Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Το σημείο «κλειδί» για την άφιξη ξένου αρχιδιαιτητή στην ΚΕΔ / 1,1 εκατ. ευρώ το πλεόνασμα του Τσακίρη στην ΠΑΕ Πανιώνιος / «Βόμβα» με νέο τεχνικό διευθυντή σε ομάδα της Super League / H εμψυχωτική ομιλία του Πανόπουλου στα αποδυτήρια της Ξάνθης / Ο Κόντης, η Κέρκυρα και το νέο καλοκαιρινό «love story»



Διαβάστε όλα τα θέματα του «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ» από την στήλη του στην εφημερίδα «ΩΡΑ των σπορ» τo Σάββατο 5 Απριλίου.

Γούστα βγάζουν τα περισσότερα προσκλητήρια στα γραφεία της Super League. Πόσω μάλλον όταν φιλοτιμούνται να συμμετέχουν αυτοπροσώπως οι διοικητικοί ηγέτες των μεγάλων ομάδων, χωρίς να βγάζουν την «υποχρέωση» μέσω των απεσταλμένων εκπροσώπων τους ως είθισται τα τελευταία χρόνια.
 
Η κοινή παρουσία των Βαγγέλη Μαρινάκη και Γιάννη Αλαφούζου προχθές στην οδό Αστροναυτών, έφτανε και περίσσευε για να ανεβάσει στα ύψη το θερμόμετρο της έντασης, με την φιλική συμμετοχή πρωτίστως του Βασίλη Κωνσταντίνου και κατά δεύτερον του Ζήση Βρύζα.
 
Εκτός όμως από τις σφοδρές αντιπαραθέσεις και το επικίνδυνο ανέβασμα των τόνων, έπεσε στο τραπέζι - δια στόματος του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού - πρόταση περί των ερχομών ξένων αρχιδιαιτητών, ούτως ώστε να σταματήσει έτσι η κακοπιστία για το κομμάτι της διαιτησίας.
 
Η πρόταση βρήκε σύμφωνο τον Γιάννη Αλαφούζο, ενώ ο ΠΑΟΚ απέφυγε να πάρει ξεκάθαρη θέση, αφού προφανώς ο Ζήσης Βρύζας θεώρησε πως θα πρέπει να συζητήσει διεξοδικά το συγκεκριμένο θέμα με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ιβάν Σαββίδη και τον σύμβουλο διαιτησίας Μάλαμα Τεβεκέλη. 

Οχι πάντως πως στην Θεσσαλονίκη δεν βλέπουν θετικά την ξένη βοήθεια…
 
Το μοντέλο των ξένων αρχιδιαιτητών θα συζητηθεί επισήμως στο επόμενο Δ.Σ. της Λίγκας και από την στιγμή που θα τεθεί προς ψήφιση από τα μέλη του Συνεταιρισμού και περάσει (κατά πλειοψηφία) θα κατατεθεί η σχετική πρόταση στην ΕΠΟ.
 
Οσο για την στάση της ομοσπονδίας…; Σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης προερχόμενες από τα κεντρικά γραφεία στο Γουδή, συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να υιοθετηθεί με μια συγκεκριμένη προϋπόθεση: να΄χουν ψηφίσει υπέρ των ξένων αρχιδιαιτητών και οι τρεις μεγάλες ΠΑΕ (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός) της Super League.
 
Τότε, ναι, υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να έχουμε τον ερχομό του πρώτου ξένου αρχιδιαιτητή στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως συμβαίνει στην Κύπρο και τη Ρωσία και ειρήσθω εν παρόδω προβλέπεται από τη σύμβαση διαιτησίας που έχουν υπογράψει οι ομοσπονδίες των ευρωπαϊκών χωρών με την UEFA.
 
Οσο από την χώρα που θα προέρχονται οι ξένοι αρχιδιαιτητές…; Η Ισπανία έρχεται πρώτη στις σχετικές προτιμήσεις, όπως άλλωστε έγραψε η στήλη στις 28 Μαρτίου στο σχετικό ρεπορτάζ με τίτλο «Φλαμένκο στην ΚΕΔ» καταγράφοντας την προοπτική άφιξης Ισπανού αρχιδιαιτητή σε συνδυασμό με το πρόσφατο τετ α τετ του Γιώργου Σαρρή με τον πρόεδρο της ισπανικής ομοσπονδίας Ανχελ Μαρία Βιγιάρ και το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δύο ομοσπονδιών.    


Το πλεόνασμα 1,1 εκατ. ευρώ του Τσακίρη
 
Δεν δηλώνει τυχαία ο Κωνσταντίνος Τσακίρης πως δεν άφησε χρέη, αλλά πλεόνασμα στον Πανιώνιο κατά την αποχώρησή του από την ΠΑΕ και την μεταβίβαση του 67% στον Ερασιτέχνη. 

Σύμφωνα με το φρεσκότατο πόρισμα του διαχειριστικού ελέγχου ο άλλοτε μεγαλομέτοχος «προίκισε» το ταμείο με 1.100.000 ευρώ, συν βέβαια τα χρήματα που εξασφαλίστηκαν προϊόντος του χρόνου από τις «υπερήφανες πωλήσεις» ποδοσφαιριστών που είχαν έρθει επί των δικών του ημερών στη Νέα Σμύρνη. 

Τώρα πως από το πλεόνασμα τον Δεκέμβριο του ΄10, φτάσαμε στο άνοιγμα των 9 εκατομμυρίων (να τ΄αφήσω…;) τον Απρίλιο του ΄14, είναι μια άλλη ιστορία, που δεν είναι της παρούσης να αναλύσουμε.    



Νέος τεχνικός διευθυντής

«Βομβίτσα» ή «βόμβα» (όπως το πάρει κανείς) έρχεται οσονούπω σε ομάδα της Super League. Μην ψαρώνετε δεν πρόκειται για αλλαγή ιδιοκτήτη, ούτε για «καθάρισμα» προπονητή υπεράνω πάσης υποψίας. Απλά μια ποδοσφαιρική ψυχή θα κρεμάσει μια ώρα αρχύτερα τα παπούτσια της και θα προσφέρει τις υπηρεσίες του από άλλο πόστο στην ομάδα που υπηρετεί τα τελευταία χρόνια. 

Εκ πρώτης όψεως πάντως και αν κρίνω από τις σχετικές μυστικές πρόβες, το κοστούμι του τεχνικού διευθυντή μάλλον του ταιριάζει! Λεπτομέρειες προσεχώς, διότι τούτη την ώρα προέχει το αγωνιστικό κομμάτι και η σωτηρία της ομάδας.   
 

Το… αμίλητο νερό
 
Σιγή ασυρμάτου στον ΟΦΗ σχετικά με όσα έγραψε προ ημερών η στήλη σχετικά με τον Νέρι Καστίγιο και την προοπτική της μεταγραφής του στον ΟΦΗ το ερχόμενο καλοκαίρι. Και το περίεργο της υπόθεσης ξέρετε ποιο είναι…; 

Σε μια πρόσφατη ωραία αντάμωση με έντονες αναμνήσεις από τα παλιά που έλαβε χώρα πρόσφατα στο Ηράκλειο, το όνομα του Μεξικανού επιθετικού έπεσε πολλές φορές στο τραπέζι, άσχετα αν κάποιες ψυχές (ή καλύτερα μια ψυχή) εκτός από τσικουδιά ήπιε και το αμίλητο νερό!
 

στο ψαχνό
 

@    Θυμάστε εκείνο το παλιό σενάριο της μεταγραφής του Γιάννη Κόντη στην Κέρκυρα. Ε, λοιπόν, ο γνωστός μάνατζερ εξακολουθεί να διατηρεί ανοιχτό κανάλι αλλά και εξαιρετικές σχέσεις με τους Φαίακες και συγκεκριμένα το ισχυρό δίδυμο Κουτσούρη – Λιμπάντση. Σε περίπτωση ανόδου της «κόμισσας» στη Super League, να περιμένετε πως το όνομά του θα παίξει δυνατά το προσεχές καλοκαίρι ως υποψήφιο για μετακόμιση στο νησί του Ιονίου. Συντροφιά με εκλεκτή παρέα…!  

 
@    Δόκτωρ Χρήστος και μίστερ Πανόπουλος! Τα μάτια τους έτριβαν τα «παλιοσείρια» στην Ξάνθη, με την μεταμόρφωση του μεγαλομέτοχου της ακριτικής ΠΑΕ. Ούτε «μαντρώματα», ούτε «γκάζια», ενωτικός και ήρεμος στην κεκλεισμένων των θυρών εμψυχωτική ομιλία προς τους ποδοσφαιριστές. Αναλυτικά: «τι κάνατε ρε μάγκες…; Το παλέψατε το παιχνίδι με τον Πλατανιά, αλλά δεν σας βγήκε. Λες και ένα σύννεφο γκαντεμιάς βρίσκεται μονίμως από πάνω μας φέτος και μας πάνε όλα στραβά….
 

@    … Τα λάθη είναι δικά μου να είστε σίγουροι όμως πως στο τέλος της σεζόν θα γίνουν όλα όπως πρέπει. Το μόνο που θέλω από εσάς είναι να μπείτε και να ματώσετε στον αγώνα με τον ΟΦΗ. Να τα δώσετε όλα και να βγείτε σακατεμένοι από το γήπεδο. Τα υπόλοιπα αφήστε τα σε μένα. Μπορεί να θέλουν μας ρίξουν μπορεί και όχι. Εγώ είμαι εδώ για εσάς. Μην ακούτε αυτά που λένε πως μπορεί να φύγω από την ομάδα. Αυτά είναι παπαρ…ές. Είμαι εδώ και σας στηρίζω»….

 
@    … Αυτά είπε και ελάλησε ο Χρήστος Πανόπουλος ενώπιον των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι ανέμεναν αγχωμένοι το διάγγελμά του. Πιο φοβισμένοι πάντως από τους παίκτες, έδειχναν το τεχνικό τιμ, τα στελέχη και οι διοικούντες την ΠΑΕ. Μάλιστα κάποιους τους έλουσε κρύος ιδρώτας, ακούγοντας τον ιδιοκτήτη να λέει… «τα λάθη είναι δικά μου, να είστε σίγουροι όμως πως στο τέλος της σεζόν θα γίνουν όλα όπως πρέπει». Παρεμπιπτόντως, ο «Mr.Skoda» έχει στρατοπεδεύσει από την περασμένη Τρίτη (1/4) στην Ξάνθη και δεν το κουνάει ρούπι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: