Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

«Πόρτα» Ορλάντι στον Αστέρα! - Το κόλπο γκρόσο της απόκτησης του Ισπανού (άλλοτε «μπλαουγκράνα») επιχείρησαν στην Τρίπολη / Κλέβει… καρδιές ο ανανεωμένος Σπυρόπουλος στον ΠΑΟΚ / Το «σουξέ» του Ελευθερούδη στην Κέρκυρα / Απαγορευτική η οψιόν ανανέωσης του «Τριπολιτσιώτη» Μπαντιμπανγκά για τον Εργοτέλη / Πρόταση 1,5 εκατ. δολαρίων από το Μεξικό, απέρριψε ο Νέρι Καστίγιο-άκης! / Καρσλρούη τέλος, για τον Γιώργο Γεωργιάδη / Η...επίσκεψη νεαρού παίκτη ομάδα της Super League στο αστυνομικό τμήμα και το «ρεπορτάζ» του προέδρου/ Τελικός προορισμός ο Βόλος, για Ταμπάκη - Γιαννιτσάνη.

 










Διαβάστε όλα τα θέματα του «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ» από την στήλη του στην «ΩΡΑ των σπορ» την Τρίτη 8 Ιουλίου.

Μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, οι μη «μνημονιακές» ομάδες στην… πολυκατοικία της Super League. 

Εκείνες δηλαδή που διαθέτουν μια άλφα οικονομική δυνατότητα να βγουν στις ξένες αγορές και να διεκδικήσουν ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και όχι «λαβράκια» σε τιμή ευκαιρίας.
 

Μια από τις προνομιούχες (οικονομικά) ΠΑΕ στον χάρτη του ελληνικού ποδοσφαίρου - εν μέσω ΔΝΤ και μνημονίων- είναι ο Αστέρας Τρίπολης.
 

Κάτι που πιστώνεται στους ιδιοκτήτες Γιάννη Καϋμενάκη και Δημήτρη Μπάκο, οι οποίοι εν αντιθέσει με την πλειοψηφία των υπολοίπων εταίρων της Super League και δεν «κούρεψαν» το μεταγραφικό μπάτζετ και εξακολουθούν να κυνηγούν παίκτες από τα ράφια οι οποίοι κοστίζουν παραπάνω κι όχι αποκλειστικά και μόνο τα «καλάθια» σε τιμή ευκαιρίας.
 

Τα μεταγραφικά… δίχτυα του Αστέρα - για να περάσουμε στο «ψητό» του ρεπορτάζ – εσχάτως έφτασαν μέχρι την Αγγλία για λογαριασμό του Αντρέα Ορλάντι.
 

Γεννημένος στις 3 Αυγούστου 1984 ο Ισπανό-ιταλός αριστερός μπακ-χαφ αγωνίστηκε τα δύο τελευταία χρόνια στην Championship με την φανέλα της Μπράιτον &Χοβ Αλμπιον έχοντας συνολικά 53 συμμετοχές και 6 γκολ.  

Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής (διακρίνεται για την τεχνική του και για τις σέντρες ακριβείας)  ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Εσπανιόλ προτού ενταχθεί στην Αλαβές.
 

Από το 2005 αγωνιζόταν ως δανεικός στην Μπαρτσελόνα Β'  και αποτελούσε έναν από τους κορυφαίους παίκτες των «μπλαουγκράνα»
 

Μάλιστα έχει παίξει και με την πρώτη ομάδα τη «Μπάρτσα» στον τελευταίο αγώνα του ισπανικού πρωταθλήματος της σεζόν 2005-06, κόντρα στην Μπιλμπάο, καθώς και στο Κύπελλο Καταλονίας, όπου μπήκε ως αλλαγή στον ημιτελικό με την Ταραγόνα και πρωταγωνίστησε, δίνοντας δύο ασίστ! 
 

Ως ένα από τα πλέον υποσχόμενα ταλέντα της Αλαβές, είχε κληθεί στην εθνική Ισπανίας κάτω των 17, αλλά αρνήθηκε την πρόσκληση, προτιμώντας να περιμένει αντίστοιχο ενδιαφέρον από την εθνική Ιταλίας. 

Εκτός από την Μπράιτον, «παρέλασε» και με την φανέλα της Σουόνσι για 5,5 χρόνια στα αγγλικά γήπεδα.
 

Παρεμπιπτόντως, το όνομά του κάτι θα θυμίζει στους φίλους του Αρη, δεδομένου πως το καλοκαίρι του 2007 η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε συμφωνήσει με την Αλαβές, ο παίκτης όμως ζήτησε να συμπεριληφθούν στο συμβόλαιό του με τους «κίτρινους» επιπλέον οικονομικοί όροι και η δουλειά χάλασε.
 

Εν έτει 2014 ο Αστέρας κατέθεσε επίσημη προσφορά για κλειστό τριετές συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές μαζί με τα μπόνους 200.000 ευρώ (ο παίκτης κοστολογείται 1,7 εκατ. ευρώ από το transfermarkt.de) ωστόσο ο Ορλάντι κάνοντας homework για την πόλη της Τρίπολης και γενικότερα το ελληνικό πρωτάθλημα την απέρριψε, μεταφέροντας στους Αρκάδες πως έχει υψηλότερες φιλοδοξίες.


Σπυρόπουλος – Ρατς, σημειώσατε «1»
 

Ποιος Ραζβάν Ρατς; Ο Νίκος Σπυρόπουλος! 

Ο 31χρονος αμυντικός έκλεψε την… καρδιά του Αγγελου Αναστασιάδη με τις επιδόσεις του στο Ελατοχώρι κι έβαλε γερή υποθήκη όχι για την παραμονή του στον ΠΑΟΚ (ούτως η άλλως, το συμβόλαιο του λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι) αλλά για την θέση του βασικού αριστερού πλάγιου μπακ εν όψει της νέας σεζόν. 

Αν συνεχίσει στους ίδιους δυνατούς ρυθμούς και στην Ολλανδία, τότε ο new entry Ρατς θα αποτελέσει το μπακ – απ στην αριστερή πλευρά της αμυντικής γραμμής και ας ήρθε για βασικός στην Θεσσαλονίκη. 

Ισως έτσι να εξηγείται άλλωστε η καθυστέρηση των υπογραφών και τα πολλά, πολλά παζάρια του ΠΑΟΚ με τον Ρουμάνο αμυντικό. 


Ο «Φαίακας» Ελευθερούδης
 

Ιδιαίτερα δημοφιλής αποδεικνύεται ο Γιώργος Ελευθερούδης το φετινό μεταγραφικό καλοκαίρι, εκτός από το Λαύριο και στην Κέρκυρα. 

Κι αν στο Λαύριο το «σουξέ» - όπως λέγεται στην πιάτσα των ατζέντηδων – φέρεται να προέρχεται από την φιλία που τον συνδέει με τον ντόπιο μάνατζερ Φώτη Μαραγκό, κάποιες μεταγραφές της «κόμισσας» δικαιολογούν τις ανεβασμένες μετοχές (και) στο νησί του Ιονίου. 

Ο άλλοτε γενικός διευθυντής του Αρη και της Βέροιας, κυκλοφορεί πως έβαλε ένα… χεράκι για τους νέους «Φαίακες» Ανχελ Ορλάντο Ρόχας και Φρανθίσκο Χαβίτο. Keep walking…


Απαγορευτική η οψιόν


Το μεν πνεύμα πρόθυμο, το δε πορτοφόλι ασθενές. Μπορεί στον Εργοτέλη να επιθυμούσαν τη συνέχιση της συνεργασίας με τον Ζιγκί Μπαντιμπανγκά, ωστόσο τα 140 χιλιάρικα που προέβλεπε η οψιόν για την ανανέωση του συμβολαίου του Βέλγου μέσου καθιστούσαν απαγορευτική την παραμονή του στην μνημονιακή κρητική ομάδα. 


Σε αντίθεση βέβαια με τους Μπακοκαϋμενάκηδες στην Τρίπολη, οι οποίοι έχουν για «ψωμοτύρι» συμβόλαια της τάξεως των 120-150 χιλιάδων ευρώ. 

Επί τη ευκαιρία, μέσω της μεταγραφής του Μπαντιμπανγκά οι Αρκάδες ανοίγουν «κανάλι» και με τον γνωστό και μη εξαιρετέο ατζέντη του Κριστόφ Ενροτέ. Ασχημους παίκτες βγάζει το Βέλγιο…;



στο ψαχνό





@    Καψούρα με την Ελλάδα έχει ο Νέρι Καστίγιο. Πάει και τελείωσε. Η τρέλα του να επιστρέψει στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι τόσο μεγάλη, που απορρίπτει με συνοπτικές διαδικασίες την προοπτική επιστροφής στο Μεξικό για λογαριασμό ομάδων που του προσφέρουν διετές συμβόλαιο με συνολικές αποδοχές 1,5 εκατ. δολαρίων! Χρήματα που φυσικά και δεν συγκρίνονται με τα 120.000 ευρώ που θα πάρει για ένα χρόνο από ΟΦΗ, από την στιγμή που ολοκληρωθεί ο κρητικός «γάμος»!



@    Καρσλρούη τέλος για τον Γιώργο Γεωργιάδη. Η υπόθεση της μεταγραφής του στο γερμανικό σύλλογο δεν προχώρησε, αλλά καινούργια ομάδα του εξωτερικού κλείνει το μάτι στον 27χρονο μέσο, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ. Κάτι έμαθα για διετές συμβόλαιο με συνολικές αποδοχές 350 χιλιάρικα. Δεν είναι και άσχημα. Αν πάλι χαλάσει κι αυτή η μετανάστευση, τότε υπάρχει και ο ΟΦΗ, δεδομένου πως στο Ηράκλειο ποτέ δεν έπαψαν να προφέρουν το όνομά του στις ιδιαίτερες μεταγραφικές συζητήσεις.



@    Αλλο πάλι και τούτο. Σαν να μην έφτανε το… λούκι που τραβάει σε ποδοσφαιρικό επίπεδο τον τελευταίο χρόνο λόγω ιδιαίτερων λόγων, καταστάσεων και εντάσεων, μια άκρως δυσάρεστη έκπληξη περίμενε προ ημερών νεαρό Ελληνα ποδοσφαιριστή. Οσο να΄ναι μια υποχρεωτική… επίσκεψη στο αστυνομικό τμήμα, πάντα ανεβάζει τους σφυγμούς και προκαλεί άγχος και έντονη αγωνία. Μια φορά, ο πρόεδρος το έμαθε κι αυτό. Χαρτί και καλαμάρι! Τίποτα, μα τίποτα δεν του ξεφεύγει!



@    Μπορεί ο Αλέξανδρος Ταμπάκης να συμμετέχει στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας του Παναθηναϊκού, ωστόσο τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται (όπως έγραψε η στήλη στις 24 Ιουνίου) με τα γάντια της Νίκης Βόλου. Αμέσως μετά την επιστροφή της αποστολής των «πρασίνων» από την Πολωνία,, θα πάρει «φύλλο πορείας» για το Βόλο, παρέα με έναν ακόμη νεαρό παίκτη του Παναθηναϊκού τον Νίκο Γιαννιτσάνη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: