Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Ο «Εl Mago» των πάγκων!- Το κοστούμι του προπονητή «βλέπει» ο agent Βασίλης Τσιάρτας!



Διαβάστε όλα τα θέματα του «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ», όπως  δημοσιεύτηκαν στην στήλη του στην εφημερίδα «ΩΡΑ των σπορ» την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου.

Το «μικρόβιο» του ποδοσφαίρου ακολουθεί την πλειοψηφία των παικτών έπειτα από το αναπόφευκτο κρέμασμα των παπουτσιών και το κλείσιμο της καριέρας τους. Αλλοι γίνονται προπονητές, άλλοι τεχνικοί διευθυντές ή παράγοντες, άλλοι ατζέντηδες και ελάχιστοι πάνε και αράζουν σπίτι τους ρίχνοντας… μαύρη πέτρα! Καθείς με τα γούστα του.
 

Το ημερολόγιο έγραφε 14 Φεβρουαρίου του 2007 όταν ο Βασίλης Τσιάρτας ανακοίνωσε την απόφασή απόσυρσης από τα γήπεδα.
 

Παρεμπιπτόντως και ένεκα που το θυμήθηκα κοιτάξτε να δείτε κάτι συμπτώσεις. Την παγκόσμια ημέρα του εορτασμού των ερωτευμένων, ο διεθνής άσος δήλωσε πως αποχωρίζεται την στρογγυλή θεά και μία από τις μεγάλες του αγάπες, ρίχνοντας τίτλους τέλους σε μια καριέρα πλούσια σε παράσημα και τίτλους.
 

Επειδή όμως και στην δική του περίπτωση το «μικρόβιο»  εξακολουθούσε να κυλάει στα κύτταρά του, δεν έκοψε τον «ομφάλιο λώρο» της ενασχόλησής με το ποδόσφαιρο.
 

Αρχικά, επέλεξε να φορέσει το κοστούμι του μάνατζερ αποκτώντας την σχετική άδεια FIFA Agent τον Σεπτέμβριο του ΄10 κι αφού νωρίτερα είχε σκεφτεί και είχε προαναγγείλει τη φιλοδοξία του να διεκδικήσει την προεδρία της ΕΠΟ, κάτι που τελικά ουδέποτε συνέβη.
 

Για την ιστορία το πρώτο του μεταγραφικό deal ως μάνατζερ ήταν η μεταγραφή του Λουίς Γκαρσία στον Παναθηναϊκό, ενώ ακολούθησαν και άλλες δουλειές με παίκτες και προπονητές.
 

Εσχάτως, πληροφορούμαι πως έχει αρχίσει να σκέφτεται σοβαρά την αλλαγή ρότας και την στροφή από μάνατζερ σε κόουτς (!) αφού φυσικά καθίσει στα θρανία, παρακολουθήσει όλα τα απαραίτητα σεμινάρια προπονητικής στις σχολές της UEFA και λάβει το δίπλωμα του τεχνικού για την άσκηση του επαγγέλματος.
 

Κλείνοντας κι επειδή είθισται σε κάθε τι που ασχολείται κανείς να΄χει ένα κι ένα πρότυπο, στην προκειμένη περίπτωση ο Βασίλης Τσιάρτας τρέφει μεγάλο προπονητικό θαυμασμό για τον Πεπ Γκουαρδιόλα με τον οποίο ειρήσθω είχε τεθεί αρκετές φορές αντιμέτωπος μέσα στο γήπεδο κατά τη δεκαετία του ’90 στην Primera Division όταν φορούσε τη φανέλα της Σεβίλλης.
 

Ο «El Mago» των πάγκων! Μια φορά, ωραία ακούγεται!  


Το «κούρεμα» του Γιοβάνοβιτς!

Το όνομα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς «παίζει» ως υποψήφιο για την μετά – Σάντος εποχή στον πάγκο της Εθνικής. Κι ας μην συμβαδίζουν οι ετήσιες απολαβές (1,7 εκατ. ευρώ) του τεχνικού της Αλ Νασρ με το διαθέσιμο μπάτζετ της ΕΠΟ σχετικά με τον επόμενο εκλέκτορα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Τι ρόλο μπορεί να παίξει το οικονομικό; 


Ο χρόνος θα δείξει. Μια φορά, ο Γιοβάνοβιτς φυσάει και δεν κρυώνει το κυπριακό χουνέρι την περασμένη άνοιξη. Τότε, που εν αντιθέσει με τη διοίκηση του ΑΠΟΕΛ που είχε την έμπνευση να τραβήξει το μεγαλύτερο μέρος των καταθέσεων λίγο πριν από το «κούρεμα» των κυπριακών τραπεζών, ο ίδιος την πάτησε χάνοντας και κλαίγοντας ένα κάρο λεφτά! 

 Στεφανίδης reloaded!
 

Ο Σκόρδας φεύγει, ο Στεφανίδης έρχεται! Ο τελευταίος (με τη συμμετοχή νέων προσώπων στη διοίκηση) αναλαμβάνει την προεδρική καρέκλα στον Αρη, κάτι που προσωπικά δεν μου προκαλεί καμία εντύπωση. 

Και το λέω αυτό, διότι αμέσως μετά το πρόωρο τέλος της διοίκησης Ψηφίδη ο Παναγιώτης Στεφανίδης συνοδευόμενος από συγγενικό του πρόσωπο είχε επισκεφτεί τους ποδοσφαιριστές της ομάδας σε εστιατόριο που γευμάτιζαν και τους είχε προαναγγείλει την είσοδό του στην ΠΑΕ. Τότε τον πρόλαβε ο Σκόρδας και εσχάτως επανέρχεται δριμύτερος!   


Εκτός μεταγραφών ο Καρεμπέ!


Διακοσμητικός είναι ο ρόλος του Κριστιάν Καρεμπέ στα μεταγραφικά του Ολυμπιακού. Ο στρατηγικός σύμβουλος των «ερυθρόλευκων» δεν συμμετέχει στη λήψη αποφάσεων σύμφωνα με όσα λέγονται στην πιάτσα των ατζέντηδων, από ανθρώπους οι οποίοι είναι σε θέση να γνωρίζουν τον τρόπο που λειτουργεί το μεταγραφικό σύστημα στην πειραϊκή ομάδα και διατηρούν «κανάλι» με την Πλατεία Αλεξάνδρας.  


Αλλο το σκάουτινγκ και οι διεθνείς σχέσεις κι άλλο οι μεταγραφές, τις οποίες έχει αναλάβει το τρίγωνο Μίτσελ, Πιερ Ισά και Χουάνχο Λορένθο.



στο ψαχνό


@    Πολλά και διάφορα κυκλοφορούν στην πιάτσα σχετικά με τον επόμενο πάγκο του Σάκη Τσιώλη. Την ώρα που Θεσσαλός προπονητής γεμίζει… μπαταρίες αυτή την περίοδο στα γνωστά του λημέρια στον Αλιμο ρίχνοντας και κανένα μακροβούτι στα παγωμένα νερά, η στήλη θα δώσει οδηγίες προς… ναυτιλομένους: ο κόουτς έχει τυφλή εμπιστοσύνη στο γυμναστή Κοσμά Στράτο και κατά συνέπεια, θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση η παρουσία του στενού συνεργάτη του σε οποιοδήποτε project συνεργασίας.     




@    Ηταν στραβό το κλήμα για την ΕΠΟ στα ιδιαίτερα «διαμερίσματα» του ΠΑΟΚ, το΄φαγε και ο… γάιδαρος του Δώνη! Η απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της ομοσπονδίας να εκδικάσει το αίτημα που έχει καταθέσει ο Ελληνας τεχνικός για υποβιβασμό του ΠΑΟΚ (εξαιτίας της προσφυγής που κατέθεσε στα πολιτικά δικαστήρια) ανήμερα του αγώνα με την Μπενφίκα, έκανε «μπαρούτι» τους Θεσσαλονικείς. Λέγεται μάλιστα πως υποχρέωσε μια ψυχή να επιστρέψει εσπευσμένα πίσω χάνοντας το ματσάκι στο «Ντα Λουζ»!


@    «Ο Τάσος Σιδηρόπουλος συγκεντρώνει περισσότερα «likes» από τους Σταύρο Τριτσώνη και Τάσο Κάκο και καλό θα΄ταν να προετοιμάζεται ψυχολογικά για την επίσκεψη στο Φάληρο» έγραψε η στήλη την Τετάρτη(26/2). Μία ημέρα αργότερα η ΚΕΔ έδωσε «φύλλο πορείας» στο Δωδεκανήσιο Σιδηρόπουλο για την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στο Καραϊσκάκη. Να τα λέμε κι αυτά… 



@    Η νέα διοικητική τάξη πραγμάτων στον Πανιώνιο και η συσπείρωση όλων των δυνάμεων, εκτός από τον Κωνσταντίνο Τσακίρη, «επιστράτευσε» και τον Βαγγέλη Σουφλέρη στη Νέα Σμύρνη. Μην… ψαρώνετε! Ο άλλοτε γενικός διευθυντής των «κυανέρυθρων» δεν επέστρεψε στην ΠΑΕ. Απλά προσφέρει τα «φώτα» του στην προσπάθεια υπαγωγής του συλλόγου στις ευεργετεικές διατάξεις του άρθρου 99. Μέχρι εκεί, τουλάχιστον επί του παρόντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: