρήσεις για τον υποψήφιο λέγοντας χαρακτηριστικά: «δεν του έχω καμία εμπιστοσύνη γι΄αυτό το πόστο».



@     Τον μεταγραφικό σχεδιασμό της νέας σεζόν «τρέχουν» στον Αστέρα και μάλιστα με εξαιρετική ταχύτητα. Εμαθα πως δύο Ελληνες παίκτες επισκέφτηκαν προ ημερών τα γραφεία της ΠΑΕ στην Τρίπολη και έχουν ήδη υπογράψει τα νέα τους συμβόλαια. Οσο για τις ανακοινώσεις; Ας τελειώσουν πρώτα και οι ποδοσφαιριστές και ο Αστέρας τις φετινές αγωνιστικές υποχρεώσεις του και μετά θα γίνουν και τα μεταγραφικά «αποκαλυπτήρια».  



@    Παράπονο από το «πορτογαλικό λόμπι» δεν πρέπει να΄χει ο Ρικάρντο Σα Πίντο. Μετά τον δικό μας Φερνάντο Σάντος, έμαθα πως με τα καλύτερα λόγια μιλάει για τον τεχνικό του ΟΦΗ και ο «χρυσοδάχτυλος» ατζέντης Ζόρζε Μέντες! Αυτό κι αν είναι «παράσημο»! Παρεμπιπτόντως, ο ο Μέντες διατηρεί άριστες σχέσεις με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, έπειτα από την συνεργασία τους, στις υποθέσεις των Ρομπέρτο και Πελέ οι οποίοι ανήκουν στο γραφείο του διάσημου μάνατζερ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: