Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Το αλογάκι… χάλασε τον Μπάκο! – Στο κενό η προσπάθεια επανασύνδεσης του «Λαρισαίου» Τσιώλη με τον Αστέρα Τρίπολης!















Το ημερολόγιο έγραφε 7 Μαΐου 1989, όταν ο Σάκης Τσιώλης φορούσε για τελευταία φορά τη φανέλα με το αλογάκι στο στήθος. 

Η αναμέτρηση Ηρακλής – Λάρισα (4-1) αποτέλεσε το κύκνειο άσμα της θητείας του με το σορτσάκι και τα εξάταπα στην ΑΕΛ. 

Αφού κύλησε μπόλικο νερό (27 ετών) στης Λαρίσης το ποτάμι που το λένε Πηνειό, εσχάτως επιστρέφει στους «βυσσινί» αυτή την φορά με το προπονητικό κοστούμι και καλείται να τους οδηγήσει εκεί, εκεί στην Super League. 

Ο 56χρονος προπονητής αποτελεί τον νέο τεχνικό ηγέτη της θεσσαλικής ομάδας στην μετά – Ντόστανιτς εποχή και γυρίζει στο σύλλογο που έγραψε τις πιο χρυσές σελίδες (πρωτάθλημα, Κύπελλο) της ποδοσφαιρικής καριέρας του. 

Παρεμπιπτόντως, ηχηρό δεν είναι μόνο το comeback στη Λάρισα, αλλά και στους πάγκους, δεδομένου πως η τελευταία (επίσημη) παρουσία του με την προπονητική φόρμα καταγράφηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 2014. 

Κι αν η συγκεκριμένη επιστροφή προκάλεσε ιδιαίτερη χαρά στους φίλους της Λάρισας, δεδομένης της διαχρονικά εξαιρετικής δημοτικότητάς του στην πόλη, υπάρχει και μια ψυχή που κάθε άλλο παρά με χαμόγελο υποδέχτηκε την έναρξη της συνεργασίας του με την ΑΕΛ. Όχι στην Λάρισα, αλλά στην Τρίπολη! Και το όνομα αυτού, Δημήτρης Μπάκος!

Ο συνιδιοκτήτης του Αστέρα τρέφει μεγάλη εκτίμηση στο πρόσωπο του κόουτς Τσιώλη, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω να θυμίσουμε πως αποχώρησε πρόωρα (κι άδοξα) από τον πάγκο των Αρκάδων τον Σεπτέμβριο του΄13.  Επί των ημερών του ο Αστέρας άλλαξε επίπεδο, ανέβασε ταχύτητα, έφτασε για πρώτη φορά στα χρονικά να κερδίσει την έξοδό του στην Ευρώπη και να κάνει check in σε ένα τελικό Κυπέλλου.

Τον Σεπτέμβριο του ΄13 η αρκαδική ΠΑΕ ή για να είμαστε πιο ακριβείς ο Γιάννης Καϋμενάκης, αποφάσισε να τερματίσουν τη συνεργασία τους, έπειτα απ΄ την ήττα (2-1) από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, πληρώνοντας – σύμφωνα με τον αστικό μύθο- την αλλαγή του Σεμπάστιαν Γκρατσίνι στο 54ο λεπτό της αναμέτρησης. 

Από τότε, Καϋμενάκης και Τσιώλης παρέμειναν «τσαλακωμένοι», με τον Μπάκο να παλεύει το τελευταίο διάστημα να σπάσει τον… πάγο και να τους φέρει πιο κοντά, αποσκοπώντας στην επιστροφή του Ελληνα τεχνικού στον πάγκο του Αστέρα. 

Ωστόσο το αλογάκι της Λάρισας χάλασε τα σχέδια του Μπάκου με τον Τσιώλη να κατεβαίνει απ΄το προπονητικό… ράφι, όχι για λογαριασμό του Αστέρα Τρίπολης, αλλά της Λάρισας. Συμβαίνουν κι αυτά…  


ΠΗΓΗ: «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» - «ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» (24/2)

Δεν υπάρχουν σχόλια: