Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

«No pay, no play»! – Τα πέντε «φιρμάνια» που απειλούν να στείλουν στην… εξέδρα ΠΑΕ της Super League, στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος!











Τρεις και σήμερα για την έναρξη του νέου πρωταθλήματος της Super League και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τα κανόνια να ηχήσουν με το… καλημέρα!
 

Βλέπετε, εν αντιθέσει με την μνημονιακή Ελλάδα που μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά, καταγράφοντας (τρομάρα μας) τελευταία πρωτογενές πλεονάσμα στη ζυγαριά εσόδων – εξόδων, τα οικονομικά ουκ ολίγων ομάδων της μεγάλης κατηγορίας, πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο.
 

Μπορεί το σλόγκαν οι «ωραίοι έχουν χρέη» να κάνει πάταγο (και) στην ποδοσφαιρική κοινωνία, ωστόσο ενίοτε από χρέη σε χρέη, υπάρχουν μεγάλες και προπάντων επικίνδυνες διαφορές.
 

Και ιδιαίτερα με εκείνη την κατηγορία των ληξιπρόθεσμων οφειλών δεν είναι για να παίζει κανείς την σήμερον ημέρα.
 

Την ώρα που οι εφορίες ανά την επικράτεια ετοιμάζουν «σαφάρι» κατασχέσεων για παλιά χρέη που έβγαλαν… αράχνες, όχι ένας αλλά συνολικά πέντε πρώην ποδοσφαιριστές ΠΑΕ της Super League, ετοιμάζονται να βάλουν μπροστά τα δικά τους κατασχετήρια.
 

Οχι μπουκάροντας στα γραφεία και σηκώνοντας ότι βρουν μπροστά τους, αλλά ζητώντας την Παρασκευή (22/8) την ανάκληση του ορισμού της ομάδας που τους φόρεσε το «φέσι» και δεν έχει τους στείλει ακόμη στο ταμείο, έχοντας γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και διακανονισμούς.
 

Ναι, ναι, συμβαίνουν κι αυτά στο μαγικό και όμορφο κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου, εν μέσω οικονομικής κρίσης, ΔΝΤ και βεβαίως, βεβαίως πρωτογενούς πλεονάσματος.
 

Η «αμαρτωλή» ΠΑΕ που εδώ που τα λέμε δεν διακρίνεται για την οικονομική συνέπεια της τα τελευταία χρόνια, έχει διορία μέχρι την Παρασκευή (22/8) να προχωρήσει στην καταβολή των απαιτούμενων χρημάτων, προκειμένου να κατέβει στο παιχνίδι της πρεμιέρας του νέου πρωταθλήματος και να μην χάσει το ματσάκι στα χαρτιά και της αφαιρεθούν με το «καλημέρα» τρεις βαθμοί, κάτι που όπως αντιλαμβάνεστε θα αποτελέσει τεράστιο πλήγμα στο πρεστίζ του συλλόγου. 

Μέχρι τότε βεβαίως, υπάρχει ακόμη χρόνος για πληρωμές, αλλά και για τον διπλωματικό χειρισμό των υποθέσεων, αν κι εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, εκείνο το περίφημο δόγμα των Αμερικανών φαντάζει πιο επίκαιρο από κάθε άλλη φορά: no pay, no play!  

 
(Πηγή: «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» - ΩΡΑ των σπορ 19/8)

Δεν υπάρχουν σχόλια: