Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Ο FIFA Agent Κώστας Μπότος στην «ΩΡΑ των σπορ»: «Η Ελλάδα δυστυχώς, χρειάζεται μανατζάρισμα»



 ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ… ΣΤΑΘΜΟ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΝ ΑΕΚ, ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ «ΣΑΦΑΡΙ» ΤΟΥ CHAMPION FIFA AGENT ΚΩΣΤΑ ΜΠΟΤΟΥ ΜΕ ΣΥΝΕΠΙΒΑΤΗ ΤΗΝ «ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ Β΄ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ.


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ  
ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑ

Το  ελληνικό – «σαφάρι» του Champion FIFA Agent Κώστα Μπότου ο οποίος μεγαλουργεί τα τελευταία χρόνια στην Αφρική εντός κι εκτός γηπέδων, συνεχίζεται με «συνεπιβάτη» την «ΩΡΑ των σπορ».
 


Επειτα από το χθεσινό α΄μέρος της αποκλειστικής συνέντευξης του Ελληνα ατζέντη αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στην ΑΕΚ και με επίκεντρο την αναγέννηση της Ενωσης μέσα από τις στάχτες της με «σημαιοφόρους» τους Δημήτρη Μελισσανίδη, Ντούσαν Μπάγεβιτς κι άλλα επιμέρους θέματα «κιτρινόμαυρου» χρώματος, ακολουθεί σήμερα το β΄μέρος και τελευταίο της «ζουμερής» συνέντευξης. Εξίσου ενδιαφέρον, απολαυστικό και αποκαλυπτικό!
 


Τι περιλαμβάνει…; Τα έργα και τις ημέρες του Κώστα Μπότου στην πρωταθλήτρια του Champions League Αφρικής Μαζέμπε, τη συνεργασία με την κεντρική κυβέρνηση του Κονγκό και τα νέα project που «τρέχει» στην «Μαύρη Ηπειρο»!

Το προσωπικό του «report» για τους Βαγγέλη Μαρινάκη, Ιβάν Σαββίδη, Γιάννη Αλαφούζο, Μίτσελ, Αγγελο Αναστασιάδη, Γιάννη Αναστασίου και τον νέο ομοσπονδιακό τεχνικό Κλαούντιο Ρανιέρι.



Και τέλος επειδή ο «ατζέντης των μεγάλων επιτυχιών» αν και πολλά χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα είχε και έχει τεκμηριωμένη άποψη για τα δρώμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου μιλάει (και) για τις  ριζοσπαστικές αλλαγές που ο ίδιος κρίνει πως πρέπει να συντελεστούν στην «χάρτα» και γενικότερη λειτουργία του ελληνικού ποδοσφαίρου, με γνώμονα την πρόοδο και ανάπτυξη του αθλήματος.




«Αν επιστρέψω κάποτε, θα το κάνω για να προσφέρω κάτι σε αυτό το τόπο το οποίο έχει ανάγκη, ίσως και στο ποδόσφαιρο και σε θέση αποφάσεων πάντα»


- Πόσο σου έχει λείψει η μόνιμη παρουσία στην Ελλάδα, από την στιγμή που εγκαταστάθηκες μόνιμα στην Αφρική;
 

«Μου λείπουν τα παιδιά μου που έρχομαι και τα βλέπω και το «φιλέτο». Αυτός ο ήλιος, αυτό το κλίμα, που είναι κάτι το απίστευτο. Μόνο εδώ και στο Σαν Φρανσίσκο».

- Πότε σκοπεύεις να επαναπατριστείς;
 

«Είμαι 44 χρονών, έχω ζήσει 20 χρόνια στην ξενιτιά, δεν με ενδιαφέρει να επιστρέψω στην Ελλάδα. Αν επιστρέψω κάποτε θα το κάνω για να προσφέρω κάτι σε αυτό το τόπο το οποίο έχει ανάγκη, ίσως και στο ποδόσφαιρο και σε θέση αποφάσεων πάντα».


«Το ποδόσφαιρο θέλει έναν Αδωνη στην Υγεία κι έναν Στουρνάρα από την οικονομία στο ποδόσφαιρο. Να ξέρει πως και να τον αποκεφαλίσουν, το πρόβλημα δεν θα είναι η καρέκλα. Εδώ όλοι αυτοί που μπαίνουνε, κοιτάνε την καρέκλα και να χαϊδέψουν αυτιά»



- Αν δεχόσουνα πρόταση συνεργασίας από μεγάλη ελληνική ΠΑΕ. θα έμπαινες στη διαδικασία να την μελετήσεις ή θα την απέρριπτες χωρίς δεύτερη σκέψη;

 

«Για να μπω στη διαδικασία να την σκεφτώ, θα πρέπει να΄χουν αλλάξει πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ισως να με ενδιέφερε μια ακόμη μεγαλύτερη θέση που δυστυχώς αυτοί που είναι τώρα σε αυτές τις θέσεις, ούτε ήξεραν, ούτε ξέρουν, ούτε πρόκειται να ξέρουν από ποδόσφαιρο. Για μένα βασικό ρόλο παίζει η πολιτεία.
 

Το βασικό ρόλο στο ποδόσφαιρο άσχετα αν λέμε πως είναι αυτόνομο, τον παίζει η πολιτεία. Το ποδόσφαιρο θέλει έναν Αδωνη στην Υγεία.  Εναν Στουρνάρα από την οικονομία στο ποδόσφαιρο. 

Να ξέρει πως και να τον αποκεφαλίσουν, το πρόβλημα δεν θα είναι η καρέκλα. Εδώ όλοι αυτοί που μπαίνουνε, κοιτάνε την καρέκλα και να χαϊδέψουν αυτιά».


Από κει και πέρα στην Ελλάδα το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι ένα πρωτάθλημα (Super League) με 8 άντε 10 ομάδες και να υπάρχουν τέσσερις γύροι με τα πλέι οφ. Να παίξουνε Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ τέσσερις φορές το χρόνο και όχι δύο. 

Να συμμετέχουν μόνο ομάδες που μπορούν να έχουν την άδεια. Δεν γίνεται να΄χεις 18 διότι είναι δεδομένο πως θα υπάρξουν ομάδες που θα κάνουν… κολεγιές μεταξύ τους. 
10 ομάδες με αυστηρά κριτήρια αδειοδότησης και τήρηση των διεθνών κανονισμών. 


Να μπει ένα μοντέλο που θα το διοικήσει κάποιος σωστά και δεν θα φοβάται το κόστος της καρέκλας.


«Η Πολιτεία πρέπει να καλέσει τους ιδιοκτήτες των ομάδων και να καθίσει μαζί τους σε ένα τραπέζι. Όχι τους προέδρους, αλλά τους ιδιοκτήτες, αυτούς που… πονάνε βάζοντας τα λεφτά τους»


«Η Πολιτεία πρέπει να καλέσει τους ιδιοκτήτες των ομάδων και να καθίσει μαζί τους σε ένα τραπέζι. Όχι τους προέδρους, αλλά τους ιδιοκτήτες αυτούς που… πονάνε βάζοντας τα λεφτά τους. 


Εχω κάνεις εισηγήσεις έχω μιλήσει με τον ίδιο τον Μπλάτερ τον 2009 στο Κέιπ Τάουν, τι πρέπει να γίνει στη Λίγκα και στην Ομοσπονδία.
 

Πρέπει να σταματήσει το ποδόσφαιρο, η Πολιτεία αν δεν το βάλει στη σωστή βάση και δεν εξυγιάνει το χώρο. Θα σου δώσω ένα extreme παράδειγμα. Η Ελλάδα περνάει πολύ δύσκολες στιγμές. 
 

Δυστυχώς έτσι όπως καταντήσαμε αυτή τη χώρα χρειάστηκε και χρειάζεται να μας μανατζάρει κάποιος. Ναι, βρίζουμε την Μέρκελ και τους δανειστές. 

Χρειαζόμασταν όμως αυτό το κουδούνι του κινδύνου, το ταρακούνημα. Γιατί εμείς ήμασταν ικανοί να βρίσκαμε λύση και μετά από 3-4 χρόνια να γινόμασταν δέκα φορές χειρότεροι.
 

Παράδειγμα; Η ΑΕΚ βρήκε λύση με το άρθρο 44 το 2003 και μειώθηκε το χρέος της από τα 122 εκατομμύρια στα 7 εκατ. . 

Και ήρθαν προϊόντος του χρόνου 3-4 διοικήσεις και ανέβασαν το χρέος σχεδόν στα ίδια επίπεδα μετά από 8-9 χρόνια. Μιλάμε για έγκλημα. Το ίδιο έγινε με τον Αρη που και αυτός μπήκε στο άρθρο και βρέθηκε ξανά στην ίδια δεινή θέση».


Η Μαζέμπε, και τα επόμενα
projects στο Κονγκό


- Σε ποιο «γήπεδο» βρίσκεται τα τελευταία χρόνια ο agent Κώστας Μπότος κι έχουμε χάσει τα μανατζερικά (και όχι μόνο) ίχνη του…;


 «Βρίσκομαι στην Αφρική από τον Αύγουστο του 2009. Εκεί δραστηριοποιούμαι, εκεί κάνω project. Είμαι στο Κονγκό στο DRC το πρώην Ζαΐρ, μια τεράστια χώρα με 87 εκατομμύρια πληθυσμό και ζω στην Κινσάσα πλέον από τον Δεκέμβριο του 2012. 

Από το 2009 «έτρεξα» μια δική μας ομάδα την Μαζέμπε, μια οικογενειακή επιχείρηση που μου πρόσφερε τα μέγιστα. Η Μαζέμπε είναι η Ρεάλ Μαδρίτης της Αφρικής.

Την βγάλαμε μέχρι και στο Champion League Confederation δηλαδή το Διηπειρωτικό και παίξαμε τελικό με την  Ιντερ το 2010, ενώ φτάσαμε στους «4 » με την Μπαρτσελόνα το 2009. Εφτιαξα όλο το ποδοσφαιρικό project και δημιούργησα συν τοις άλλοις μια θυγατρική ομάδα. 
 

Πιστεύω ότι τα κατάφερα στον υπέρμετρο βαθμό. Ισως ήταν κάτι ανεπανάληπτο να πάρει μια ομάδα από το Κονγκό το Champions League Νότιας Αφρικής.
 

Βέβαια συντέλεσαν και άλλοι παράγοντες, αλλά για μένα παίζει ρόλο ένα πράγμα. Οτι για να δημιουργήσεις κάτι καλό, θέλεις μια ηγετική πρωτοβουλία. 

Μια πρωτοβουλία προκειμένου να μπορέσουνε να σε ακούσουνε. Να σε αντιληφθούνε και μια πρωτοβουλία να μπορέσει το μεντάλιτι το δικό σου, να μπει στο μεντάλιτι το δικό τους. Οχι το δικό τους στο δικό σου. 

Μετά επειδή μιλάμε για μια χώρα τεράστια, όταν παρέδωσα ουσιαστικά αυτό το project μπήκα στα έργα υποδομής του κράτους .
 

Το 2011 το παρέδωσα στον κυβερνήτη της Κατάνγκα, ο οποίος είναι και συγγενής. Πρόκειται για μια πάμπλουτη περιοχή με ορυκτό πλούτο και από εκεί και πέρα μπήκα στα έργα υποδομής του κρατιδίου και ολόκληρου του κράτους.
 

Μέχρι που το 2012 τον Δεκέμβριο, δέχτηκα μια πρόταση από την κεντρική κυβέρνηση να πάνω στην Κινσάσα στην πρωτεύουσα δηλαδή.
 

Μετά το 2011 ασχολήθηκα μέχρι και το 2012 με τον κυβερνήτη στην Κατάνγκα και κατόπιν είμαι στην κεντρική κυβέρνηση. Βασικά εκεί δουλεύω για τα έργα υποδομής του κράτους που έχουν να κάνουν με τέσσερα βασικά πράγματα.
 

Την πληροφορική, την επικοινωνία την ενέργεια ( υδροηλεκτρικά – πετρέλαια - ορυχεία) και τώρα έχω πάρει την εντολή να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο.
 

Και για να φτιάξεις το ποδόσφαιρο, το πρώτο που θέλεις είναι η δημιουργία ενός φορέα. Να δημιουργήσεις νομότυπα και καθαρά. Να βγαίνουν λεφτά από τον φορέα για να επενδύονται σωστά σε έργα υποδομής, σε γήπεδα, σε στάδια, σε ιατρική περίθαλψη,, σε ιατρική αποκατάσταση.
 

Φτιάχνουμε σε συνεργασία με το κράτος ένα νέο αντίστοιχο με τον δικό μας ΟΠΑΠ, χωρίς να΄χει βέβαια καμία σχέση με τον ελληνικό ΟΠΑΠ.
 

Εχω φέρει ότι το καλύτερο υπάρχει στο κόσμο. Τον καθένα στο είδος του. Εχω κάνει ένα παζλ και τώρα ξεκινάμε να στήσουμε αυτό το πράγμα.  

Oραμα μου και το πρώτο που ζήτησα από την κυβέρνηση είναι να στήσουμε σωστά το ποδόσφαιρο, κάτι το οποίο γνωρίζω και ξέρω. Εχω πάρει από το ποδόσφαιρο και έχω δώσει. Υπάρχουν όλες οι διασυνδέσεις και το concept να δημιουργήσουμε κάτι πολύ καλό σε σωστές βάσεις.
 

Βέβαια όλα αυτά δεν είναι απλά πράγματα. Είναι μεγάλα πλάνα, μεγάλα σχέδια, σε άλλους είναι αρεστά, σε άλλους όχι. Εγώ πιστεύω ότι σε όλα τα πράγματα στην ζωή μου, σε ότι βάζω στόχο, δόξα τω Θεώ τα καταφέρνω.
 

Βέβαια για να φτάσω εκεί, έκανα μια τεράστια έρευνα. Η ομάδα μου έδωσε τη δυνατότητα να έρθω σε επαφή με όλο το Κονγκό και με όλες τις αφρικανικές χώρες. Με την ομάδα μου ταξίδεψα αν όχι σε ολόκληρη τότε στα ¾ της Αφρικής.
 

Εχω μια άποψη τεκμηριωμένη σε βασικές αρχές και βέβαια όλο αυτό που δημιουργώ ποδοσφαιρικά, βασίζεται στην πολύ καλή σχέση μου με την FIFA και την ηγεσία της που έχει τις αποφάσεις. Τρέχω ένα project για την FIFA και για την CAF (η αντίστοιχη ΟΥΦΕΑ της Αφρικής).
 

Εμένα εντολές μου δίνει μόνο η FIFA. Κανένας άλλος. Δεν παίρνω από αλλού εντολές, έχω να κάνω αναφορά μόνο στο πιο υψηλό επίπεδο σε κανέναν άλλο. 

Τα δύο project που τρέχω μαζί με την  FIFA και CAF είναι στην ανάπτυξη και στην καταπολέμηση της διαφθοράς του ποδοσφαίρου.
 

Για αυτό λοιπόν προσπαθούμε να νομιμοποιήσουμε το τζόγο που υπάρχει. Και μέσα από το τζόγο που υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει για μια ζωή, να φτιάξουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις να δημιουργηθούν αντισταθμιστικά πράγματα για το κράτος και πάντα με σωστό νομικό πλαίσιο».



ΠΑΟΚ – ΙΒΑΝ- ΑΓΓΕΛΟΣ

«Αγκαλιά στον Σαββίδη,
επίτιμος πρόεδρος ο Αναστασιάδης»


   

«Ηρθε ένας άνθρωπος να κάνει μπίζνες στην Ελλάδα κι αναφέρομαι στον Ιβάν Σαββίδη. 

Πρέπει να τον αγκαλιάσουμε, γιατί είναι επιρρεπής στα λάθη και αλλάζει με μεγάλη ταχύτητα αποφάσεις. Ταλαιπωρείται με τα χρέη της ΠΑΕ. 

Ο άνθρωπος αυτός όμως το΄χει. Κατεβάζει από τη Ρωσία όποιον θέλει, σε ένα δευτερόλεπτο. Τον είδα σημαιοφόρο σε μια εκδήλωση των ΠΑΟΚτσήδων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ε, δεν γίνεται να τον προστατέψεις έτσι. 

Τώρα μπήκε ο Αγγελος μπροστά για να μαζέψει πολλά από τα ασυμμάζευτα. Για μένα ο Αναστασιάδης δεν πρέπει να είναι προπονητής στον ΠΑΟΚ, αλλά επίτιμος πρόεδρος. 

Είναι είδωλο για τον ΠΑΟΚ. Στον προπονητή στην τρίτη ήττα, δυστυχώς θα του πετάνε πατσαβούρες, όπως συμβαίνει για τον καθένα».



ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ – ΜΙΤΣΕΛ


«Η μεγάλη μεταγραφή του Ολυμπιακού
λέγεται Κριστιάν Καρεμπέ»


     
«Εχει μπει σε Ferrari ο Ολυμπιακός. Ο  Μίτσελ έχει κερδίσει το 50-50 των διαιτητών στην Ευρώπη.

Μια προσωπικότητα κερδίζει το σεβασμό της διαιτησίας. Κερδίζει το σεβασμό του μανατζερίσματος όλου του project που λέγεται Ολυμπιακός. 

Προπονητικά είναι μέχρι ένα σημείο, αλλά είναι τεράστια προσωπικότητα. Βέβαια είναι πολύ καλός άνθρωπος, ενώ καταφέρνει να κερδίζει τον παίκτη κατευθείαν. 

Η μεγάλη μεταγραφή του Ολυμπιακού λέγεται Κριστιάν Καρεμπέ. Αυτός είναι ο άνθρωπος που πραγματικά υποκλίνονται όλοι. 

Ο Μαρινάκης δείχνει ότι πέρα από καλός επιχειρηματίας είναι ένας αξιόλογος μάνατζερ».


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

 
«Ο Αναστασίου έχει προτάσεις από Γαλλία,
Ιταλία, Βέλγιο, Σκωτία και Αμερική»

 

   
«Μόνο καλό να πούμε για αυτούς τους ανθρώπους. 

Πήραν μια ομάδα διαλυμένη χωρίς αρχή και τέλος με τεράστια προβλήματα που είχε φτάσει στο σημείο να μείνει εκτός Ευρώπης λόγω μη αδειοδότησης. 

Μπράβο σε αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι διαχειρίζονται άριστα αυτό το μοντέλο.

Ο Αναστασίου τον Παναθηναϊκό, θα μπορέσει να τον έχει όπως ο Αρσέν Βενγκέρ την Αρσεναλ. Ο Βενγκέρ αν τον ρωτήσεις θα σου πει «βέβαια θέλω να πάρω πρωτάθλημα». Αν τον ρωτήσω εγώ, θα μου πει «Κώστα, άσε τις βλακείες το πρωτάθλημα είναι να το παίρνουνε η Μάντσεστερ και η Τσέλι που δαπανούν εκατομμύρια».


Την Αρσεναλ την ενδιαφέρει να βγαίνει 3- 4 να βγάζει καλούς παίκτες, να μανατζάρουνε το προϊόν, να πηγαίνουνε στο Τσάμπιονς Λιγκ κι αν βγει το πρωτάθλημα καλώς.   


Στον Παναθηναϊκό θα πρέπει να έρθει ένας μεγάλος συμπαίκτης δίπλα από τον Αλαφούζο και να διαχειριστούν σωστά τα χρήματα που θα μπούνε, γιατί έτσι δεν μπορεί να πάει στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ άσχετα αν είναι project πενταετίας. 

Εγώ τον Αναστασίου δεν τον βλέπω για πολύ στον Παναθηναϊκό. Προσωπική μου εκτίμηση είναι πως θα πάει στο εξωτερικό, χωρίς προς Θεού να θέλω να υποτιμήσω με αυτό που λέω τον Παναθηναϊκό, που είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος. 


Στον Παναθηναϊκό θα πρέπει να ψάχνουν το νέο κόουτς. Ο Αναστασίου έχει πάρα πολλές απόψεις. Προς τιμήν του, θέλει να συνεχίσει το έργο του στον Παναθηναϊκό και καλά κάνει. Αλλά έχει πάρα πολλές προτάσεις. 

Δεν είναι μόνο η Γκενκ. Εχει προτάσεις και από τη Γαλλία, την Ιταλία, το Βέλγιο, την Σκωτία και την Αμερική. Και έχει και ένα αξιόλογο τιμ που αν πάρει και τον Σαμαρά μαζί του που είναι μια φοβερή μονάδα στις υποδομές αναλαμβάνει τα κλειδιά μιας ομάδας».



ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ


«Στήριξη και όχι πόλεμος
στον τεράστιο Ρανιέρι»


  
 «Το μοντέλο του Ρεχάγκελ είχε τρομακτικές ψυχές που δώσανε το 110% από αυτό που έπρεπε. 

Επεσε σε μια τρομερή εποχή κι αυτός πρόσθεσε τη γερμανική πειθαρχία. 

Ήρθε ο Σάντος, γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας. Φτάνει μέχρι την πηγή, δεν μπορεί να πιει νερό. Ενώ έκανε τρομερή προσπάθεια δεν μπόρεσε να διαχειριστεί όσο θα έπρεπε την επιτυχία. 

Και τώρα φτάσαμε να φέρουμε έναν νέο προπονητή και να μπαίνουμε σε έναν νέο κύκλο. Τεράστια προσωπικότητα ο Ρανιέρι. Τεράστιος προπονητής με περγαμηνές. 

Αυτόν τον άνθρωπο πρέπει να τον σεβαστούμε, να μην τον πολεμήσουμε, να στηρίξουμε τον ίδιο και την ομοσπονδία με τα όποια λάθη έχει κάνει. 

Ναι, χρειάζεται ένας νέος Φύσσας στην Εθνική. Χρειάζεται μια ηγετική φυσιογνωμία να πλαισιώσει τον  Ρανιέρι. Μην πολεμάμε όμως έναν άνθρωπο που δούλεψε 10 ημέρες.  

Στηρίζουμε την ομοσπονδία, στηρίζουμε τον Ρανιέρι. Να ζητήσουμε από τον Ρανιέρι τη δημιουργία ενός μοντέλου για την Εθνική. Δεν γίνεται αυτό σε 5-10 ημέρες».



«Στους πέντε καλύτερους
στόπερ του κόσμου ο Παπασταθόπουλος»



-    Ποιους Ελληνες παίκτες γουστάρεις περισσότερο τα τελευταία χρόνια;
  
 «Αποψη μου είναι πως ο Παπασταθόπουλος συγκαταλέγεται αυτή την στιγμή στους πέντε καλύτερους στόπερ στον κόσμο. 

Είναι δουλευταράς., Να το θυμηθείς πως θα κάνει μεγάλη μεταγραφή, που θα κοστίσει πάνω περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ. Είναι στόπερ για Τσέλσι, για Ρεάλ Μαδρίτης, η Μίλαν είναι μικρή τώρα για αυτόν.

Ο Μανωλάς είναι πολύ παίκτης και εκεί που πήγε μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερος. Θεωρώ πως πρέπει να βελτιώσει δύο βασικά πράγματα: την επαφή του με την μπάλα και στα δύο πόδια και να γίνει γρήγορος στα τέσσερα πρώτα μέτρα, αφού μετά είναι Καρλ Λιούις.

Ο Διαμαντάκος είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής όπως και ο Μήτρογλου, άσχετα τι έγινε στη Φούλαμ. Να πω όμως και το άλλο. Είσαι ο Μήτρογλου παίρνεις ένα σωρό εκατομμύρια το χρόνο. 


Το πρώτο που πρέπει να΄χεις, είναι έναν άνθρωπο για ψυχολογική αποκατάσταση 24 ώρες το 24ωρο. 

Μην περιμένεις από τον Ρανιέρι, ή από τον Μίτσελ. Μόνος σου θα το κάνεις αυτό. Ο Μαρινάκης θα σε βγάλει πάλι στον… αφρό και εσύ πρέπει να΄χεις την αυτογνωσία να πας στον καλύτερο ειδικό. 

Παίρνω 4-5 εκατομμύρια το χρόνο; Επενδύω 200-300-400.000 ευρώ για μένα, για δικό μου όφελος».      

Δεν υπάρχουν σχόλια: