Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

600.000 ευρώ, για τον Περέιρα! – Η ελεύθερη μεταγραφή του «El Gordo» στον ΠΑΟΚ και το αργεντινό - μεξικάνικο… μαλλί! – Ο «αργοναύτης» Ντουγκλάο και η βοήθεια του κοινού – Το σουξέ των Ισραηλινών επί εποχής Σαββίδη στην Τούμπα / Κλήση του Παναθηναϊκού στον Φωτάκη, για λόγους report κι όχι μόνο... / Φέσι 200 χιλιάρικα στον Γκέκα… φόρεσε η Κόνιασπορ / «Δίχτυα» στον Πλατανιά, απλώνει ο Αυστριακός τερματοφύλακας Ρόμπερτ Αλμερ / «Σφήνα» της Λας Πάλμας στις επαφές του ΟΦΗ - Τόνι Ντόμπλας / Τα «απόνερα» της μεταγραφής του Παπάζογλου στον ΑΠΟΕΛ…χτυπούν τον Φυτανίδη

 








Διαβάστε όλα τα θέματα του «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ» από την στήλη του στην «ΩΡΑ των σπορ» την Παρασκευή 25 Ιουλίου.

Κάπου πήρε το μάτι μου τελευταία ένα φοβερό μεταγραφικό δόγμα, που πραγματικά αξίζει να γίνει κορνίζα στα γραφεία όλων των ελληνικών ομάδων: «Μεξικάνικη ομάδα να αφήσει ελεύθερο παίκτη της δεν γίνεται, εκτός κι αν είναι… παλτό».
 

Τεράστια μεταγραφική ρήση, έστω κι αν στην προκειμένη περίπτωση και αναφορικά με την μεταγραφή του Φακούντο Περέιρα στον ΠΑΟΚ δεν επιβεβαιώνεται, αφού οι Θεσσαλονικείς ανακοίνωσαν την απόκτηση του Αργεντινού ποδοσφαιριστή (δεν το λες «παλτό», ούτε μεθυσμένος) με ελεύθερη μεταγραφή για τα επόμενα δύο χρόνια.
 

Κάτι που σημαίνει πως δεν χρειάστηκαν να αποζημιωθούν ούτε η Χιμνάσια Λα Πλάτα, ομάδα στην οποία αγωνίστηκε ο 26χρονος ποδοσφαιριστής τα δύο τελευταία χρόνια και πολύ περισσότερο η μεξικάνικη Σαν Λουίς, για την οποία κυκλοφόρησε προ ημερών πως διατηρούσε ποσοστό δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή και γι΄αυτό άλλωστε μέχρι ωσότου να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του «El Gordo», υπήρξε καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της μεταγραφής.
 

«Το καλοκαίρι το συμβόλαιό του με την Χιμνάσια Λα Πλάτα έληξε, ωστόσο η συνεργασία του με την Σαν Λουίς  – που στο μεταξύ είχε εξαγοραστεί από την Χαγκουάρες  – εξακολουθούσε να φαίνεται σε ισχύ μολονότι ο Φακούντο είχε προχωρήσει στην καταγγελία του στη FIFA.  

Μετά την τυπική επιβεβαίωση της ελευθέρας του, ο Αργεντινός υπέγραψε το συμβόλαιό του» ανέφερε η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
 

Από κει και πέρα η στήλη δεν μπορεί να μην καταγράψει πως στην Αργεντινή, αλλά και στο Μεξικό, μανατζερικές πηγές επιμένουν πως η Σαν Λουίς πήρε όχι απλά το κατιτίς από τον Δικέφαλο του Βορρά, αλλά ένα πολύ καλό καλοκαιρινό «πακέτο» προκειμένου να ανάψει το «πράσινο φως» για την μετακόμιση του Περέιρα στην Θεσσαλονίκη.
 

Κάτι που έρχεται σε αντίθετη με την πρόσφατη ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που κάνει λόγο για ελεύθερη μεταγραφή.
 

Πόσο πήγε το… μαλλί σύμφωνα με τους Αργεντινο- Μεξικάνους; 600 χιλιάρικα (!) που σε συνδυασμό με τις συνολικές αποδοχές του παίκτη και τις προμήθειες των μάνατζερ οι οποίοι «έτρεξαν» το deal, ανεβάζουν το
κόστος της μεταγραφής σε επταψήφιο νούμερο!


19/7
Να θυμίσω τι έγραφε ο «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» στις 19 Ιουλίου;  «Ο επταψήφιος Περέιρα» ήταν ο τίτλος του σχετικού ρεπορτάζ που όπως αντιλαμβάνεστε  διαψεύστηκε προϊόντος του χρόνου από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και επιβεβαιώνεται από τους Αργεντινό – Μεξικάνους, μαζί φυσικά με το περίφημο μεταγραφικό δόγμα για το οποίο αναφέρθηκα στον πρόλογο: «Μεξικάνικη ομάδα να αφήσει ελεύθερο παίκτη της δεν γίνεται, εκτός κι αν είναι… παλτό».


 «Κλήση» Παναθηναϊκού στον Φωτάκη!



Ρούπι δεν το κουνάει ο Γιώργος Φωτάκης από τον Ατρόμητο. Ο Λαρισαίος μέσος έχει στυλώσει τα πόδια («πατώντας» στο συμβόλαιό του) και δεν λέει να αδειάσει τη γωνιά στον Γιώργο Παράσχο. 20 χιλιάρικα χωρίζουν τις δύο πλευρές από το συναινετικό «διαζύγιο», που δεν τα λες και λίγα την σήμερον ημέρα. 

Παρεμπιπτόντως, στον Παναθηναϊκό έριξαν ένα τηλέφωνο τις προάλλες στον 33χρονο ποδοσφαιριστή, προκειμένου να λάβουν πληροφορίες για έναν άλλοτε συμπαίκτη του. 

Αφού πήραν το σχετικό report, λίγο πριν κλείσουν το τηλέφωνο ενδιαφέρθηκαν να μάθουν πως πάνε οι διαπραγματεύσεις του Φωτάκη με τον Ατρόμητο για την λύση της συνεργασίας τους. Από ανθρώπινο ενδιαφέρον και μόνο άραγε, ή (λέμε τώρα) και κάτι παραπάνω…; 


Η βοήθεια του κοινού


«Λέτε να δούμε τον Ντουγκλάο να επιστρέφει στην Ελλάδα, τρία χρόνια μετά το “διαζύγιο” με την Καβάλα;» γράφαμε πριν τρεις ημέρες (22/7) με αφορμή το «φτου ξελευθερία» του Βραζιλιάνου στόπερ από την Μπράγκα και να που ξεκίνησε η «παρέλαση» στο ρεπορτάζ του ΟΦΗ. 

Αραγε στον ΠΑΟΚ τι γνώμη να έχουν για τον άλλοτε ποδοσφαιριστή της Καβάλας…; 

Κι αν οι Θεσσαλονικείς σκοπεύουν να ζητήσουν τη βοήθεια του κοινού, ποιον σκοπεύουν να συμβουλευθούν; Τον Μάκη Ψωμιάδη, τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο (τεχνικός της Μπράγκα) ή μήπως και τους δύο…;


Φέσι στον Γκέκα!
 

Εδώ ο Γκέκας, εκεί ο Γκέκας που θα παίζει τη νέα σεζόν ο Γκέκας; Οι καλοκαιρινές διακοπές κάποτε τελειώνουν και ο μουντιαλικός επιθετικός, οσονούπω θα κληθεί να λάβει αποφάσεις για το μέλλον της καριέρας του. 

Η Κόνιασπορ γουστάρει να πορευτούν μαζί και τη νέα σεζόν και ο διεθνής άσος νιώθει σαν βασιλιάς στο Ικόνιο, ωστόσο υπάρχει και κάτι που φέρεται να τον χαλάει. Τι είναι αυτό…; 

Τα 200 χιλιάρικα που όπως κυκλοφορεί στη γειτονική χώρα του οφείλει η τουρκική ομάδα από την συνεργασία της περασμένης σεζόν. Και ξέρετε, οι καλοί λογαριασμοί, κάνουν (πάντα) τους καλούς φίλους και τις καλές ανανεώσεις συμβολαίων.


στο ψαχνό
 

@    Το μικρό του όνομα, Ρόμπερτ. Το επίθετο Αλμερ. Ρόμπερτ Αλμερ. Ο 30χρονος Αυστριακός τερματοφύλακας έμεινε ελεύθερος από την γερμανική Κότμπους και μεταξύ άλλων ποδοσφαιρικών πολιτειών ρίχνει ματιές και προς την χώρα μας. Προφανώς και θα΄χει πληροφορηθεί πως υπάρχουν ομάδες (όπως επί παραδείγματι ο Πλατανιάς) οι οποίες ψάχνονται για την ενίσχυση στον «άσο» αυτή την περίοδο. 18 συμμετοχές πέρυσι στην Κότμπους, προϋπηρεσία σε Αούστρια Βιέννης, Μάτερσμπουργκ και Φορτούνα Ντίσελντορφ και 15 συμμετοχές με την Εθνική Αυστρίας. Μμμμμμ…


@    Τσεκαρισμένο και επιβεβαιωμένο το ενδιαφέρον του ΟΦΗ Ντόμπλας - όπως αποκάλυψε το marcasl.blogspot.gr -για τον Ισπανό τερματοφύλακα Τόνι Ντόμπλας. Εκτός πάντως από την κρητική ομάδα υπάρχουν κι άλλοι «μνηστήρες» για τον 33χρονο κίπερ που έμεινε ελεύθερος από την Νάπολι. Πιο «ζεστά» από τους ευρωπαίους «εταίρους», φαίνεται να ασχολείται η Λας Πάλμας, πρώην ομάδα του νυν τεχνικού διευθυντή της ΑΕΚ Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς. ΟΦΗ Vs Λας Πάλμας και για να δούμε, τι θα δούμε…
 


@    Τα… απόνερα της μεταγραφής του Τάσου Παπάζογλου στον ΑΠΟΕΛ, «χτυπούν» το Περιστέρι! Οχι φυσικά επειδή ο Ατρόμητος είχε βάλει στο «σημάδι» τον 26χρονο αμυντικό και ήρθε η κυπριακή ομάδα να του χαλάσει τα μεταγραφικά σχέδια. Ο Σωκράτης Φυτανίδης είναι αυτός που χαλάστηκε, βλέποντας τις πιθανότητες μετακόμισης στο νησί της Αφροδίτης να μειώνονται δραματικά (αν όχι να μηδενίζονται) λόγω κοινών αγωνιστικών χαρακτηριστικών με το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΑΠΟΕΛ. Η ελπίδα βεβαίως, πεθαίνει πάντα τελευταία!
 


@    Μεγάλο «σουξέ» απέκτησε η ισραηλινή αγορά στον ΠΑΟΚ. Μόνο τους έξι τελευταίους μήνες, η ομάδα της Θεσσαλονίκης προχώρησε σε τρεις μεταγραφές… made in Israel. Η αρχή έγινε με τον Μπίμπρας Νάτχο, ακολούθησε ο Εγιάλ Γκολάσα, εσχάτως το πρώην στέλεχος της Μακάμπι Τελ Αβίβ Ιάκωβος Αγγελίδης (προσεχώς νέος πρόεδρος – εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ) και να περάσει ο επόμενος! Ασχετο, αλλά σε ποιο ξενοδοχείο είπαμε πως κατέλυσε η αποστολή της ομάδας στο Οστερμπεεκ της Ολλανδίας…; Α, ναι, ξενοδοχείο Μπίλντερμπεργκ.
    


Δεν υπάρχουν σχόλια: